Ποιος είναι ο Νο #1 τρόπος για να αυξήσεις την απόδοση σου;

Ποιος είναι ο Νο #1 τρόπος για να αυξήσεις την απόδοση σου;

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

Ποιος είναι ο Νο #1 τρόπος για να αυξήσεις την απόδοση σου;

Όλοι γνωρίζουμε πως στην καθημερινότητα οι πιο πολλοί άνθρωποι χάνουν χρόνο, χάνουν χρήματα και πολλές φορές χάνουν την ίδια τους την ζωή στερώντας από τον εαυτό τους την δυνατότητα να έχουν συναισθηματική ευεξία. Ο συναισθηματικός θάνατος πολλές φορές είναι πολύ πιο σημαντικός από τον σωματικό. Γιατί; Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το ταμείο των θετικών και των αρνητικών συναισθημάτων.

Πολλές φορές αυτό το ταμείο είναι αρνητικό κι αυτό γιατί δεν κάνουμε πράγματα τα οποία θέλουμε. Γιατί δεν κάνουμε πράγματα τα οποία θέλουμε; Γιατί δεν προλαβαίνουμε. Και γιατί δεν προλαβαίνουμε; Ο ένας λόγος είναι η διαχείριση του χρόνου μας. Ο άλλος λόγος είναι γιατί δεν έχουμε απόδοση. Δεν προλαβαίνουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που χρειάζεται να κάνουμε, τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για αυτά τα οποία δίνουν νόημα στην ζωή μας.

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Η έννοια της αυτοπεποίθησης και πώς να την αυξήσεις

Θυμός! Ο Νο #1 λόγος που δυσκολεύει την ζωή των ανθρώπων

Ποιος είναι ο Νο #1 παράγοντας που δεν σε αφήνει να πετύχεις οικονομικά;

Τι είναι οι κρίσεις πανικού και πως να τις αντιμετωπίσεις

Πώς μπορείς να ορίσεις τι σημαίνει ευτυχία για εσένα;

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

 

epimoni_nlp coaching

giati_nlp

gnwsi_nlp coaching

xamogela_life coaching

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

Ποιος είναι ο Νο #1 τρόπος για να αυξήσεις την απόδοση σου;

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης. Αυτό που κάνω είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να ζήσουν μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Όλοι γνωρίζουμε πως στην καθημερινότητα οι πιο πολλοί άνθρωποι χάνουν χρόνο, χάνουν χρήματα και πολλές φορές χάνουν την ίδια τους την ζωή στερώντας από τον εαυτό τους την δυνατότητα να έχουν συναισθηματική ευεξία. Ο συναισθηματικός θάνατος πολλές φορές είναι πολύ πιο σημαντικός από τον σωματικό. Γιατί; Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το ταμείο των θετικών και των αρνητικών συναισθημάτων.

Πολλές φορές αυτό το ταμείο είναι αρνητικό κι αυτό γιατί δεν κάνουμε πράγματα τα οποία θέλουμε. Γιατί δεν κάνουμε πράγματα τα οποία θέλουμε; Γιατί δεν προλαβαίνουμε. Και γιατί δεν προλαβαίνουμε; Ο ένας λόγος είναι η διαχείριση του χρόνου μας. Ο άλλος λόγος είναι γιατί δεν έχουμε απόδοση. Δεν προλαβαίνουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που χρειάζεται να κάνουμε, τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για αυτά τα οποία δίνουν νόημα στην ζωή μας. Το κλειδί είναι η απόδοση μας.

Τα πρώτα βήματα

Τώρα ας πάμε λίγο πίσω. Όταν ξεκίνησα να κάνω coaching, άρχισα να κάνω video σαν αυτό που βλέπεις τώρα, συμβουλές της ημέρας και άλλα. Και κάθε φορά πήγαινα από πάνω να δω ένα like, subscribe, dislike, σχόλια και αναρωτιόμουν τι γίνεται; Δεν είχα απόδοση. Τι μπορεί να κάνω λάθος;  Παρ' όλα αυτά επειδή το ήθελα πάρα πολύ επέμενα, ξανά και ξανά και ξανά...

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα άρχισα να έχω subscribers, ανθρώπους να με ακολουθούν στο Youtube, να έχω στο Facebook αρκετά likes... Στην ουσία ανθρώπους που να απαντούν, να μου στέλνουν στην σελίδα και στο email μου μήνυμα και να υπάρχει μία διαδραστικότητα. Όμως αυτό έφτασε σε ένα ταβάνι. Και όταν λέω ταβάνι τι εννοώ; Αναπτυσσόταν αλλά γινόταν με έναν τρόπο πολύ αργό. Κατά την δικιά μου αίσθηση και εάν θέλεις κατά τις δικές μου προσδοκίες.

Έτσι λοιπόν αυτό που έκανα ήταν το εξής: Άρχισα να ρωτώ τον εαυτό μου τι θα μπορούσα να κάνω προκειμένου να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο η πληροφορία την οποία μοιράζομαι. Είναι απόλυτα σίγουρο ότι η πληροφορία σαν πληροφορία είναι εξαιρετική. Δουλεύει σε εκατομμύρια ανθρώπους εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι τεσταρισμένη άπειρες φορές. Άρα η πληροφορία, το ένα κομμάτι, είναι σίγουρα εξαιρετικό. Αυτό που μένει είναι ο αγγελιοφόρος αυτής της πληροφορίας που ήμουνα εγώ.

Η αλλαγή

Είχα λοιπόν δύο επιλογές για να βελτιωθώ. Να αυξήσω την απόδοση μου. Η μία επιλογή ήταν να συνεχίσω να κάνω ξανά και ξανά και ξανά ότι έκανα μέχρι εκείνη την στιγμή και σίγα σιγά μέσα από την πρακτική να γίνομαι όλο και καλύτερος. Όμως αυτό όπως σου είπα έχει ένα ταβάνι.

Ο δεύτερος τρόπος, ο πολύ πιο αποτελεσματικός και πολύ πιο γρήγορος ήταν ο εξής: Να κάθομαι να παρακολουθώ αυτά που γράφω, αυτά που λέω, τον τρόπο που τα λέω. Να βάζω τον εαυτό μου στην θέση του θεατή. Δηλαδή, να διαπιστώσω μέσα από την παρατήρηση, και ενώ έχω κάνει πάρα πολλά σεμινάρια, έχω δει πάρα πολλούς ομιλητές, που βρίσκομαι σε σχέση με αυτούς. Μου αρέσει αυτό που βλέπω; Αυτό που ακούω; Δεν μου αρέσει; Τι να αλλάξω;

Και το άλλο που είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό, και ίσως και πιο σημαντικό, είναι η ανατροφοδότηση. Το feedback ανθρώπων οι οποίοι δεν είχαν δόλο να μου πουν κάτι καλό ή κάτι κακό. Άνθρωποι που πραγματικά τους εμπιστεύομαι. Αυτή ήταν η πρώτη βαθμίδα.

Η δεύτερη βαθμίδα ήταν να πάρω σχόλια από όλους τους ανθρώπους και να δω τι τους αρέσει και τι όχι. Και ξέρεις έρχεται εκείνη η στιγμή που κάθεσαι και νιώθεις να χάνεσαι. Για ποιον λόγο; Γιατί για ένα πράγμα μπορεί να ακούσεις δέκα διαφορετικές απόψεις. Κάποιοι να σου πουν κράτα αυτό και άλλοι αφαίρεσε το. Και να μην ξέρεις τι να κάνεις. Όμως και γι' αυτό υπήρχε λύση.

Η αύξηση απόδοσης

Ποια ήταν η λύση; Έβλεπα ποια ήταν εκείνα τα κοινά, γιατί αντικειμενικά ο κάθε άνθρωπος έχει της δικιά του ιστορία, τις δικές του εμπειρίες, τα δικά του θέλω, επιθυμίες, φόβους, γούστα... οτιδήποτε. Άρα δεν μπορεί κάτι να αρέσει σε όλους. Όμως αν πάρεις αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά που ενοχλούν όλους και αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά που αρέσουν σε όλους, τότε μπορείς να έχεις μια εξαιρετική πρόοδο.

Και έτσι έγινε. Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε μερικούς μήνες είχα 100% ανάπτυξη και συνεχίζω να αναπτύσσομαι. Αυτή την στιγμή πάνω από 100.000 άτομα σε όλα τα Social Media παρακολουθούν τις πληροφορίες μου. Γιατί προήλθε αυτή η γρήγορη ανάπτυξη ενώ μέχρι τότε δυσκολευόμουν για χρόνια; Γιατί είχα το θάρρος να με δω, να με ακούσω, να με βελτιώσω, να αποδεχτώ αυτό που συμβαίνει και να ζητήσω από τους άλλους ανθρώπους να μου πουν τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει. Έβλεπα ένα σχόλιο, δεν έκρινα, δεν αντιδρούσα, το ρουφούσα. Και ρωτούσα περισσότερα για να το βελτιώσω.

Έτσι λοιπόν, πραγματικά αν θέλεις να βελτιωθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται παρακολούθησε τον εαυτό σου σαν τρίτος και ρώτησε ανθρώπους να σου πουν την γνώμη τους. Να σου πουν τι χρειάζεται να αλλάξεις, τι να σταματήσεις, τι τους αρέσει, τι δεν τους αρέσει... Και εδώ είναι ένα μυστικό. Ένα μυστικό για εσένα. Όταν θα ακούσεις το σχόλιο των άλλων ανθρώπων μη μιλήσεις. Άκουσε προσεκτικά. Άκουσε τι θέλουν να σου πουν. Τις περισσότερες φορές όταν ακούμε ένα σχόλιο το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε είναι να δικαιολογηθούμε ή να το εξηγήσουμε. Όχι. Πολλές φορές στην ζωή δεν σου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Δηλαδή όταν βρίσκεσαι στην καθημερινότητα με ανθρώπους που δε νοιάζονται για εσένα, δεν θα σου πει ποτέ κανένας τίποτα.

Τι χρειάζεται να κάνεις

Έτσι λοιπόν απλά αποδέξου ότι κι αν σου πουν, κατέγραψε το, και μείνε ανοιχτός για το επόμενο βήμα. Και αφού γράψεις και αποφασίσεις ποια είναι αυτά τα σημεία που εάν αλλάξεις θα πας ένα σκαλί παραπάνω και παραπάνω και παραπάνω, τότε δεσμεύσου ότι θα το κάνεις.

Η άσκηση λοιπόν που έχεις, το επόμενο βήμα για εσένα, ποιο είναι; Είναι να παρατηρήσεις αυτό στο οποίο θέλεις να αυξήσεις την απόδοση και εσύ και κάποιοι άλλοι άνθρωποι και να αποφασίσεις τι πρέπει να σταματήσεις και τι να αρχίσεις, και ξεκίνα να το κάνεις τώρα.

Να θυμάσαι κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, να ζεις με Πάθος!

Αν έδειξες ενδιαφέρον για αυτό το video, αν έχει αξία για εσένα και αν πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει άλλους ανθρώπους, τότε θα σου ήμουν κι εγώ ευγνώμων αλλά και οι άλλοι άνθρωποι που θα το μοιραστείς μαζί τους. Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό να μοιραστείς τα σχόλια, τις ιδέες, τις σκέψεις σου, από κάτω, στα σχόλια. Και μην ξεχάσεις να κάνεις like ή subscribe.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενωθούμε και το ένα χέρι να νίβει το άλλο. Που σημαίνει τι; Ότι αν έχεις μια ιδέα, και έχω κι εγώ μια ιδέα, αν μείνουμε ο καθένας με τις ιδέες του τίποτα δεν θα αλλάξει. Όμως αν τις ανταλλάξουμε, θα είμαστε 100% πιο πλούσιοι. Γι' αυτό ανέλαβε δράση. Κάνε Like, Subscribe, μοιράσου το με τους φίλους σου και γράψε τα σχόλια σου.

Να θυμάσαι, είσαι υπέροχος! Να Ζεις με Πάθος!!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο