Βρες την Χαρά Ανακαλύπτοντας τον Αληθινό Εαυτό σου

“Βρες τον αληθινό εαυτό σου”

“Να είσαι ο εαυτός σου”

“Να είσαι εσύ”

Είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω τα έχεις ακούσει ήδη πολλές φορές. Είναι σημαντικό να βρεις τον αληθινό εαυτό σου; Ναι είναι!

Πιστεύω ακράδαντα ότι ανακαλύπτοντας τον αληθινό εαυτό σου ,θα βιώσεις μεγαλύτερη επιτυχία και ευτυχία στη ζωή σου, ενώ παράλληλα το άγχος και η απογοήτευση θα μειωθούν.

Και ο πιο γρήγορος τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου, είναι να είσαι ο αληθινός εαυτός σου , να ζεις τη ζωή σου με πληρότητα.

Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης! Μάθε ΠΩΣ


Όπως είδαμε παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να είσαι ο αληθινός εαυτός σου. Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους, μπορείς να ανακαλύψεις ποιος είναι ο αληθινός εαυτός σου, και να ζήσεις τη ζωή σου με ευτυχία και χωρίς άγχος:

Σκέψου τις στιγμές της ζωής σου που αισθανόσουν ευτυχισμένος, πλήρης και πετυχημένος. Κατέγραψε αυτές τις στιγμές σε ένα χαρτί. Τώρα σκέψου τι ήταν αυτό που σε έκανε να αισθάνεσαι έτσι; Ποιο ήταν το γεγονός που προκάλεσε αυτά τα συναισθήματα; Κατέγραψε το κι αυτό δίπλα από την αντίστοιχη στιγμή.

Ποιες στιγμές στην καθημερινότητα νιώθεις άνετα με ότι κάνεις; Ποιες στιγμές αισθάνεσαι ότι είσαι πιο πολύ ο εαυτός σου; Είναι ο χρόνος που περνάς με φίλους ή με την οικογένεια σου; Είναι η γυμναστική; Να διαβάσεις βιβλία; Να βλέπεις θέατρο; Να μαγειρεύεις; Ότι κι αν είναι αυτό, πάρε χαρτί, πάρε στυλό και κατέγραψε τις στιγμές αυτές.


Αν δεν είσαι ο αληθινός εαυτός σου, δεν μπορείς να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Σκέψου λοιπόν τι είναι αυτό που σε απομακρύνει από τους στόχους σου; Τι είναι αυτό που όταν το κάνεις δεν αισθάνεσαι άνετα, δεν αισθάνεσαι να είσαι εσύ. Δώσε προσοχή στα σήματα που σου στέλνει το μυαλό και το σώμα. Κατέγραψε τις παρατηρήσεις σου.


Γνωρίζεις τι είναι σημαντικό για σένα; Τι έχει για σένα προτεραιότητα; Ποιες είναι οι βασικές ανάγκες σου; Και ποιες είναι οι βασικές αξίες σου στη ζωή; Είναι η οικογένεια; Είναι η υγεία; Είναι η εμφάνιση; Είναι η μόρφωση; Τι είναι αυτό; Κατέγραψε τα κι αυτά κάτω στο χαρτί.


Σε κάθε άνθρωπο υπάρχουν 
έμφυτες δυνάμεις και ταλέντα. Ποια είναι τα δικά σου ταλέντα; Τα χρησιμοποιείς; Ανακάλυψε τα ταλέντα σου, και δες που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτά τα ταλέντα στη ζωή σου, για να την κάνεις καλύτερη.


Αφού καταγράψεις όλα τα παραπάνω, πάρε μερικές ανάσες και διάβασε ξανά όλα όσα έχεις γράψει. Πώς σε κάνουν να αισθάνεσαι όλα αυτά που έγραψες; Μήπως βλέπεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά τώρα; Είμαι σίγουρος πως θα έχεις ήδη έρθει πιο κοντά στον αληθινό εαυτό σου. Ποιο είναι το επόμενο βήμα σου; Ο πυρήνας του εαυτού σου, βαθιά μέσα σου, ξέρει ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα.

Κάνε το επόμενο βήμα. Ένα βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά σε εσένα και πιο κοντά στους στόχους σου.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!