Διαζύγιο! Ποια είναι τα αίτια και πώς να το διαχειριστείς

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

Περίληψη :

Διαζύγιο! Ποια είναι τα αίτια και πώς να το διαχειριστείς

Ποιοι είναι οι λόγοι που παίρνουν οι άνθρωποι διαζύγιο;

Οι άνθρωποι γιατί παίρνουν διαζύγιο;

 1. Ασυμφωνία χαρακτήρων
 2. Αλλάζουμε καθώς μεγαλώνουμε άρα αλλάζουν και τα θέλω μας
 3. Δεν είμαστε πάντα 100% αυθεντικοί. Προσποιούμαστε ότι είμαστε κάτι άλλο. Τι είναι αυτό; Συνήθως αυτό που πιστεύουμε ότι θα αρέσει περισσότερο στον άλλον.
 4. Επηρεαζόμαστε από ανθρώπους που πιστεύουμε ή αγαπάμε
 5. Γνωρίζουμε κάποιο άλλον άνθρωπο που δείχνει πιο ενδιαφέρον από αυτόν που είμαστε
 6. Ζούμε σε μια πλάνη
 7. Βιαζόμαστε να κρίνουμε αντί να βελτιώσουμε τον εαυτό μας

Θα ήταν καλό προτού πάρεις διαζύγιο να φροντίσεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Είναι καλύτερα να προλαβαίνεις από το να θεραπεύεις.

[Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορώ και διατηρώ αυτό το blog και όλα τα podcast και videos χωρίς διαφημίσεις, τελείως δωρεάν, επειδή μοιράζεσαι τις σκέψεις και πληροφορίες μου με τους φίλους σου! Θέλεις να εμβαθύνεις στην εκπαίδευση; Κάνε κλικ εδώ για να λάβεις μια δωρεάν εκπαίδευση 120' που θα σε μάθεις πώς να πάρεις πίσω την χαμένη σου δύναμη και πώς να πετύχεις τους στόχους σου]

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

xaroumeno_mesimeri_life coaching_manolis_ischakis_diazygio

 

yperoxo_apogeuma_life coaching_manolis_ischakis_Diazygio

 

mia_yperoxh_nyxta_life coaching_manolis_ischakis_diazygio

Σενάριο Video :

Διαζύγιο! Ποια είναι τα αίτια και πώς να το διαχειριστείς

Διαζύγιο

 1. Έχεις νιώσεις ποτέ ότι θέλεις να πάρεις διαζύγιο από τη σχέση σου;
 2. Έχεις πάρει διαζύγιο και νιώθεις ότι δεν μπορείς να πατήσεις στα πόδια σου ξανά;

Το διαζύγιο είναι μια κατάσταση που έχει γίνει μόδα. Βέβαια, κάποιοι αναρωτιούνται, τι είναι καλύτερο; Να ζεις περιορισμένος σε ένα γάμο όπως ήταν παλιά ή να παίρνεις διαζύγιο και να συνεχίζεις τη ζωή σου?

Η απάντηση είναι εξαρτάται. Για εμένα, ως Μανώλη ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η ουσία είναι να επιλέγεις τον κατάλληλο άνθρωπο και εάν κάποια στιγμή οι δρόμοι σας αποκλίσουν τότε μπορείτε να πείτε ένα γεια και ευχαριστώ ώστε ο καθένας να συνεχίσει το δρόμο του.

Αυτό είναι πολύ όμορφο στη θεωρία αλλά τι γίνεται στη πράξη;

Τι είναι αυτό που οδηγεί τα ζευγάρια στην απόφαση να πάρουν διαζύγιο;

Δεν πάνε πολλά χρόνια που είχα πάει στο πάρτυ μιας φίλης μου. Μπροστά μου χόρευε η φίλη μου με τον άντρας της και το παιδάκι στη κοιλιά της και αριστερά μου καθόταν η αδερφή του άντρα της φίλης μου, με το 2 χρονο παιδάκι της αλλά χωρίς τον άντρα της και σκεφτόμουν ΓΙΑΤΙ;

 • Για ποιο λόγο ενώ ένα ζευγάρι ξεκινάει να ονειρεύεται την κοινή του ζωή κάποια στιγμή να φθάσει στο σημείο να πάρει διαζύγιο;
 • Για ποιο λόγο ένα παιδί να μεγαλώνει με γονείς που έχουν πάρει διαζύγιο και πρέπει να είναι είτε με τον έναν γονιό είτε με τον άλλο;
 • Για ποιο λόγο σε αυτή τη ζωή να κυριαρχεί η σύγκρουση και όχι η ενότητα;

Καταρχάς πιστεύω ότι το διαζύγιο όπως και τα πάντα είναι μια κατάσταση που πρώτα ξεκινάει από το μυαλό. Πρώτα έχουμε πάρει διαζύγιο με ένα μέρος τους εαυτού μας και ύστερα επιλέγουμε και τον κατάλληλο άνθρωπο ώστε να μας δοθεί αυτή η ευκαιρία να θεραπεύσουμε μέσα μας αυτό που ήδη έχουμε δημιουργήσει.

Πλέον η κβαντική φύσικη περιγράφοντας μας το κβαντικό ολόγραμμα, μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε πως ότι είναι μέσα μας είναι και έξω από μας και αντιστρόφως. Έτσι λοιπόν, αυτό που βιώνουμε στη ζωή μας είναι ένας καθρέφτης αυτού που βιώνουμε μέσα μας.

Για εμένα αυτή είναι η βάση. Αυτός είναι ο τρόπος που ως τώρα βλέπω θαύματα να συμβαίνουν στους ανθρώπους. Σε χρόνο που δε φαντάζεσαι...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή :

Γιατί οι άνθρωποι παίρνουν διαζύγιο;

 1. Ασυμφωνία χαρακτήρων
 2. Αλλάζουμε καθώς μεγαλώνουμε άρα αλλάζουν και τα θέλω μας
 3. Δεν είμαστε πάντα 100% αυθεντικοί. Προσποιούμαστε ότι είμαστε κάτι άλλο. Τι είναι αυτό; Συνήθως αυτό που πιστεύουμε ότι θα αρέσει περισσότερο στον άλλον.
 4. Επηρεαζόμαστε από ανθρώπους που πιστεύουμε ή αγαπάμε
 5. Γνωρίζουμε κάποιο άλλον άνθρωπο που δείχνει πιο ενδιαφέρων από αυτόν που είμαστε
 6. Ζούμε σε μια πλάνη
 7. Βιαζόμαστε να κρίνουμε αντί να βελτιώσουμε τον εαυτό μας

Αυτοί είναι βασικοί λόγοι που οι άνθρωποι παίρνουν διαζύγιο. Η ερώτηση σε αυτό το σημείο είναι η εξής :

Τι κάνουμε πριν το διαζύγιο και τι κάνουμε μετά;

Αρχικά, πριν ξεκινήσουμε μια σχέση φροντίζουμε να ξέρουμε τι θέλουμε και να είμαστε αληθινοί και με τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας αλλά κυρίως με τον εαυτό μας. Πιο συγκεκριμένα:

 1. Αξιολογούμε τι θέλουμε σε μια σχέση
 2. Ανακαλύπτουμε που είναι τα δικά μας λάθη και σε ποια σημεία εάν επέμβουμε θα προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία στη σχέση ώστε να μην φθάσουμε στο διαζύγιο
 3. Απαντάμε με ειλικρίνεια στον εαυτό μας εάν είμαι διαθέσιμος να αλλάξω για να βοηθήσω τη σχέση μου
 4. Μαθαίνουμε πως να συμπεριφερόμαστε και να γινόμαστε ο πιο κατάλληλος ερωμένος/η για τον συγκεκριμένο άνθρωπο
 5. Μιλώ ειλικρινά αλλά όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση ξεκινώ να εφαρμόζω
 6. Εάν χρειαστεί συμβουλεύομαι είτε ανθρώπους που έχουν πετυχημένες σχέσεις είτε κάποιον που έχει εξειδίκευση στο NLP Life Coaching
 7. Βελτιώνω τον εαυτό μου έτσι ώστε και διαζύγιο να πάρω στην επόμενη σχέση να έχω γίνει αυτός ο άνθρωπος που θα μπορεί να δημιουργήσεις μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.

Εάν τώρα έχεις πάρει διαζύγιο τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τι πρέπει να κάνεις;

 1. Χρειάζεται να λύσεις όλες τις συναισθηματικές σου εκκρεμότητες από το παρελθόν. Είναι απαραίτητο όταν θυμάσαι τη σχέση να είναι μια ανάμνηση που δεν θα σε στεναχωρεί αλλά και ούτε θα την αναπολείς και θα περιμένεις να συμβεί ξανά. Τέλειωσε! Τώρα κοίτα μπροστά...
 2. Γίνε υπεύθυνος. Πάρε μαθήματα και γίνε πιο δυνατός. Απέφυγε να μεταφέρεις τους φόβους σου και τους πόνους της προηγούμενης σχέσης στην επόμενη.
 3. Μείνει με τον εαυτό σου και ψάξε να βρεις τι θέλεις.
 4. Μην κάνεις συμβιβασμό στην επόμενη σχέση εκτός και εάν θέλεις να πάρεις και δεύτερο διαζύγιο.
 5. Να είσαι ο εαυτός σου
 6. Να ακολουθήσεις την καρδιά σου
 7. Να βάλεις όρια στον εαυτό σου

Οι ερωτικές σχέσεις είναι ότι πιο όμορφο υπάρχει στη ζωή. Την ίδια στιγμή ίσως να είναι και ότι πιο δύσκολο. Για ποιο λόγο; Γιατί δεν έχουμε μάθει να μιλάμε με συναισθήματα αλλά με γεγονότα.

Αρκεί να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος. Σου αξίζει να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου. Επίσης, ειναι λογικό να θυμάσαι ότι υπάρχει σίγουρα ακόμη ένας άλλος υπέροχος άνθρωπος εκεί έξω για εσένα... Το μόνο που μένει είναι να τον ανακαλύψεις. Και για να το κάνεις χρειάζεται να ρίξεις τα τείχη των περιορισμών που υπάρχουν μέσα στο μυαλό σου και να επιτρέψεις στην καρδιά σου να σε οδηγήσει σε σχέσεις αγάπης.

Ονειρέψου... Αγάπησε... Μοιράσου...

Ζήσε με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο