Πώς να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναλάβεις δράση

Πώς να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναλάβεις δράση life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Πώς θα αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου; Μία από τις πιο κοινές μας επιθυμίες είναι να αισθανόμαστε πιο σίγουροι σε διάφορες καταστάσεις της ζωής μας.

Αλλά πως;

Όσοι νιώθουν έτσι μπορεί να σου πουν «Νιώσε σίγουρος, μπορείς!».  Έναν άνθρωπο όμως που δεν έχει αυτοπεποίθηση αυτή η συμβουλή δε θα τον βοηθήσει καθόλου.

Υπάρχουν ωστόσο, μερικές δοκιμασμένες και διαχρονικές συμβουλές  και σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποιες από αυτές. Ελπίζω να βρεις κάτι χρήσιμο σε αυτό το άρθρο που να σε βοηθήσει,  όχι μόνο να βελτιώσεις και να διατηρήσεις τα δικά σου επίπεδα αυτοπεποίθησης αλλά και να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου.


Δράσε! Πράξε!

Το σημαντικότερο βήμα και για να χτίσεις αλλά και για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου είναι να δράσεις. Να εργαστείς πάνω σε κάτι και να το φέρεις εις πέρας. Με το να κάθεσαι στο σπίτι και να το σκέφτεσαι απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Απλό, αλλά όχι πάντα εύκολο να το κάνεις. Παρακάτω υπάρχουν τρεις τρόποι για να σε διευκολύνω:


Αν θέλεις να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου,
απέφυγε να αγνοήσεις τους παρακάτω τρόπους κινητοποίησης σου

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από τη σκέψη και απλά να πας να κάνεις αυτό που θες να επιτύχεις. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη συμβουλή, που έχω βρει μέχρι στιγμής για την ανάληψη περισσότερης δράσης δεδομένου ότι σε βάζει σε μια κατάσταση όπου νιώθεις μικρότερη συναισθηματική αντίσταση, για την δουλειά την οποία πρόκειται να κάνεις. Και πλέον οι σωστές ενέργειες απλά ρέουν από μέσα σου χωρίς πολύ κόπο. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να συνδεθείς με τη στιγμή είναι να εστιάσεις στην αναπνοή σου για δυο λεπτά.


Ένας τρόπος να αποτρέψεις τον εαυτό σου να λάβει δράση είναι να πάρεις ό,τι πρόκειται να κάνεις πολύ σοβαρά. (να παίρνεις τα πράγματα στα πολύ σοβαρά). Έτσι το κάνεις να δείχνει πολύ μεγάλο και πολύ τρομακτικό.  Αν χαλαρώσεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτά τα προβλήματα και τα αρνητικά συναισθήματα, είναι απλά δημιουργήματα του μυαλού σου.


Έτσι το να λάβεις δράση δεν θα είναι κάτι που θα πρέπει να το ζορίσεις αλλά θα γίνει κάτι πολύ φυσικό και κάτι που ανυπομονείς να το κάνεις.


Το επίπεδο της αυτοπεποίθησης σου θα καθορίσει τα αποτελέσματα στη ζωή σου και σε προσωπικό επίπεδο και συντροφικό και επαγγελματικό. Να είσαι ειλικρινείς με τον εαυτό σου. Πρέπει όχι αύριο, αλλά χθες να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου εάν δε θέλεις να απογοητεύεσαι με αποτυχημένα αποτελέσματα.

Για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου, πρέπει να γράψεις τα παραπάνω σε ένα χαρτί.

Οπότε γράψε τι θέλεις, σχεδίασε ένα πλάνο και ξεκίνα τώρα! Όλα τα ουσιαστικά πράγματα στη ζωή είναι απλά και δε ξέρω γιατί θέλουμε να τα κάνουμε σύνθετα. Μην το σκέφτεσαι κάντο!

Η αύξηση της αυτοπεποίθησης σου είναι το Νο1 συστατικό της επιτυχίας σου…

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Το δωρο μου που εισαι εδω

holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης

Διάλεξε Κατηγορία

Σεβασμός και εμπιστοσύνη, απαραίτητες αξίες ενός αποτελεσματικού ηγέτη. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Από μία καινούργια παρέα, μέχρι ένα νέο φλερτ ή ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, οι σκέψεις που θα κάνουμε μετά την πρώτη γνωριμία …

Πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση; Σκέψου αυτά τα 3 πράγματα πρώτα! life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Συμβουλές που θα σε καθοδηγήσουν προς την σωστή κατεύθυνση.Rebecca Muller, Συντάκτρια Thrive Global Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις: -Πόσο σε επηρεάζουν οι …

Επικοινωνούμε ανταλλάσσοντας μηνύματα, ας τα αποκωδικοποιήσουμε. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Η επικοινωνία είναι μία θεμελιώδης ικανότητα του ανθρώπου.  Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει ζωή. Επικοινωνούμε μεταξύ μας με την έννοια του ότι δείχνουμε στάσεις …

Τί είναι η ευκαιρία ζωής; Δίνει η ζωή δεύτερες ευκαιρίες; life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Έχουμε την ευλογία κάθε μέρα  να αντικρίζουμε τον ήλιο που ανατέλλει.  Είμαστε βέβαιοι ότι κάπου σε αυτόν τον κόσμο ένα λουλούδι θα …