Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

“Εάν θέλεις να προβλέψεις το μέλλον σου χρειάζεται να το δημιουργήσεις.” Jim Rohn

Μεγάλος δάσκαλος προσωπικής ανάπτυξης! Εάν δεν τον ξέρεις ψάξτον. Εάν τον ξέρεις ξαναδές τον. Εξαιρετικός! Εάν λοιπόν θέλεις να προβλέψεις το μέλλον σου, χρειάζεται να το δημιουργήσεις!

Οι αρνητικές σκέψεις έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στο μυαλό μας απ' ότι οι θετικές. Αυτή ήταν η έρευνα του MIT. Τι σημαίνει αυτό; Από μόνο του ίσως και τίποτα. Αν όμως βάλουμε και κάποιες επιπλέον πληροφορίες θα διαπιστώσουμε ότι πολλές από τις αποφάσεις μας καθορίζονται σε ασυνείδητο επίπεδο.

Πόσο θα άλλαζε λοιπόν η ζωή σου αν ξεκινούσες να παίρνεις τις αποφάσεις σου σε συνειδητό επίπεδο;

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Μερικά μυστικά για μια πιο χαρούμενη και όμορφη σχέση

Η δύναμη της απόρριψης και η σημασία της για την ζωή

Πώς μπορεί το γέλιο σου να αλλάξει την ζωή σου γρήγορα και απλά

Πώς να απελευθερώσεις τον πόνο από την καρδιά σου

Πώς να κάνεις το άγχος ένα δημιουργικό εργαλείο για την επιτυχία σου

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

 

skepseis

skepseis

skepseis

skepseis

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.]

 

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

 

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να ζουν μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.  

“Εάν θέλεις να προβλέψεις το μέλλον σου χρειάζεται να το δημιουργήσεις.” Jim Rohn 

Μεγάλος δάσκαλος προσωπικής ανάπτυξης! Εάν δεν τον ξέρεις ψάξτον. Εάν τον ξέρεις ξαναδές τον. Εξαιρετικός! Εάν λοιπόν θέλεις να προβλέψεις το μέλλον σου, χρειάζεται να το δημιουργήσεις!  

Οι αρνητικές σκέψεις και πώς επιδρούν στον εγκέφαλο μας

Οι αρνητικές σκέψεις έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στο μυαλό μας απ' ότι οι θετικές. Αυτή ήταν η έρευνα του MIT. Τι σημαίνει αυτό; Από μόνο του ίσως και τίποτα.

Ας βάλουμε λοιπόν την δεύτερη πληροφορία. Ο Ντιπάκ Τσόπρα, ένας άλλος εξαιρετικός επίσης επιστήμονας, λέει ότι κάθε μέρα ένας άνθρωπος κάνει 60.000 – 80.000 σκέψεις. Βέβαια, ψάχνοντας, ανακάλυψε ότι κάποιοι άλλοι σε κάποιες άλλες έρευνες λένε ότι ένας άνθρωπος κάνει 20.000 σκέψεις την ημέρα. Τώρα, είτε κάνει 20.000, είτε κάνει 60.000, είτε κάνει 80.000, ένα είναι το σίγουρο. Οι σκέψεις που κάνουμε κάθε μέρα είναι πάρα πολλές.  

Το τρίτο δεδομένο είναι το εξής: Οι τρεις στις τέσσερις σκέψεις στο 95% των ανθρώπων είναι αρνητικές.

Το άλλο δεδομένο είναι ότι ο εγκέφαλος είναι ένα λογισμικό 2.000.000 ετών που σκοπός της κατασκευής του είναι η επιβίωση μας. Κι ένας άνθρωπος δεν κινδυνεύει από το ευχάριστο. Ένας άνθρωπος κινδυνεύει από το δυσάρεστο. Και γι' αυτό λοιπόν τον λόγο πολλές φορές ζούμε αυτά που ζούμε γιατί δεν είμαστε συνειδητοί σε αυτό που συμβαίνει.  

Ο Νόμος της Έλξης

Δεν θα ξεχάσω όταν έκανα μάθημα, πάνε πολλά χρόνια, με μια συγκεκριμένη καθηγήτρια, καλή της ώρα. Έλεγε “Ποιος ξέρει το Νόμο της Έλξης, το Law of Attraction?” Όλοι το ήξεραν. “Και ποιος πιστεύει ότι δεν λειτουργεί;”. Όλοι σήκωσαν το χέρι και το επιβεβαίωσε αυτή η γυναίκα. Έλεγε “Εγώ όσες φορές κι αν το έχω κάνει ποτέ δεν έχει έρθει αυτό που θέλω”. Και είχε δίκιο. Αλλά αυτό που δεν είχε σκεφτεί είναι ότι είτε κάνουμε 20.000 σκέψεις, είτε κάνουμε 80.000 σκέψεις, αν οι τρεις στις τέσσερις είναι αρνητικές και με πολύ πιο δυνατό το συναίσθημα απ' ότι στις θετικές, τότε υλοποίησε αυτό που ήθελε σε ασυνείδητο επίπεδο.  

Γι' αυτό λέμε πως η συνειδητότητα και η επίγνωση ενός ανθρώπου καθορίζει την ζωή του. Γι' αυτό λέμε προτού να έχουμε μια άποψη για κάτι, πρώτα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να σκεφτούμε, να κρίνουμε και να προχωρήσουμε, να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε ή τι δεν πρέπει να κάνουμε και να πάμε στο επόμενο βήμα.  

Άρα λοιπόν ο Νόμος της Έλξης δουλεύει. Αλλά δουλεύει με έναν διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο που οι πιο πολλοί άνθρωποι τον αντιλαμβάνονται.

Πώς να εξουδετερώσεις τις αρνητικές σκέψεις

Η ερώτηση όμως ποια είναι; “Ωραία Μάνο, αυτό συμβαίνει. Και τι πρέπει να κάνω;” Για κάθε αρνητικό που λες, για να το εξουδετερώσεις, με βάσει τις έρευνες χρειάζεται να πεις 17 φορές με ένταση μέσα σου το αντίθετο.  

Φαντάσου λοιπόν μία μαμά ή ένας μπαμπάς, όταν λέει στο παιδί “Μη”, “Δεν μπορείς να το κάνεις” και όταν το λες εσύ στον εαυτό σου, εγώ στον εαυτό μου, ο καθένας που το λέει στον εαυτό του, τι δημιουργούμε μέσα μας. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να λέει “Δεν μπορώ”, “Δεν γίνεται”, “Αποκλείεται” 17 φορές θα λες “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω” .... 17 φορές! Και αν ξαναπείς .... Δεν θα το πεις μετά! Είναι τόσο απλό. Εντάξει, θέλει δουλειά. Αλλά είναι πολύ απλό. 17 φορές για να ουδετεροποιήσεις το αρνητικό που έφερες μέσα σου και να γράψεις πάνω από αυτό στον εγκέφαλο σου.  

Μην επιτρέψεις ποτέ οι γνώμες των άλλων να γίνουν η δική σου πραγματικότητα

Έτσι λοιπόν  μην επιτρέψεις στις γνώμες των άλλων ανθρώπων να γίνουν δικιά σου πραγματικότητα. Μην το ξεχάσεις ποτέ. Κάθε φορά που σου λέει ένας άνθρωπος κάτι και ειδικά όταν είσαι ευάλωτος από αυτόν τον άνθρωπο, δηλαδή όταν είναι ο γονιός σου, ο φίλος σου, ο αγαπημένος σου, είναι κάποιος άνθρωπος που εμπιστεύεσαι, που σημαίνει ότι έχουμε λιγότερες αντιστάσεις, τότε 17 φορές κατευθείαν να πεις το αντίθετο. Γιατί; Για να το ουδετεροποιήσεις και να γράψεις από πάνω του.  

Έτσι λοιπόν αυτό που έχεις να κάνεις τώρα είναι το εξής: Να σημειώσεις ποιες είναι αυτές οι καθημερινές σκέψεις που λες στον εαυτό σου “Δεν μπορώ”, “Δεν γίνεται”, “Δεν είμαι ικανός”, “Δεν αξίζω”, ότι είναι αυτό. Γράψτο κάτω και κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να το λέει 17 φορές να λες το αντίθετο.  

Δράση και εκπαίδευση του νευρικού συστήματος

Μέσα από την δράση έρχεται η εκπαίδευση του νευρικού σου συστήματος. Και αν επιμένεις και κάνεις όλες αυτές τις πληροφορίες που λέμε καθημερινά, μπορεί να φαίνονται απλές, αλλά πίστεψε με έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ζωή σου, εάν τις εφαρμόζεις καθημερινά με επιμέλεια και με αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει στην ζωή.  

Θυμήσου ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος, κάποιος δικός σου άνθρωπος που αγαπάς, που να μην σου έχει μιλήσει γι' αυτό που συμβαίνει μέσα του, να θέλει να ακούσει αυτή την πληροφορία. Μην του την στερήσεις. Μοίρασε αυτό το video. Μοίρασε αυτό το άρθρο με τους άλλους ανθρώπους. Και δεν ξέρεις ποτέ πως και πόσο μπορεί να βοηθηθεί. Πάρα πολλοί άνθρωποι μου στέλνουν μήνυμα και μου λένε “Σ' ευχαριστώ Μάνο”, “Με βοήθησε αυτό το άρθρο σου”, “Ξεπέρασα τις κρίσεις πανικού”, “Ξεπέρασα τις φοβίες”, “Βελτίωσα την σχέση μου”, “Αύξησα τα οικονομικά μου”. Μόνο από αυτά τα video. Από αυτά τα εβδομαδιαία Video. Οπότε μοίρασε την πληροφορία. Κάνε Like, Subscribe και γράψε την δικιά σου γνώμη που είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ. Παρατήρησε την πρόοδο σου, την πρόοδο που έχεις κάθε εβδομάδα παρακολουθώντας αυτές τις εκπαιδεύσεις.  

Αλλά πάνω απ' όλα να θυμάσαι... Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, να Ζεις με Πάθος!!!  

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο