Πώς να αξιοποιήσεις το μυαλό σου για μέγιστη απόδοση

“Σημασία δεν έχει πόσες ικανότητες έχει το μυαλό σου αλλά πόσες μπορείς να αξιοποιήσεις εσύ, την κάθε στιγμή!”
Μανώλης Ισχάκης

Πιστεύω πολύ βαθιά μέσα μου, ότι οι άνθρωποι δεν πάσχουμε από ικανότητες αλλά από έλλειψη γνώσης αυτών. Εάν το σκεφτείς όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ίδια δομή σε όλα τα επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν την ίδια απόδοση. Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι ακριβώς το ίδιο με δυο αμάξια που βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο. Έχουν τις ίδιες επιδόσεις. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι οι γνώσεις και η νοοτροπία του οδηγού.

Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος, μπορεί να έχει μια κλίση σε κάτι διαφορετικό από έναν άλλο άνθρωπο, όπως ένα αμάξι μπορεί να είναι πιο γρήγορο από το άλλο στις στροφές και το άλλο στην τελική ευθεία, αλλά το σίγουρο είναι πως ο κάθε άνθρωπος όπως το κάθε αμάξι έχει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές για να έχει μέγιστη απόδοση σε κάτι συγκεκριμένο.

Εάν θέλεις να ανακαλύψεις τις δικές σου προδιαγραφές και να μάθεις να σε αξιοποιείς στο μέγιστο δυνατό τότε χρειάζεται να γυμνάσεις το μυαλό σου σε όλα τα επίπεδα.

Ένας ανθρώπινος εγκέφαλος έχει δυο ημισφαίρια. Το αριστερό ασχολείται με το λογικό κομμάτι. Είναι το μέρος που μας βοηθάει να κάνουμε πράξεις, να σκεφτόμαστε και να υπολογίζουμε. Το δεξί ημισφαίριο ασχολείται με το δημιουργικό μέρος της ζωής μας. Τη φαντασία, τα συναισθήματα και το πως νιώθουμε. Στη δύση οι άνθρωποι συνήθως αναπτύσσουν περισσότερο το κομμάτι της λογικής παρά το άλλο. Δεν είναι κακό αυτό αλλά κάτι λείπει. Δεν είναι ολόκληρο.

Φαντάσου να θέλεις να τρέξεις με το ένα πόδι το ίδιο γρήγορα όσο τρέχεις με τα δυο, δεν είναι παράλογο; Για αυτό το λόγο πρέπει να αναπτύξεις και το άλλο ημισφαίριο του εγκεφάλου σου.


Έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες, τις οποίες μπορείς να αναζητήσεις στο internet ώστε να ανακαλύψεις τα οφέλη του διαλογισμού. Ας δούμε μερικά μαζί:

Εάν όλα αυτά έχουν αξία για εσένα τότε χρειάζεται να σκεφτείς πολύ καλά πως μπορείς να εντάξεις τον διαλογισμό στη ζωή σου

Εάν επιλέξεις να ασχοληθείς με τον διαλογισμό, τότε η συνέχεια σε αφορά. Εάν όχι, τότε μπορείς να επιστρέψεις την άλλη εβδομάδα για να δεις το επόμενο εκπαιδευτικό video ή μπορείς να δεις κάποια άλλη εκπαίδευση πατώντας στον τίτλο που σου ταιριάζει προς το κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης.

Ας προχωρήσουμε τώρα μαζί…


Έξω θα βρεις πάρα πολλά είδη, και ίσως αυτό να δημιουργήσει κάποια σύγχυση αλλά να ξέρεις ότι τα πράγματα είναι πιο απλά. Ακόμη και σε αυτά τα #3 είδη, θα παρατηρήσεις ότι μέσα στο ένα συνυπάρχει το άλλο. Οπότε στην ουσία ο διαλογισμός είναι η διαδικασία μέσω της οποίας αλλάζεις τη συχνότητα των εγκεφαλικών σου κυμάτων, προκειμένου να εισέλθεις συνειδητά σε μια ήρεμη και δημιουργική κατάσταση. Εδώ βρισκόμαστε σε κύματα alpha ή theta)

Όσο αφορά τη διαδικασία του διαλογισμού επίσης υπάρχουν πολλές εκδοχές. Προσωπικά συστήνω είτε ξεκινάς τώρα, είτε κάνεις πολλά χρόνια διαλογισμό, να χρησιμοποιείς έναν τρόπο που να απολαμβάνεις και να τον κάνεις καθημερινά με χαρά. Να φροντίσεις να είναι η δική σου η ώρα. Για τον εαυτό σου!

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Όσο προχωράς μπορείς να αυξάνεις το χρόνο και να φθάσεις μια ώρα. Παρόλο αυτά, εάν κάνεις μια φορά την ημέρα ή το πρωί ή το βράδυ για 15 λεπτά είναι αρκετά καλά για αρχή. Εάν τώρα είσαι προχωρημένος και έχεις συνειδητοποιήσει την αξία του διαλογισμού, τότε θα ήταν καλό να κάνεις 45 – 60 λεπτά την ημέρα ή δυο φορές την ημέρα…

Λοιπόν, ξεκίνα να εξασκείς το άλλο σου μισό και τα λέμε σε λίγο πάλι…

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!