10 Επιστημονικά δεδομένα που πρέπει να ξέρεις για την αγάπη

Η αγάπη είναι αυτό που ο κάθε άνθρωπος κάνει τα πάντα για να νιώσει.  Κατέχει πολλές ερμηνείες  και είναι η αιτία για ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων. Η αγάπη μπορεί να έρθει σε πολλές μορφές, αλλά γνωρίζεις ότι υπάρχει μια επιστήμη πίσω από την αγάπη;

Εδώ είναι 10 επιστημονικά δεδομένα για την αγάπη που πρέπει να γνωρίζεις.

 1. Οι αγκαλιές έχουν το ίδιο νευρολογικό αποτέλεσμα με τα παυσίπονα
 2. Ο έρωτας έχει παρόμοιο εθισμό με την κοκαΐνη

Οι Επιστήμονες λένε ότι ο έρωτας  δημιουργεί αρκετά από τα ίδια είδη ευφορίας που οι χημικές ουσίες προκαλούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διεγείρει 12 περιοχές του εγκεφάλου ακριβώς την ίδια στιγμή. Το οποίο μπορεί  να εξηγήσει γιατί όταν ερωτευόμαστε, συνεχώς ζητάμε όλο και περισσότερο από αυτό.

 

 1. Κρατώντας το χέρι του αγαπημένου σας πρόσωπου, διώχνει τον πόνο, το άγχος και το φόβο.
 2. Κοιτώντας φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων απομακρύνει όλα τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις εκείνη την στιγμή.Οι ερευνητές έχουν βρει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ έχουν κάποιο πόνο αμέσως καταπραΰνεται και έχουν την αίσθηση της αγάπης και πάλι.
 3. Η ευτυχία είναι «μεταδοτική» γι ‘αυτό συνέχισε να είσαι ευτυχισμένος!

  Οι άνθρωποι προσελκύονται και προσκολλούνται στην ευτυχία σαν νυχτοπεταλούδες στο φως, έτσι όταν κάποιος είναι εξαιρετικά ευτυχής θα προσελκύσει και άλλους στην ευτυχία! Επίσης, το χαμόγελο είναι εξίσου μεταδοτικό.
 4. Οι άνθρωποι αρέσκονται να ερωτεύονται όταν υπάρχει κίνδυνος


Οι άνθρωποι που συναντιούνται σε επικίνδυνες καταστάσεις συγκριτικά με εκείνους που συναντιούνται σε καταστάσεις ηρεμίας, είναι πιο πιθανό να ερωτευθούν.

 

 1. Ατενίζοντας στα μάτια των αγαπημένων σας, συγχρονίζονται και οι παλμοί της καρδιάςΜελέτες έχουν δείξει ότι μόνο τρία λεπτά συνεχόμενου κοιτάγματος στα μάτια δύο ερωτευμένων ανθρώπων αρκεί για να συγχρονιστούν οι παλμοί τους.
 2. Όταν είσαι ερωτευμένος με κάποιον πολύ, οι κόρες των ματιών σου, διαστέλλονται.
 3. Η ανάγκη για αγάπη, είναι η ίδια βιολογική επιτακτική ανάγκη όπως αυτές  για  σεξ ή της πείνας.
 4. Τα ζώα ξέρουν ακριβώς τι θα πει αγάπη!Οι λύκοι, τα άλμπατρος, οι πιγκουίνοι, ακόμα και τερμίτες ψάχνουν για την παντοτινή αγάπη για όλη τους τη ζωή!Ζήσε με πάθος!Να σου θυμίσω πως θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις σκέψεις σου από κάτω στα σχόλια.

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο