taseis

Ποια νέα τάση της αγοράς δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ανησυχίες

Περίληψη:

Ποιά νέα τάση της αγοράς δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ανησυχίες

Επιχειρηματικές ανησυχίες, νέες τάσεις σε περίοδο.. κρίσης?!?!

Αυτή την στιγμή που μιλάμε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Ή αν βρίσκουν τα μεροκάματα είναι χαμηλά. Ακόμα και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πολλές φορές δουλεύουν για ένα μεροκάματο.

Είναι όμως μία αληθινή κατάσταση; Έτσι φαίνεται.

Μπορείς να κάνεις κάτι; Ναι.  Και τι είναι αυτό;

Το σημερινό video θα είναι τελείως διαφορετικό,απ’ ότι έχεις παρακολουθήσει ως τώρα. Πάντα στο τέλος δίνω την λύση και τις ασκήσεις. Σήμερα θα κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Θα σε βάλω να σκεφτείς.

Γιατί;

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα σου δώσω κάτι πάρα πολύ καλό!! Κάτι πάρα πολύ χρήσιμο!! Κάτι το οποίο εφαρμόζεται αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο και έχει αλλάξει άρδην τις ζωές πάρα πολλών ανθρώπων.

Παρακολούθησε το σημερινό video και μείνε συντονισμένος, γιατί ακολουθούν, εξαιρετικά μοναδικές προτάσεις!

Καλή αρχή..

[Παρακολούθησε το επιλέγοντας το video ή αν σου αρέσει περισσότερο, μπορείς να το διαβάσεις στην συνέχεια της οθόνης σου!]

Αναφορές για το επεισόδιο:

[Μια οικονομική κρίση φέρνει αρκετές δυσκολίες! Αλλά μέσα από την κρίση, εμφανίζονται και νέες ευκαιρίες. Μείνε συντονισμένος, γιατί ακολουθούν, εξαιρετικά μοναδικές προτάσεις!! Κάνε τα πράγματα να συμβούν! ΔΕΝ θα γίνουν από μόνα τους. Γίνε coach του εαυτού σου. Μπορείς.. ακολούθησε τον σύνδεσμο.]

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Θέλω να σου ζητήσω να το μοιραστείς..

Να μοιραστείς όλα εκείνα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις απορίες.. τις ενέργειες σου!

Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι στη διάθεσή σου και είναι Δωρεάν.. ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

Αν λοιπόν αυτό το video έχει αξία για εσένα, βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ
Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς το χαμόγελο και η θετική σου διάθεση σε οδηγεί στην ευτυχία

Πώς θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σου αν αλλάξει η εστίαση σου;

Το #1 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στην ζωή μας;

Τι είναι οι κρίσεις πανικού και πώς να τις αντιμετωπίσεις

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

 

taseis

taseis

taseistaseis

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.]

Κρίση, Τάση ή Μεταβατική Περίοδος | Επιχειρηματικές Ανησυχίες..

Πώς θα άλλαζε η ζωή σου αν ζούσες μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο;

Μπορεί να γίνει;

Ναι, μπορεί να γίνει.

Μπορείς αυτή την περίοδο, σε αυτή την εποχή, με αυτές τις συνθήκες, σε όλο τον κόσμο να αλλάξει την οικονομική σου κατάσταση.

Όμως για να αλλάξεις τα αποτελέσματα σου χρειάζεται να αλλάξεις αυτό που κάνεις. Και για να αλλάξεις αυτό που κάνεις χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Άρα σημαίνει ότι χρειάζεται να αλλάξεις όλη την στάση σου απέναντι στην ζωή. Think out of the box. Χρειάζεται να σκεφτείς Εναλλακτικά.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Ή αν βρίσκουν δουλειά τα μεροκάματα είναι χαμηλά. Επιχειρηματίες πολλές φορές δουλεύουν για ένα μεροκάματο.

Είναι μία αληθινή κατάσταση; Έτσι φαίνεται.

Μπορείς να κάνεις κάτι; Ναι. Τι είναι αυτό;

Το σημερινό video θα είναι τελείως διαφορετικό απ' ότι έχεις παρακολουθήσει, και όλα όσα έχω κάνει. Πάντα στο τέλος δίνω την λύση και τις ασκήσεις. Σήμερα θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θα σε βάλω να σκεφτείς.

Γιατί;

Τον επόμενο καιρό θα σου δώσω κάτι πάρα πολύ καλό. Κάτι πάρα πολύ χρήσιμο. Κάτι το οποίο εφαρμόζεται αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο και έχει αλλάξει άρδην τις ζωές πάρα πολλών ανθρώπων.

Ποιος είναι ο #1 λόγος που πολλές φορές οι επιχειρήσεις ή τα projects μας ή οι προσπάθειες μας δεν ευδοκιμούν;

Ποιος είναι ο βασικός λόγος;

Ο βασικός λόγος είναι ότι κάνουμε πράγματα χωρίς να μελετήσουμε.

Αλήθεια πόσες επιχειρήσεις γνωρίζεις οι οποίες ξεκίνησαν, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, (πολλές φορές ακόμα και σε μεγάλες επιχειρήσεις το βλέπουμε), κι έχουν κάνει ένα business plan; Ένα marketing plan; Πόσοι από τους επιχειρηματίες το ξέρουν αυτό; Ακόμα κι ένα project μικρό αν κάνεις. Δεν χρειάζεται να έχει να κάνει με το επιχειρηματικό κομμάτι. Θέλεις να προσφέρεις σε μια ομάδα ανθρώπων. Θέλεις να αλλάξεις τις ζωές των ανθρώπων. Θέλεις να κάνεις κάτι.. Πόσοι κάθονται και το μελετούν;

Έστω λοιπόν ότι τώρα καταλαβαίνεις την αξία του business plan και λες “Πάω να ξεκινήσω”. Τι είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις; Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να μελετήσεις τις τάσεις.

Οι άνθρωποι, οι επιχειρηματίες, που αγνοούν τις τάσεις συνήθως βάζουν μια υπογραφή για την αποτυχία τους.

Άρα λοιπόν η ερώτηση είναι η εξής:

Υπάρχει κρίση εκεί πέρα έξω ή υπάρχει μία τάση που οι άνθρωποι αγνοούν; Υπάρχει κρίση εκεί πέρα έξω ή είναι μια μεταβατική περίοδος;

Ας πάμε λίγο πίσω. Κάποια στιγμή υπήρχαν τα γαϊδούρια και το σανό. Κάποια στιγμή ανακαλύφθηκε η βενζίνη και τα αυτοκίνητα. Πιστεύεις ότι δεν υπήρξε κρίση εκείνη την περίοδο; Υπήρξε. Οι άνθρωποι που “το έπιασαν” και άρχισαν να μεταπωλούν βενζίνη όπως καταλαβαίνεις έγιναν "χρυσοί". Οι άνθρωποι που συνέχισαν να επιμένουν να θέλουν να πωλούν σανό όπως καταλαβαίνεις πέρασαν δύσκολες μέρες.

Αυτή την στιγμή τι είναι αυτό που έχει έρθει; Το Internet. Πλέον όλο και πιο πολλοί άνθρωποι μπαίνουν σε αυτό το κομμάτι που λέγεται Internet. Επιχειρήσεις, υπηρεσίες, προϊόντα, τα πάντα γίνονται μέσω Internet.

Θέλω να σκεφτείς σε 10 χρόνια από τώρα, σε 20 χρόνια από τώρα, σε 30 χρόνια από τώρα, που θα πάει αυτό; Δες που θα πάει και θέλω να σκεφτείς ένα πράγμα..

Εσύ που θα ήθελες να είσαι μέσα σε αυτό;

Πώς θα ήθελες να τοποθετήσεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτό;

Που πρέπει να τοποθετηθείς;

Εσύ που πρέπει να είσαι;

Γιατί, σκέψου το απλά αν το τρένο του Internet αυτή την στιγμή περνάει, εσύ που πρέπει να είσαι;

Μου τηλεφωνεί τις προάλλες ένας άνθρωπος να κάνουμε coaching, ο οποίος έχει μια πάρα πολύ ωραία ιδέα, αλλά βρίσκεται πάνω στα φυλλάδια. Δεν αυξάνει τον κίνδυνο της αποτυχίας; Γενικά ναι. Ο συγκεκριμένος όχι γιατί υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Δεν είναι όμως της παρούσης να το αναλύσω.

Όμως αν εγώ αυτή την στιγμή ήθελα να εκτυπώσω φυλλάδια, να γίνω ένας εκτυπωτικός οίκος, αν ήθελα να κατασκευάσω βινύλιο ή κασέτες που πάω; Ζούμε στην εποχή του Application.

Άρα λοιπόν κλείνοντας θέλω να σκεφτείς το εξής:

Που είσαι;

Που θα ήθελες να είσαι επαγγελματικά και οικονομικά σε μερικά χρόνια από τώρα;

Και πως θα μπορούσες να τοποθετήσεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτή την μεγαλύτερη τάση;

Ξέρω μπορεί να ακούγεται δύσκολο αν είναι κάτι το οποίο το σκέφτεσαι τώρα. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται δύσκολο αν δεν έχεις καμία σχέση με όλο αυτό.

Αλλά πίστεψε με αξίζει τον κόπο γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να αφήσεις αυτή την τάση προς τα έξω, να αφήσεις το τρένο να περάσει κι εσύ μετά να ξεκινήσεις με τα πόδια.

Αν δεν γνωρίζεις κάτσε να εκπαιδευτείς. Η γνώση μπορεί να σου δώσει οφέλη τα οποία δεν μπορείς να φανταστείς.

Κλείνοντας λοιπόν:

Που είσαι;

Που θέλεις να πας;

Σκέψου την μεγαλύτερη τάση που υπάρχει αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο που είναι το Internet, τα Applications, το κινητό και δες πώς θα μπορούσες να την αξιοποιήσεις για να κάνεις την ζωή την δική σου καλύτερη, την ζωή των παιδιών σου καλύτερη, την ζωή της οικογένειας σου καλύτερη, των φίλων σου, ακόμα και να βοηθήσεις όλη την κοινωνία.

Σκέψου εναλλακτικά.

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Άλλαξε αυτό που κάνεις για να αλλάξεις τα αποτελέσματα σου.

Είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο