Αντικρουόμενα μέρη

Έχω δύο εαυτούς (αντικρουόμενα μέρη)! Ο ένας θέλει και ο άλλος φοβάται

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

Περίληψη:

Έχω δύο εαυτούς (αντικρουόμενα μέρη)! Ο ένας θέλει και ο άλλος φοβάται

Είναι σίγουρο ότι κάθε άνθρωπος έχει βρεθεί σε μια θέση όπου από τη μια να θέλει κάτι και από την άλλη να φοβάται να το διεκδικήσει. Έχει βρεθεί αντιμέτωπος με δύο αντικρουόμενα μέρη μέσα του και αυτό για τον ασυνείδητο νου σημαίνει σχίσμα, διάσπαση. Σημαίνει ότι δεν μπορεί να δουλεύει ολοκληρωμένα κι έτσι συνεχίζει να φοβάται.

Έτσι λοιπόν για να πετύχεις όλα όσα θέλεις τόσο γρήγορα όσο δεν φανταζόσουν, ή με τον λιγότερο κόπο, χρειάζεται να υπάρχει μια δυναμική, χρειάζεται να υπάρχει μια ολοκλήρωση μέσα σου! Χρειάζεται να μην διασπάται ο ασυνείδητος νους σε δύο αντικρουόμενα μέρη.

Γι'αυτό λοιπόν τι θέλεις; Θέλεις να σπαταλάς την λιγότερη ενέργεια για να μπορείς να πετύχεις κάτι. Και για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να μην υπάρχουν αντικρουόμενα μέρη μέσα σου. Χρειάζεται να εξαλείψεις τα αντικρουόμενα μέρη μέσα σου.

[Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορώ και διατηρώ αυτό το blog και όλα τα podcast και videos χωρίς διαφημίσεις, τελείως δωρεάν, επειδή μοιράζεσαι τις σκέψεις και πληροφορίες μου με τους φίλους σου! Θέλεις να εμβαθύνεις στην εκπαίδευση; Κάνε κλικ εδώ για να λάβεις μια δωρεάν εκπαίδευση 120' που θα σε μάθεις πώς να πάρεις πίσω την χαμένη σου δύναμη και πώς να πετύχεις τους στόχους σου]

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

elpida-nlp

eytyxia-life coaching

myalo-nlp coaching

xronos-zoi-life coaching
Σενάριο video:

Έχω δύο εαυτούς (αντικρουόμενα μέρη)! Ο ένας θέλει και ο άλλος φοβάται

Τι είναι τα αντικρουόμενα μέρη;

Πιστεύω ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν βρεθεί σε μία θέση που ένιωθαν το ένα μέρος να τους τραβάει από την μια μεριά και το άλλο από την άλλη. Από τη μια να θέλουν αλλά από την άλλη να φοβούνται. Αυτό μέσα μας για τον ασυνείδητο νου σημαίνει σχίσμα. Ή αλλιώς διάσπαση. Σημαίνει ότι δεν μπορεί να δουλεύει ολοκληρωμένα και ότι όσο και να θέλεις, σπας τη δύναμη σου. Γιατί αν για παράδειγμα, σε τραβάει από το ένα χέρι ένας άνθρωπός και ένας άλλος από το άλλο, τότε που θα πας; Ακόμα και αν κερδίσει ο ένας από τους δύο, η δυναμική σου θα έχει πέσει.

Έτσι λοιπόν για να πετύχεις όλα όσα θέλεις τόσο γρήγορα όσο δεν φανταζόσουν, ή με τον λιγότερο κόπο, χρειάζεται να υπάρχει μια δυναμική, χρειάζεται να υπάρχει μια ολοκλήρωση μέσα σου! Χρειάζεται να μην διασπάται ο ασυνείδητος νους σε δύο μέρη.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να γίνει μια ολοκλήρωση σε κάτι το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό.

Πρέπει να ξέρεις όλα τα μέρη που έχει ένας άνθρωπος μέσα του. Και όταν λέω μέρη εννοώ όλα αυτά τα αντικρουόμενα μέρη που στην ουσία εξυπηρετούν έναν ανώτερο θετικό σκοπό.

Γι'αυτό λοιπόν τι θέλεις; Θέλεις να σπαταλάς την λιγότερη ενέργεια για να μπορείς να πετύχεις κάτι. Και για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να μην υπάρχουν αντικρουόμενα μέρη μέσα σου.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις ώστε να εξαλείψεις τα αντικρουόμενα μέρη μέσα σου

Έτσι λοιπόν αυτό που έχεις να κάνεις για να εξαλείψεις τα αντικρουόμενα μέρη μέσα σου είναι το εξής:

  • Πάρε ένα φύλλο χαρτί

  • Από τη μία στήλη γράψε όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις

  • Στην άλλη στήλη γράψε όλους τους φόβους και τα αντικρουόμενα μέρη που μπορεί να αναδύονται όσο σκέφτεσαι το τι θέλεις πραγματικά στη ζωή σου.

Τώρα είμαι απόλυτα σίγουρος πως κατανοείς το εξής:

Στην ουσία οι άνθρωποι δεν είναι ότι έχουμε τόσο φόβους όσο δεν έχουμε υψηλά κίνητρα που θα υπερνικήσουν τους φόβους μας. Γιατί όσο και να φοβάσαι κάτι, αν υπάρξει ένας πραγματικός λόγος, ένας πολύ σημαντικός λόγος, τέτοιος που δεν θα έχεις άλλη επιλογή να κάνεις κάτι άλλο, αυτό το πράγμα θα το κάνεις και τον φόβο θα τον ξεχάσεις.

Έτσι λοιπόν, αυτό που θέλουμε δεν είναι να ασχολείσαι με τα αντικρουόμενα μέρη και με τους φόβους σου και τι κάνουν αυτοί εκεί για εσένα. Αυτό που θέλουμε είναι να αυξήσουμε τα κίνητρα που έχεις σχετικά με αυτό που θέλεις και να μην επιτρέψεις στα αντικρουόμενα μέρη  και στους φόβους σου να επέμβουν σε αυτό.

Γι'αυτό λοιπόν τι θα κάνεις; Στη στήλη όπου έχεις τους στόχους σου άρχισε να απαντάς γιατί θέλεις αυτό που θέλεις;

Παραδείγματος χάριν:

- Τι θέλω;

- Θέλω να ταξιδεύω!

- Γιατί θέλω να ταξιδεύω;

- Γιατί μου αρέσουν τα ταξίδια.

- Γιατί μου αρέσουν τα ταξίδια;

- Γιατί γνωρίζω καινούργιες χώρες.

- Γιατί μου αρέσει να γνωρίζω καινούργιες χώρες;

- Γιατί γνωρίζω καινούργιες κουλτούρες.

- Γιατί μου αρέσει να γνωρίζω καινούργιες κουλτούρες;

- Γιατί έτσι αποκτώ περισσότερες εμπειρίες.

- Γιατί μου αρέσει να αποκτώ περισσότερες εμπειρίες;

- Γιατί εξελίσσομαι.

- Γιατί είναι σημαντική η εξέλιξη για εμένα;

- Γιατί κάθε φορά που εξελίσσομαι νιώθω πληρότητα.

- Από το 1 εώς το 10 πόσο σημαντικό είναι να εξελίσσομαι;

- 10!

- Τι θα συμβεί εάν δεν εξελιχθώ;

- Μιζέρια... Απογοήτευση... Κατάθλιψη... Συρρίκνωση...

Ανακαλύπτοντας τη κρυμμένη σου δύναμη που θα σε οδηγήσει στην εξέλιξη και θα υπερνικήσει τα αντικρουόμενα μέρη μέσα σου

Κάθε φορά λοιπόν που απαντάς με αυτή την αλληλουχία στις ερωτήσεις, στα θέλω σου, θα παρατηρήσεις ότι θα αρχίσεις να συνδέεσαι με μία δύναμη όπου αυτά που νόμιζες ότι ήταν οι φόβοι, ήταν τα εμπόδια σου, τα αντικρουόμενα μέρη μέσα σου, απλά δεν θα τα θυμάσαι, δεν θα τα σκέφτεσαι. Και όταν φτάσεις στην εξέλιξη και δεις πόσο σημαντική είναι η εξέλιξη για εσένα, αν είναι για εσένα ότι είναι για εμένα και για τους περισσότερους ανθρώπους, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι ανάμεσα στην εξέλιξη και στα εμπόδια και τους φόβους κερδίζει η εξέλιξη. Μην αφήνεις να διασπάται ο ασυνείδητος νους σου σε δύο αντικρουόμενα μέρη.

Έτσι λοιπόν σταμάτα να ασχολείσαι με τους φόβους, σταμάτα να ασχολείσαι με αυτά τα εμπόδια και όλα τα αντικρουόμενα μέρη μέσα σου και ψάξε να βρεις εκείνους τους λόγους και τα κίνητρα που θα κάνουν τη διαφορά στη δική σου ζωή.

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ στο άρθρο που σου αρέσει:

Πώς να βγάλεις το άγχος από την ζωή σου αποκτώντας ευτυχία και ηρεμία

Πώς ορίζεις την ευτυχία;

Νευροπλαστικότητα και ευτυχία

 

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο