Τι είναι η αυτογνωσία και πώς επηρεάζει την ζωή σου;

Τι είναι η αυτογνωσία και πώς επηρεάζει την ζωή σου; nlp μανωλης ισχακης holistic result coaching

Η αυτογνωσία, εμπεριέχει μια σαφή αντίληψη της προσωπικότητάς μας. Είναι αυτή η διαδικασία που περιλαμβάνει, την αναγνώριση των δυνατών και αδύναμων σημείων μας. Τις σκέψεις μας. Τις ιδέες μας. Τις πεποιθήσεις μας. Τα κίνητρα και τα συναισθήματα μας. Η αυτογνωσία μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τους άλλους ανθρώπους. Να διακρίνουμε το πώς αντιλαμβάνονται οι άλλοι τον καθένα από εμάς. Την στάση μας και τις αντιδράσεις μας την κάθε στιγμή.

Η αυτογνωσία δεν είναι κάτι που γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη. Είναι μια διαδικασία η οποία αναπτύσσεται συνέχεια. Καθώς αναπτύσσεται, μπορείς να κάνεις αλλαγές στις σκέψεις και στις ερμηνείες που δίνεις στα γεγονότα. Η αλλαγή των σκέψεων και των ερμηνειών στο μυαλό σου, σου επιτρέπει να αλλάξεις τα συναισθήματα σου. Κατ’ επέκταση στην συμπεριφορά σου και εν τέλει τα αποτελέσματα σου.

Συνεπώς, η αυτογνωσία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, και ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία. Άρα η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα, για να δημιουργήσεις όλα όσα θέλεις και να γίνεις ο κυρίαρχος της ζωής σου.

Να θυμάσαι πως οι σκέψεις σου, οι ερμηνείες σου, τα συναισθήματα σου, οι αντιδράσεις και η συμπεριφορά σου είναι αυτά που καθορίζουν την κατεύθυνση που δίνεις στη ζωή σου. Αν έχεις αυτογνωσία, θα μπορείς να δεις προς τα που σε οδηγούν οι σκέψεις και τα συναισθήματα σου. Θα μπορείς να ελέγχεις τα συναισθήματα και την συμπεριφορά σου, και να κάνεις όλες αυτές τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν ώστε,  η ζωή σου να οδηγηθεί εκεί που εσύ θέλεις και να μην βγει από την πορεία της.


Η αυτογνωσία, αναπτύσσεται μέσω τεχνικών που εστιάζουν την προσοχή σου, στις λεπτομέρειες της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς σουΑς το δούμε μέσα από ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να ασχοληθείς με τις καταδύσεις. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, είσαι απόλυτα προσεκτικός και συνειδητός στο να μάθεις να κάνεις σωστά καταδύσεις και με ασφάλεια.

Όταν μάθεις την διαδικασία, θα πρέπει να στρέψεις την προσοχή σου σε σένα. Πόση ώρα μπορείς να μείνεις με μία ανάσα κάτω από το νερό; Πόσος χρόνος χρειάζεται για να κατέβεις κάποια μέτρα στον βυθό; Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επιστρέψεις στην επιφάνεια; Πόσο βάρος πρέπει να προσθέσεις στην στολή σου, ποιο είναι το ιδανικό βάρος που θα πρέπει να έχεις, υπάρχει κάτι που σε φοβίζει κλπ. Για να κάνεις καταδύσεις χρειάζεται να γνωρίζεις το σώμα σου, τις κινήσεις σου, την αναπνοή σου, το συναίσθημα σου και πολλά άλλα. Και όλα αυτά εμπεριέχονται στην διαδικασία της αυτογνωσίας.

Έτσι λοιπόν εκ κατακλείδι, όταν αναπτύξεις διαδικασία της αυτογνωσίας θα έχεις καλύτερο έλεγχο των σκέψεων, τα συναισθημάτων, της συμπεριφοράς σου και κατ’ επέκταση των αποτελεσμάτων σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Το δωρο μου που εισαι εδω

holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης

Διάλεξε Κατηγορία

Σεβασμός και εμπιστοσύνη, απαραίτητες αξίες ενός αποτελεσματικού ηγέτη. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Από μία καινούργια παρέα, μέχρι ένα νέο φλερτ ή ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, οι σκέψεις που θα κάνουμε μετά την πρώτη γνωριμία …

Πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση; Σκέψου αυτά τα 3 πράγματα πρώτα! life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Συμβουλές που θα σε καθοδηγήσουν προς την σωστή κατεύθυνση.Rebecca Muller, Συντάκτρια Thrive Global Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις: -Πόσο σε επηρεάζουν οι …

Επικοινωνούμε ανταλλάσσοντας μηνύματα, ας τα αποκωδικοποιήσουμε. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Η επικοινωνία είναι μία θεμελιώδης ικανότητα του ανθρώπου.  Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει ζωή. Επικοινωνούμε μεταξύ μας με την έννοια του ότι δείχνουμε στάσεις …

Τί είναι η ευκαιρία ζωής; Δίνει η ζωή δεύτερες ευκαιρίες; life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Έχουμε την ευλογία κάθε μέρα  να αντικρίζουμε τον ήλιο που ανατέλλει.  Είμαστε βέβαιοι ότι κάπου σε αυτόν τον κόσμο ένα λουλούδι θα …