Ένα πλάνο που μπορεί να σε βοηθήσει να κόψεις το κάπνισμα.

Ένα πλάνο που μπορεί να σε βοηθήσει να κόψεις το κάπνισμα. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Πρώτα από όλα, έχεις αποφασίσει να κόψεις το κάπνισμα; Εάν ναι, πόσο αποφασισμένος είσαι για να κόψεις το κάπνισμα; Εξαιρετικά! Για δυο λόγους… Πρώτα γιατί πιστεύω ότι για να είσαι εδώ και να διαβάζεις αυτή τη σελίδα, έχεις αποφασίσεις πραγματικά να κόψεις το κάπνισμα και δεύτερον γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στην υγεία σου και κατ’ επέκταση στον εαυτό σου.

Το να κόψεις το κάπνισμα ίσως να μην το αντιλαμβάνεσαι σαν μια εύκολη διαδικασία. Η νικοτίνη (η εθιστική ουσία του καπνού) είναι το ίδιο εθιστική όσο η ηρωίνη ή η κοκαΐνη σύμφωνα με το κοινότητα καρκίνου της Αμερικής.

Στην πραγματικότητα, ένας μέσος καπνιστής προτού κόψει το κάπνισμα οριστικά έχει κάνει έξι αποτυχημένες προσπάθειες.

Ευτυχώς, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να ρυθμίσεις τον εαυτό σου και να πετύχεις να κόψεις το κάπνισμα.


Όρισε μια μέρα και ώρα στο κοντινό μέλλον που θα κόψεις το κάπνισμα. Να φροντίσεις αυτή ημερομηνία να είναι τόσο κοντινή ώστε να είσαι ελεύθερος από stress και άγχος ενώ παράλληλα θα προετοιμάζεσαι και συναισθηματικά και σωματικά να κόψεις το κάπνισμα.

Σημείωση : Το να κόψεις το κάπνισμα όταν δουλεύεις πάνω σε ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο ή την ημέρα των γενεθλίων σου στο πάρτι που θα κάνεις μπορεί να είναι περισσότερο προκλητικό.


Σκέψου γιατί θέλεις να κόψεις το κάπνισμα και σημείωσε τους λόγους σε ένα χαρτί. Μπορείς ζητήσεις τη βοήθεια ενός καλού σου φίλου ή ενός αποτελεσματικού nlp life coach έτσι ώστε να είναι εκεί για σένα όταν θα νιώθεις έντονη την ανάγκη για να καπνίσεις.

Ποια θα είναι τα οφέλη όταν κόψεις το κάπνισμα;


Όσο περισσότερη υποστήριξη έχεις τόσο πιο εύκολο θα είναι για σένα να κόψεις το κάπνισμα.

Ζήτησε από τον ή την σύντροφο σου να σου αποσπάει την προσοχή πηγαίνοντας βόλτες ή παίζοντας ή να σε πειράζει, ειδικά στην αρχή, που μπορεί η αίσθηση της έλλειψης της νικοτίνης να είναι αυξημένη.

Να ζητήσεις από τους καπνιστές φίλους σου ή μη, να αποφεύγουν να καπνίζουν μπροστά σου ή ακόμη καλύτερα ζήτησε από το φίλο σου που καπνίζατε μαζί να το κόψετε μαζί το κάπνισμα.


Ίσως να προσπαθούσες να καπνίσεις κάποιες συγκεκριμένες ώρες ή σημεία ή καταστάσεις. Γνωρίζοντας τις συνήθειες σου σχετικά με το τι σε κάνει να θέλεις να καπνίσεις, αλλά και τι σε κάνει να σιχαθείς το τσιγάρο, θα μπορέσεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου να κόψεις το κάπνισμα τόσο εύκολα όσο δε το φανταζόσουν ως τώρα.

Για παράδειγμα, μπορεί να κάπνιζες όταν οδηγούσες, ή έπινες ένα ποτό ή μετά το δείπνο ή όταν ένιωθες stress, άγχος, μόνος ή θλίψη. Δημιούργησε υγιεινούς και ενδυναμωτικούς τρόπους για να αποσυνδέσεις τις καταστάσεις που πυροδοτούσαν μέσα σου την ανάγκη για κάπνισμα. Εάν κάπνιζες όταν οδηγούσες, κράτησε ένα πακέτο με τσίχλες στο χέρι σου ή εάν κάπνιζες μετά το δείπνο σχεδίασε να κάνεις ένα μικρό περίπατο ή να μιλήσεις στο κολλητό σου φίλο. 


Είναι λογικό να έχεις είτε σε μεγάλο είτε σε μικρό βαθμό την αίσθηση της ανάγκης για κάπνισμα, μέχρι να το διαγράψεις τελείως από το μυαλό σου. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι αυτή η αίσθηση έχει ημερομηνία λήξης. Γενικά διαρκεί ως πέντε λεπτά το πολύ δέκα.

Όταν νιώσεις την ανάγκη για κάπνισμα φρόντισε να αποσπάσεις την προσοχή σου με κάτι άλλο. Μπορείς να πιεις ένα ποτήρι νερό, να διαβάσεις ξανά τους λόγους που αποφάσισες να κόψεις το κάπνισμα, να πάρεις βαθιές ανάσες, να παίξεις με το σκύλο σου ή τη γάτα σου ή οτιδήποτε άλλο θα σε βοηθούσε να εστιάσεις εκεί μέχρι να ξεχαστείς με το τσιγάρο.


Να κρατάς καρότα, τσίχλες, ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσες να βάλεις στο στόμα σου. Επίσης, μπορείς να βρεις κάτι να απασχολείς τα χέρια σου.


Ξεκίνησε να περπατάς ή να κάνεις yoga ή pilates ή χορό ή οτιδήποτε θα σε κάνει να βάλεις το κορμί σου σε κίνηση.


Ίσως να νιώσεις λίγος άγχος ή θυμωμένος ή λυπημένος ή να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς τις πρώτες ημέρες. Θα σε βοηθήσει εάν βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι όλα αυτά τα συναισθήματα είναι προσωρινά και μέρος της διαδικασίας. Όσο πιο ισχυρούς λόγους έχεις να κόψεις το κάπνισμα, τόσο πιο λιγότερο θα σε επηρεάσουν ή θα νιώσεις αυτές τις καταστάσεις.


Ναι, ακόμη και αυτό που είχες κρύψει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εάν δεν έχεις τσιγάρα στα χέρια σου θα είναι πιο εύκολο όταν θα σου έρθει η όρεξη για κάπνισμα. 


Με τα χρήματα που θα κερδίσεις ένα μέρος αυτών μπορείς να τα διαθέσεις για να σου αγοράσεις καινούργια ρούχα ή να ξεκινήσεις ένα χόμπυ που σου αρέσει ή κάτι άλλο.

Κάποιοι άνθρωποι κρατούν τα χρήματα των τσιγάρων σε ένα κουμπαρά και πηγαίνουν μια εκδρομή μια φορά στους δυο ή τρεις μήνες.

Το να κόψεις το κάπνισμα είναι τόσο εύκολο όσο το άρχισες!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Το δωρο μου που εισαι εδω

holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης

Διάλεξε Κατηγορία

Σεβασμός και εμπιστοσύνη, απαραίτητες αξίες ενός αποτελεσματικού ηγέτη. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Από μία καινούργια παρέα, μέχρι ένα νέο φλερτ ή ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, οι σκέψεις που θα κάνουμε μετά την πρώτη γνωριμία …

Πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση; Σκέψου αυτά τα 3 πράγματα πρώτα! life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Συμβουλές που θα σε καθοδηγήσουν προς την σωστή κατεύθυνση.Rebecca Muller, Συντάκτρια Thrive Global Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις: -Πόσο σε επηρεάζουν οι …

Επικοινωνούμε ανταλλάσσοντας μηνύματα, ας τα αποκωδικοποιήσουμε. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Η επικοινωνία είναι μία θεμελιώδης ικανότητα του ανθρώπου.  Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει ζωή. Επικοινωνούμε μεταξύ μας με την έννοια του ότι δείχνουμε στάσεις …

Τί είναι η ευκαιρία ζωής; Δίνει η ζωή δεύτερες ευκαιρίες; life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Έχουμε την ευλογία κάθε μέρα  να αντικρίζουμε τον ήλιο που ανατέλλει.  Είμαστε βέβαιοι ότι κάπου σε αυτόν τον κόσμο ένα λουλούδι θα …