Έχω δύο εαυτούς (αντικρουόμενα μέρη)! Ο ένας θέλει και ο άλλος φοβάται

Τι είναι τα αντικρουόμενα μέρη;

Πιστεύω ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι, έχουν βρεθεί σε μία θέση που ένιωθαν το ένα μέρος να τους τραβάει από την μια μεριά και το άλλο από την άλλη. Από τη μια να θέλουν αλλά από την άλλη να φοβούνται. Αυτό μέσα μας για τον ασυνείδητο νου σημαίνει σχίσμα. Ή αλλιώς διάσπαση. Σημαίνει ότι δεν μπορεί να δουλεύει ολοκληρωμένα και ότι όσο και να θέλεις, σπας τη δύναμη σου. Γιατί αν για παράδειγμα, σε τραβάει από το ένα χέρι ένας άνθρωπός και ένας άλλος από το άλλο, τότε που θα πας; Ακόμα και αν κερδίσει ο ένας από τους δύο, η δυναμική σου θα έχει πέσει.

Έτσι λοιπόν για να πετύχεις όλα όσα θέλεις, τόσο γρήγορα όσο δεν φανταζόσουν, ή με τον λιγότερο κόπο, χρειάζεται να υπάρχει μια δυναμική, χρειάζεται να υπάρχει μια ολοκλήρωση μέσα σου! Χρειάζεται να μην διασπάται ο ασυνείδητος νους σε δύο μέρη.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να γίνει μια ολοκλήρωση σε κάτι το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό.

Πρέπει να ξέρεις όλα τα μέρη που έχει ένας άνθρωπος μέσα του. Και όταν λέω μέρη εννοώ όλα αυτά τα αντικρουόμενα μέρη που στην ουσία εξυπηρετούν έναν ανώτερο θετικό σκοπό.

Γι’ αυτό λοιπόν τι θέλεις; Θέλεις να σπαταλάς την λιγότερη ενέργεια για να μπορείς να πετύχεις κάτι. Και για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να μην υπάρχουν αντικρουόμενα μέρη μέσα σου.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις ώστε να εξαλείψεις τα αντικρουόμενα μέρη μέσα σου

Έτσι λοιπόν, αυτό που έχεις να κάνεις για να εξαλείψεις τα αντικρουόμενα μέρη μέσα σου είναι το εξής:


Στην ουσία οι άνθρωποι, δεν είναι ότι έχουμε τόσο φόβους όσο δεν έχουμε υψηλά κίνητρα, που θα υπερνικήσουν τους φόβους μας.
 Γιατί όσο και να φοβάσαι κάτι, αν υπάρξει ένας πραγματικός λόγος, ένας πολύ σημαντικός λόγος, τέτοιος που δεν θα έχεις άλλη επιλογή να κάνεις κάτι άλλο, αυτό το πράγμα θα το κάνεις και τον φόβο θα τον ξεχάσεις.

Έτσι λοιπόν, αυτό που θέλουμε δεν είναι να ασχολείσαι με τα αντικρουόμενα μέρη και με τους φόβους σου και τι κάνουν αυτοί εκεί για σένα. Αυτό που θέλουμε είναι να αυξήσουμε τα κίνητρα που έχεις σχετικά με αυτό που θέλεις και να μην επιτρέψεις στα αντικρουόμενα μέρη  και στους φόβους σου να επέμβουν σε αυτό.

Γι’ αυτό λοιπόν τι θα κάνεις; Στη στήλη όπου έχεις τους στόχους σου άρχισε να απαντάς γιατί θέλεις αυτό που θέλεις;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!