Πώς συνδέεται η έκφραση της αγάπης με την ευτυχία

Υπάρχει ένα σπουδαίο βήμα για τη κατάκτηση της ευτυχίας. Ποιο είναι αυτό; Μα η έκφραση της αγάπης φυσικά. Όταν εκφράζεις το συναίσθημα της αγάπης, δημιουργείς την ευτυχία και τη χαρά μέσα σου. Η ευτυχία δεν είναι απλά μια νοητική κατάσταση, αλλά κάτι πολύ πιο ουσιαστικό… Η ευτυχία είναι μια συναισθηματική κατάσταση που γεμίζει την καρδιά σου.

Η ευτυχία δεν είναι ένα μυστήριο φαινόμενο. Πολλές φορές θα έχεις ακούσει ότι για να βρεις την ευτυχία, πρέπει να αποκτήσεις μια σημαντική καριέρα ή να περάσεις χρόνο, με φίλους ή να απολαύσεις το κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας σου. Πράγματι μπορείς να βρεις την ευτυχία μέσα από αυτά. Όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία, οι άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη τους. Εκφράζουν την αγάπη τους, για τους φίλους τους και για την οικογένεια τους. Εκφράζουν την αγάπη τους, για την εργασία τους και για τις δραστηριότητες τους. Εκφράζουν την αγάπη τους, για όλα αυτά που τους δίνουν νόημα. Και όταν οι άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη τους τότε είναι ευτυχισμένοι.

Είναι εύκολο, να παραβλέψουμε τον κρίσιμο ρόλο μας, που εκφράζει το συναίσθημα της αγάπης στη δημιουργία της ευτυχίας μας. Τείνουμε να σκεφτόμαστε τα συναισθήματά μας, ως απάντηση σε ανθρώπους και υλικά πράγματα. Από πού προέρχεται όμως αυτό το συναίσθημα της αγάπης; Το δημιουργήσαμε. Τα συναισθήματα είναι αόρατα στα μάτια μας, και έτσι παραβλέπουμε το από πού προέρχονται. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι. Το 95% των συναισθημάτων που αισθανόμαστε είναι αυτά που δημιουργούμε.


Αν νιώθουμε πως απολαμβάνουμε τη μουσική, δεν είναι η μουσική που μας κάνει ευτυχισμένους. Είναι η έκφραση της αγάπης μας για τη μουσική.

Αν είμαστε ευχαριστημένοι στη δουλειά ή την σταδιοδρομία μας, δεν είναι η δουλειά που μας κάνει ευτυχισμένους. Είναι η έκφραση της αγάπης μας για αυτό που κάνουμε.

Αν απολαμβάνουμε μια όμορφη μέρα, δεν είναι η ημέρα που μας πλημμυρίζει με συγκινήσεις. Είναι η έκφραση της αγάπης μας για την εμπειρία της ημέρας.


Σκέψου μια χαρούμενη ανάμνηση από το παρελθόν σου. Ίσως να είναι ένας άνθρωπος ή ένα γεγονός που να σε γεμίζει χαρά. Βυθίσου σε αυτό το συναίσθημα.

Τώρα σκέψου μια δυσάρεστη ανάμνηση. Μπες σε αυτό το συναίσθημα.

Τι είναι αυτό που συμβαίνει; Οι αναμνήσεις είναι τα αίτια, αλλά εσύ είσαι αυτός που δημιουργεί τα συναισθήματα. Παρατήρησε, πού και πώς επικεντρώνεις την προσοχή σου και ερμηνεύεις τις εμπειρίες στο μυαλό σου; Αυτές οι ερμηνείες είναι ο βασικός παράγοντας στην ενεργοποίηση των συναισθημάτων που δημιουργείς.

Οι άνθρωποι προσπαθούν πολύ. Προσπαθούν να κερδίσουν περισσότερα παιχνίδια, να βγάλουν περισσότερα χρήματα, να έχουν κοντά τους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι, νιώθουν ότι η ευτυχία τους έρχεται και φεύγει και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να την κυνηγούν και να παλεύουν συνεχώς για να την αποκτήσουν ξανά και ξανά.

Θα μπορείς να πεις, ότι κατέκτησες την ευτυχία πλήρως όταν θα έχεις αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, και θα μπορείς να εκφράζεις το συναίσθημα που εσύ θέλεις την κάθε στιγμήΚαι όταν θα αγγίξεις αυτό το επίπεδο, η προφανής επιλογή είναι η έκφραση της αγάπης.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Η ευτυχία λοιπόν δεν είναι ένα μυστήριο, για να το λύσεις ή ένα μυστικό για να το αποκαλύψεις. Η ευτυχία είναι τόσο απλή που σχεδόν κάθε παιδί μπορεί να την ανακαλύψει, ακόμα και αν δεν μπορεί να την εξηγήσει. Η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα που δημιουργείται από την έκφραση της αγάπης, που βγαίνει από μέσα σου. Όταν η αγάπη αυτή προέρχεται από σένα τότε είσαι ευτυχισμένος.

Ο λόγος για τον οποίο, δημιουργείς διαφορετικά συναισθήματα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, οφείλεται στις πεποιθήσεις που έχεις στο μυαλό σου, κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Αν περιορίσεις την έκφραση της αγάπης, τότε περιορίζεις την ευτυχία και τη χαρά στη ζωή σου.

Η έκφραση της αγάπης, είναι το βήμα που χρειάζεσαι για την κατάκτηση της ευτυχίας. Το μυαλό σου μπορεί να θέτει πολλές συνθήκες, που θα πρέπει να τηρούνται προκειμένου να σου επιτραπεί, να είσαι ευτυχισμένος, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει. Αν αλλάξεις αυτές τις συνθήκες, μπορείς να εκφράσεις την αγάπη σου για οποιονδήποτε λόγο κι αν επιλέξεις. Ακόμα και για κανέναν λόγο. Θα μπορείς να εκφράσεις την αγάπη σου, μόνο και μόνο επειδή απολαμβάνεις την αίσθηση της ευτυχίας, που δημιουργείς για τον εαυτό σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!!!

 

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!