Πώς να αντιμετωπίσεις την κρίση! Ένας αποτελεσματικός τρόπος.

Αυτές είναι ερωτήσεις, που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον εαυτό τους. Αυτές είναι οι ερωτήσεις, που πολλές φορές γίνονται η βασική αιτία για την απογοήτευση, την απελπισία και το αδιέξοδο.

Ο εγκέφαλος του ανθρώπου, είναι ένα όργανο όπως είναι το συκώτι, το νεφρό κ.ο. Η διαφορά είναι ότι ενώ όλα τα ζωτικά όργανα τα αξιοποιούμε μέσω του ασυνείδητου νου, όσο αφορά το κομμάτι του εγκεφάλου, το αξιοποιούμε σε συνδυασμό συνειδητού και ασυνείδητου.

Σε αυτό το σημείο αρχίζει το πρόβλημα, αλλά προτού συνεχίσω θα ήθελα να σου κάνω μερικές ερωτήσεις :

  1. Πόσους ανθρώπους γνωρίζεις να κάνουν κάτι στη ζωή τους χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό, είτε διαβάζοντας είτε συμμετέχοντας σε μια τάξη ή σεμινάριο, είτε παρατηρώντας έναν άλλον άνθρωπο να το κάνει;
  2. Πόσα πράγματα κάνεις εσύ για τα οποία δεν εκπαιδεύτηκες είτε άμεσα είτε έμμεσα;

Γνωρίζουμε λοιπόν πως ότι και εάν θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας χρειάζεται με κάποιον τρόπο να το μάθουμε, έτσι δεν είναι;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Η επόμενη ερώτηση είναι η εξής  :
Πότε και πώς εκπαιδεύσαμε τον εαυτό μας να χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο μας με έναν ενδυναμωτικό τρόπο; Με έναν τρόπο που θα μπορούμε να δημιουργούμε τα κατάλληλα μονοπάτια ακόμη και εάν το βουνό της ζωής μας μοιάζει δύσβατο;

Εάν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου χρειάζεται να αλλάξεις τις ερωτήσεις που κάνεις στο εαυτό σου. Αντί να ρωτάς τον εαυτό σου πώς να αντιμετωπίσω την κρίση; Μπορείς να τον ρωτήσεις τι χρειάζεται να κάνω για να βρω εργασία; ή τι χρειάζεται να κάνω για να αυξηθούν οι πωλήσεις μου; ή τι χρειάζεται να κάνω για να αυξηθεί η αποδοτικότητα μου;

Ακόμη και να μην έχεις τις απαντήσεις στην αρχή συνέχισε να ρωτάς. Για θυμήσου! Περπάτησες με την πρώτη φορά που προσπάθησες;  Περπατούσες και έπεφτες για μερικούς μήνες; Αυτό είναι ένα μάθημα ζωής. Πρέπει να επιμένεις μέχρι να παίρνεις στη ζωή σου αυτό που θέλεις. Μην εγκαταλείπεις μέχρι να νικήσεις. Χρειάζεται να κάνεις τις κατάλληλες ενδυναμωτικές ερωτήσεις με επιμονή στον εαυτό σου μέχρι να πάρεις αυτό που θέλεις.

Δε θα ξεχάσω πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουν σε οικονομικό αδιέξοδο ρωτούσα τον εαυτό μου : Πώς θα ξοφλήσω τα χρέη μου; Πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρω; Μα έχω κάνει τόσα και τίποτα, μήπως δε γίνεται; Όσο έκανα ερωτήσεις αυτού του επιπέδου τόσο πιο δύσκολα γίνονταν τα πράγματα για μένα. Καθώς η κατάσταση χειροτέρευε σε ένα σεμινάριο coaching, γνώρισα τον Αχιλλέα που μου σύστησε το βιβλίο η δύναμη του υποσυνείδητου του Joseph Murphy. Εκεί άρχισα να αντιλαμβάνομαι τη σημασία και τη δύναμη του υποσυνείδητου.

Όταν ολοκλήρωσα το βιβλίο ξεκίνησα να κάνω άλλες ερωτήσεις στον εαυτό μου π.χ. Τι χρειάζεται να κάνω για να αυξήσω τα έσοδα μου; Τι χρειάζεται να κάνω για να πετύχω;

Έτσι άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ιδέες… που έγιναν πράξεις… που έγιναν αποτελέσματα και τώρα είμαι εδώ και μοιράζομαι μαζί με σένα και χιλιάδες άλλους ανθρώπους, αυτές τις γνώσεις που μπορείς να τις εφαρμόσεις όχι αύριο αλλά σήμερα.


Μπορείς να το κάνεις σήμερα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να πάρεις ένα τετράδιο, ένα στυλό και να χωρίσεις τη σελίδα στη μέση. Στην αριστερή στήλη  μπορείς να γράψεις όλες τις αποδυναμωτικές ερωτήσεις που έκανες ως τώρα, στον εαυτό σου και στη δεξιά στήλη να επιλέξεις τις ενδυναμωτικές ερωτήσεις που θα κάνεις από εδώ και πέρα στον εαυτό σου.

Απέφυγε να κοιτάς την κορυφή του βουνού, εάν βρίσκεσαι στους πρόποδες. Καμία φορά αρκεί να κοιτάς το επόμενο βήμα και μόνο το επόμενο βήμα. Εάν το κάνεις αυτό ξανά και ξανά τότε σύντομα θα βρεθείς στην κορυφή του βουνού χωρίς να το καταλάβεις. Απλά ξεκίνα τώρα! Μπορείς!

Και να θυμάσαι,

κάθε λεπτό,

κάθε στιγμή,

Ζήσε με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!