Πως να χτίσεις μια ευτυχισμένη σχέση ή γάμο

Σ’ έναν γάμο ή μια συντροφική σχέση, όταν οι άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον και υποστηρίζει ο ένας τον άλλον τότε νιώθουν πιο χαρούμενοι και πιο παραγωγικοί. Υπάρχει περισσότερο γαλήνη και υπάρχει έδαφος να συζητήσουν τα προβλήματα λόγω ότι ζουν σ’ ένα γενικότερα θετικό περιβάλλον.

Όταν ο σύντροφος σου κατανοήσεις την αξία που προσφέρεις στη σχέση και πόσο σημαντικός είσαι γι’ αυτόν είναι αρκετά πιο εύκολο να λυθούν συγκρούσεις οι οποίες συμβαίνουν στα περισσότερα ζευγάρια.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να προσφέρεις στη σχέση σου είναι να παρέχεις ένα θετικό και υποστηρικτικό περιβάλλον.

 • Επίτρεψε στο σύντροφό σου να γνωρίζεις πως είσαι δεσμευμένος γι’ αυτή τη σχέση και πόσο τον αγαπάς
 • Να λες συχνά το Σ’ ευχαριστώ. Συχνά ξεχνάμε να λέμε ευχαριστώ στους κοντινούς και αγαπημένους μας ανθρώπους
 • Ελαχιστοποίησε τη κριτική. Κράτησε τις προτάσεις σου για τα σημαντικά γεγονότα της ζωής σου
 • Βρες το χρόνο ν’ ακούσεις πραγματικά το σύντροφό σου
 • Επένδυσε ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό σου
 • Εξέπληξε το σύντροφό σου με ενδυναμωτικές λέξεις, μικρά δώρα και βοηθώντας τον στο σπίτι
 • Να θυμίζεις στον εαυτό σου καθημερινά πόσο σημαντική είναι αυτή η σχέση για εσένα και δείχνεις την αγάπη σου στο σύντροφό σου καθημερινά

Ο γάμος ή η σχέση σου είναι πολύ σημαντικά και το κέντρο της ευτυχίας σου. Η προσφορά είναι ο σεβασμός και η δέσμευση που αξίζει και εσύ και ο σύντροφός σου και η σχέση σας. Ανατροφοδότησε τη σχέση σου με θετικές δράσεις και λέξεις ώστε να χτίσεις μια ευτυχισμένη σχέση ή γάμο.

Εύχομαι να είσαι και να ζεις μια ευτυχισμένη και μέσα στην αγάπη ζωή!

Ζήσε με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

WYS NLP Life Coach

Γράψε τη γνώμη σου

1 Σχόλιο

 • Βιβή

  Απάντηση Απάντηση 23 Οκτωβρίου 2019

  Καλησπέρα,
  Κάνω αρκετά απο τα παραπάνω στην σχέση μου. παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές γίνονται μόνο απο εμένα. Αν εκφράσω την ανάγκη μου μέσα απο κουβέντα στον σύντροφό μου θα είναι δυνατό να έχω και εγώ την ίδια φροντίδα απο εκείνον?

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο