Που επενδύεις την ενέργεια σου;


Όλοι οι άνθρωποι κάθε μέρα , κάθε στιγμή κάνουμε κάτι. Το ζήτημα είναι τι είναι αυτό που κάνουμε. Εάν η προσοχή μας είναι σε πράγματα που είναι έξω από τον έλεγχο μας τότε σπαταλάμε τον χρόνο, την ενέργεια μας και μολύνουμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας και την πνευματική μας διαύγεια.

Οι άνθρωποι που νιώθουν ευτυχία και πληρότητα στη ζωή μας γνωρίζουν τα όρια τους.

Οι πιο πολλοί από εμάς προσπαθούν να ελέγξουν τις καταστάσεις. Σε μερικές από αυτές έχουμε τη δυνατότητα ενώ σε άλλες όχι. Στο μόνο που μπορούμε να έχουμε ολοκληρωτικά τον έλεγχο είναι ο εαυτό μας και τη συναισθηματική μας ανταπόκριση σ’ ένα γεγονός.

Π.χ. Δυο άνθρωποι απολύονται από την εργασία τους. Ο ένας αποφασίζει ότι ήρθε το τέλος του κόσμο ενώ ο άλλος βρίσκει την ευκαιρία ν’ ανακαλύψει τα ταλέντα του, να εργαστεί πάνω σε αυτά και να δημιουργήσει τη ζωή που πάντα ήθελε.

Η ζωή έχει το νόημα που επιλέγεις να της δώσεις ΕΣΥ!

Η ευτυχία και η πληρότητα ανήκει σε αυτούς που παίρνουν την ευθύνη πάνω τους για το νόημα που έχουν τα γεγονότα και οι καταστάσεις στη ζωή τους. Εσύ και μόνο εσύ μπορείς να επιλέξεις το σε μια κατάσταση.

Το μυστικό είναι να βρεις ένα ενδυναμωτικό νόημα.

Έτσι αντί να προσπαθείς να περάσεις μέσα από τον τοίχο, μάθε κάτι χρήσιμο και ενδυναμωτικό για εσένα και άνοιξε την πόρτα ώστε να πας στο άλλο δωμάτιο.

Ώρα για δράση :

Πάρε στυλό και χαρτί. Αφιέρωσε όσο χρόνο χρειάζεται. Παρέμεινε σ’ ένα ήσυχο χώρο ώστε να μπορείς να σκεφτείς και απάντησε στις παρακάτω ρωτήσεις.

Εάν νιώσεις εκτός ελέγχου ρώτα τον εαυτό σου :

  1. Πως μπορώ να εστιάσω την ενέργεια μου σε αυτά που μπορώ να ελέγξω και να τα επηρεάσω;
  2. Τι ενδυναμωτικό μάθημα μπορώ να πάρω απ’ αυτό το γεγονός; Πως αυτό το νόημα βοηθάει όχι μόνο εμένα αλλά και τους άλλους ανθρώπους;
  3. Τι χρειάζεται ν’ αφήσω πίσω μου που είναι η αιτία για το άγχος και την ένταση μου;

Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο μπορείς να κάνεις like και να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Επίσης θα μου άρεσε εάν μοιραζόσουν μαζί μου τις σκέψεις σου στα σχόλια από κάτω ώστε να συζητήσουμε!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο