Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές nlp μανωλης ισχακης holistic result coaching

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω, είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να ζουν μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.  

“Εάν θέλεις να προβλέψεις το μέλλον σου χρειάζεται να το δημιουργήσεις.” Jim Rohn 

Μεγάλος δάσκαλος προσωπικής ανάπτυξης! Εάν δεν τον ξέρεις ψάξτον. Εάν τον ξέρεις ξαναδές τον. Εξαιρετικός! Εάν λοιπόν θέλεις να προβλέψεις το μέλλον σου, χρειάζεται να το δημιουργήσεις!  


Οι αρνητικές σκέψεις, έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στο μυαλό μας απ’ ότι οι θετικές. Αυτή ήταν η έρευνα του MIT. Τι σημαίνει αυτό; Από μόνο του ίσως και τίποτα.

Ας βάλουμε λοιπόν την δεύτερη πληροφορία. Ο Ντιπάκ Τσόπρα, ένας άλλος εξαιρετικός επίσης επιστήμονας, λέει ότι κάθε μέρα ένας άνθρωπος κάνει 60.000 – 80.000 σκέψεις. Βέβαια, ψάχνοντας, ανακάλυψε ότι κάποιοι άλλοι σε κάποιες άλλες έρευνες, λένε ότι ένας άνθρωπος κάνει 20.000 σκέψεις την ημέρα. Τώρα, είτε κάνει 20.000, είτε κάνει 60.000, είτε κάνει 80.000, ένα είναι το σίγουρο. Οι σκέψεις που κάνουμε κάθε μέρα είναι πάρα πολλές.  

Ας δούμε, και μια τρίτη πληροφορία . Οι τρεις στις τέσσερις σκέψεις στο 95% των ανθρώπων είναι αρνητικές.

Ο εγκέφαλος  είναι ένα λογισμικό 2.000.000 ετών, που σκοπός της κατασκευής του είναι η επιβίωση μας. Κι ένας άνθρωπος δεν κινδυνεύει από το ευχάριστο. Ένας άνθρωπος κινδυνεύει από το δυσάρεστο. Και γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο πολλές φορές ζούμε, αυτά που ζούμε γιατί δεν είμαστε συνειδητοί σε αυτό που συμβαίνει.  


Δεν θα ξεχάσω όταν έκανα μάθημα, πάνε πολλά χρόνια, με μια συγκεκριμένη καθηγήτρια, καλή της ώρα. Έλεγε “Ποιος ξέρει το Νόμο της Έλξης, το Law of Attraction?” Όλοι το ήξεραν. “Και ποιος πιστεύει ότι δεν λειτουργεί;”. Όλοι σήκωσαν το χέρι και το επιβεβαίωσε αυτή η γυναίκα. Έλεγε “Εγώ όσες φορές κι αν το έχω κάνει, ποτέ δεν έχει έρθει αυτό που θέλω”. Και είχε δίκιο. Αλλά αυτό που δεν είχε σκεφτεί είναι ότι είτε κάνουμε 20.000 σκέψεις, είτε κάνουμε 80.000 σκέψεις, αν οι τρεις στις τέσσερις είναι αρνητικές και με πολύ πιο δυνατό το συναίσθημα απ’ ότι στις θετικές, τότε θα υλοποιήσουμε  αυτό  σε ασυνείδητο επίπεδο.  

Γι’ αυτό λέμε πως η συνειδητότητα και η επίγνωση ενός ανθρώπου καθορίζει τη ζωή του. Γι’ αυτό λέμε προτού να έχουμε μια άποψη για κάτι, πρώτα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να σκεφτούμε, να κρίνουμε και να προχωρήσουμε, να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε ή τι δεν πρέπει να κάνουμε και να πάμε στο επόμενο βήμα.  

Άρα λοιπόν ο Νόμος της Έλξης δουλεύει. Αλλά δουλεύει με έναν διαφορετικό τρόπο, από τον τρόπο που οι πιο πολλοί άνθρωποι τον αντιλαμβάνονται.


Η ερώτηση όμως ποια είναι; “Ωραία Μάνο, αυτό συμβαίνει. Και τι πρέπει να κάνω;” Για κάθε αρνητικό που λες, για να το εξουδετερώσεις, με βάσει τις έρευνες χρειάζεται να πεις 17 φορές με ένταση μέσα σου το αντίθετο.  

Φαντάσου λοιπόν μία μαμά ή ένας μπαμπάς, όταν λέει στο παιδί “Μη”, “Δεν μπορείς να το κάνεις”, και όταν το λες εσύ στον εαυτό σου, εγώ στον εαυτό μου, ο καθένας που το λέει στον εαυτό του, τι δημιουργούμε μέσα μας. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να λέει “Δεν μπορώ”, “Δεν γίνεται”, “Αποκλείεται” 17 φορές θα λες “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω” …. 17 φορές! Και αν ξαναπείς …. Δεν θα το πεις μετά! Είναι τόσο απλό. Εντάξει, θέλει δουλειά. Αλλά είναι πολύ απλό, 17 φορές για να ουδετεροποιήσεις το αρνητικό συναίσθημα  που έφερες μέσα σου και να γράψεις πάνω από αυτό στον εγκέφαλο σου.  


Έτσι λοιπόν,  μην επιτρέψεις στις γνώμες των άλλων ανθρώπων να γίνουν, δική σου πραγματικότητα. Μην το ξεχάσεις ποτέ. Κάθε φορά που σου λέει ένας άνθρωπος κάτι και ειδικά όταν είσαι ευάλωτος από αυτόν τον άνθρωπο, δηλαδή όταν είναι ο γονιός σου, ο φίλος σου, ο αγαπημένος σου, είναι κάποιος άνθρωπος που εμπιστεύεσαι, που σημαίνει ότι έχουμε λιγότερες αντιστάσεις, τότε 17 φορές κατευθείαν να πεις το αντίθετο. Γιατί; Για να το ουδετεροποιήσεις και να γράψεις από πάνω του.  

Έτσι λοιπόν, αυτό που έχεις να κάνεις τώρα είναι το εξής: Να σημειώσεις ποιες είναι αυτές οι καθημερινές σκέψεις που λες στον εαυτό σου “Δεν μπορώ”, “Δεν γίνεται”, “Δεν είμαι ικανός”, “Δεν αξίζω”, ότι είναι αυτό. Γράψε το  και κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να το λέει, 17 φορές να λες το αντίθετο.


Μέσα από την δράση, έρχεται η εκπαίδευση του νευρικού σου συστήματος. Και αν επιμένεις και κάνεις όλες αυτές τις πληροφορίες που λέμε καθημερινά πράξη, τα αποτελέσματά σου θα είναι εξαιρετικά. Μπορεί να φαίνονται απλές, αλλά πίστεψε με έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή σου, εάν τις εφαρμόζεις καθημερινά με επιμέλεια και με αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει στη ζωή.  

Θυμήσου ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος, κάποιος δικός σου άνθρωπος που αγαπάς, που να μην σου έχει μιλήσει γι’ αυτό που συμβαίνει μέσα του, να θέλει να ακούσει αυτή την πληροφορία. Μην του την στερήσεις. Μοίρασε αυτό το video. Μοίρασε αυτό το άρθρο με τους άλλους ανθρώπους. Και δεν ξέρεις ποτέ πως και πόσο μπορεί να βοηθηθεί. Πάρα πολλοί άνθρωποι μου στέλνουν μήνυμα και μου λένε “Σ’ ευχαριστώ Μάνο”, “Με βοήθησε αυτό το άρθρο σου”, “Ξεπέρασα τις κρίσεις πανικού”, “Ξεπέρασα τις φοβίες”, “Βελτίωσα την σχέση μου”, “Αύξησα τα οικονομικά μου”. Μόνο από αυτά τα video. Από αυτά τα εβδομαδιαία Video. Οπότε μοίρασε την πληροφορία. Κάνε Like, Subscribe και γράψε την δικιά σου γνώμη που είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ. Παρατήρησε την πρόοδο σου, την πρόοδο που έχεις κάθε εβδομάδα παρακολουθώντας αυτές τις εκπαιδεύσεις.  

Αλλά πάνω απ’ όλα να θυμάσαι… Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, να Ζεις με Πάθος!!!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Το δωρο μου που εισαι εδω

holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης

Διάλεξε Κατηγορία

Σεβασμός και εμπιστοσύνη, απαραίτητες αξίες ενός αποτελεσματικού ηγέτη. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Από μία καινούργια παρέα, μέχρι ένα νέο φλερτ ή ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, οι σκέψεις που θα κάνουμε μετά την πρώτη γνωριμία …

Πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση; Σκέψου αυτά τα 3 πράγματα πρώτα! life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Συμβουλές που θα σε καθοδηγήσουν προς την σωστή κατεύθυνση.Rebecca Muller, Συντάκτρια Thrive Global Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις: -Πόσο σε επηρεάζουν οι …

Επικοινωνούμε ανταλλάσσοντας μηνύματα, ας τα αποκωδικοποιήσουμε. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Η επικοινωνία είναι μία θεμελιώδης ικανότητα του ανθρώπου.  Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει ζωή. Επικοινωνούμε μεταξύ μας με την έννοια του ότι δείχνουμε στάσεις …

Τί είναι η ευκαιρία ζωής; Δίνει η ζωή δεύτερες ευκαιρίες; life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Έχουμε την ευλογία κάθε μέρα  να αντικρίζουμε τον ήλιο που ανατέλλει.  Είμαστε βέβαιοι ότι κάπου σε αυτόν τον κόσμο ένα λουλούδι θα …