Πώς να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναλάβεις δράση

Πώς θα αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου; Μία από τις πιο κοινές μας επιθυμίες είναι να αισθανόμαστε πιο σίγουροι σε διάφορες καταστάσεις της ζωής μας.

Αλλά πως;

Όσοι νιώθουν έτσι μπορεί να σου πουν «Νιώσε σίγουρος, μπορείς!».  Έναν άνθρωπο όμως που δεν έχει αυτοπεποίθηση αυτή η συμβουλή δε θα τον βοηθήσει καθόλου.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές δοκιμασμένες και διαχρονικές συμβουλές  και σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποιες από αυτές. Ελπίζω να βρεις κάτι χρήσιμο σε αυτό το άρθρο που να σε βοηθήσει να όχι μόνο να βελτιώσεις και να διατηρήσεις τα δικά σου επίπεδα αυτοπεποίθησης αλλά και να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου.

 

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου

  1. Δράσε! Πράξε!

Το σημαντικότερο βήμα και για να χτίσεις αλλά και για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου είναι να δράσεις. Να εργαστείς πάνω σε κάτι και να το φέρεις εις πέρας. Με το να κάθεσαι στο σπίτι και να το σκέφτεσαι απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Απλό, αλλά όχι πάντα εύκολο να το κάνεις. Παρακάτω υπάρχουν τρεις τρόποι για να σε διευκολύνω:

Αν θέλεις να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου,

απέφυγε να αγνοήσεις τους παρακάτω τρόπους κινητοποίησης σου

  • Να είσαι παρών. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από τη σκέψη και απλά να πας να κάνεις αυτό που θες να επιτύχεις. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη συμβουλή που έχω βρει μέχρι στιγμής για την ανάληψη περισσότερης δράσης δεδομένου ότι σε βάζει σε μια κατάσταση όπου νιώθεις μικρότερη συναισθηματική αντίσταση για την δουλειά την οποία πρόκειται να κάνεις. Και πλέον οι σωστές ενέργειες απλά ρέουν από μέσα σου χωρίς πολύ κόπο. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να συνδεθείς με τη στιγμή είναι να εστιάσεις στην αναπνοή σου για δυο λεπτά.
  • Να χαλαρώσεις. Ένας τρόπος να αποτρέψεις τον εαυτό σου να λάβει δράση είναι να πάρεις ό,τι πρόκειται να κάνεις πολύ σοβαρά. (να παίρνεις τα πράγματα στα πολύ σοβαρά). Έτσι το κάνεις να δείχνει πολύ μεγάλο και πολύ τρομακτικό.  Αν χαλαρώσεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτά τα προβλήματα και τα αρνητικά συναισθήματα είναι απλά δημιουργήματα του μυαλού σου.
  • Να το θες πάρα πολύ. Έτσι το να λάβεις δράση δεν θα είναι κάτι που θα πρέπει να το ζορίσεις αλλά θα γίνει κάτι πολύ φυσικό και κάτι που ανυπομονείς να το κάνεις.

Το επίπεδο της αυτοπεποίθησης σου θα καθορίσεις τα αποτελέσματα στη ζωή σου και σε προσωπικό επίπεδο και συντροφικό και επαγγελματικό. Να είσαι ειλικρινείς με τον εαυτό σου. Πρέπει όχι αύριο, αλλά χθες να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου εάν δε θέλεις να απογοητεύεσαι με αποτυχημένα αποτελέσματα.

Για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου,

πρέπει να γράψεις τα παραπάνω σε ένα χαρτί.

Οπότε γράψε τι θέλεις, σχεδίασε ένα πλάνο και ξεκίνα τώρα! Όλα τα ουσιαστικά πράγματα στη ζωή είναι απλά και δε ξέρω γιατί θέλουμε να τα κάνουμε σύνθετα. Μην το σκέφτεσαι κάντο!

Η αύξηση της αυτοπεποίθησης σου είναι το Νο1 συστατικό της επιτυχίας σου…

Κάνε κλικ στο τίτλο που σου αρέσει περισσότερο:

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους   

Πώς θα εξασφαλίσεις τη συναισθηματική σου ευεξία 

Πώς θα βγάλεις το άγχος από τη ζωή σου

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο