13 τρόποι που το NLP βοηθά να πετύχεις επαγγελματικά

Συχνά με ρωτούν πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το NLP στην επιχείρηση, στην καριέρα, στη δουλειά, ή στην καθημερινή διεκπεραίωση της εργασίας. Παραθέτω 13 τρόπους που το ΝLP μπορεί να σε βοηθήσει να εξελιχθείς επαγγελματικά, είμαι σίγουρος ότι είναι πολλοί περισσότεροι.

 1. Χτίσε μια ισχυρή επικοινωνία με το αφεντικό ή τους συνεργάτες σου- επικοινώνησε σε ένα βαθύτερο επίπεδο από αυτό που έχεις ήδη φτάσει.
 2. Βάλε μεγάλους στόχους που θα σταθερά θα προσπαθείς και θα επιτυγχάνεις.
 3. Κατανόησε τι είναι αυτό που παρακινεί το αφεντικό σου, τους πελάτες σου, τους συναδέλφους σου και φρόντισε να τους δίνεις αυτά τα συγκεκριμένα κίνητρα ώστε να προχωρούν ένα βήμα παραπέρα κάθε φορά.
 4. Άφησε την αναβλητικότητα για πάντα πίσω και να ανέλαβε δράση.
 5. Γίνε εκπληκτικός παρουσιαστής και μάγεψε το κοινό σου.
 6. Μάθε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα, αυτό που έχει ουσιαστική αξία σε μια δουλειά, έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι μπορείς να το κατακτήσεις.
 7. Δεν υπάρχει αποτυχία. Αν πρόκειται να δεχτείς μόνο μία θεωρία του NLP, τότε δέξου αυτήν.
 8. Πάρε την ευθύνη – να είσαι η αρχή και το τέλος της δικής σου επιτυχίας, αντί να βρίσκεις  δικαιολογίες / κατηγορίες για τους άλλους.
 9. Σκέψου συνειδητά αυτά που λες – διέγραψε, το «δεν μπορώ», «θα προσπαθήσω», « αλλά» και το «δεν» από το λεξιλόγιο σου. Παρατήρησε τι συμβαίνει όταν το κάνεις.
 10. Ανέπτυξε την ικανότητά σου να αντιλαμβάνεσαι και να εκτιμάς την πορεία ζωής των άλλων ανθρώπων.
 11. Ανέπτυξε την συνειδητότητα σου.
 12. Εμπιστεύσου και χτίσε όμορφες σχέσεις και παρατήρησε τους ανθρώπους να επιτυγχάνουν πράγματα που ποτέ δεν θα πίστευες ότι είναι δυνατό.
 13. Καλλιέργησε την περιέργεια σου.

 

Να σου θυμίσω πως θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις σκέψεις σου από κάτω στα σχόλια.

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο