Γιατί θυμώνω τόσο πολύ;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο, πολλές φορές η ένταση και η διάρκεια του συναισθήματος θυμού, είναι τόσο μεγάλη σε σχέση με το γεγονός ή με την κατάσταση;

Έχεις νιώσει ποτέ ότι βγαίνεις εκτός εαυτού;

Έχεις μετανιώσει για πράγματα που έκανες όταν δεν μπορούσες να διαχειριστείς αυτό το συναίσθημα;

Ο Θυμός είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να δίνει την αίσθηση της κινητοποίησης, ωστόσο είναι ένα πολύ βλαβερό συναίσθημα. Για την ακρίβεια, ο θυμός είναι η βασική αιτία για καρδιακά νοσήματα όπως και χοληστερίνη. Ίσως αυτό, να μην είναι μια τόσο δυνατή πληροφορία για σένα όσο χρειάζεται, ώστε να επιλέξεις την επόμενη φορά στο μέλλον να είσαι γαλήνιος/α σε κάποιο γεγονός που στο παρελθόν ένιωθες οργή και μίσος.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Όπως όλα τα συναισθήματα έτσι και ο θυμός είναι μια εσωτερική υπόθεση. Έτσι λοιπόν, εάν θέλεις να προστατέψεις την υγεία σου, τις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους, την οικονομική σου ευημερία και την ευτυχία σου τότε είναι επιτακτική ανάγκη να ακουλουθήσεις τα βήματα πιο κάτω.

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι έρμαια των επιλογών τους, των συναισθημάτων τους, των συνθηκών και ο κατάλογος δεν τελειώνει ποτέ. Στη ουσία δεν το πιστεύουν. Γνωρίζουν πολύ καλά πως ο λόγος που  προβάλουν μια τέτοια περιοριστική πεποίθηση είναι γιατί αυτός, είναι ένας καλός τρόπος να αποφύγουν να πάρουν την ευθύνης της ζωής τους. Εάν δεν μπορώ να ελέγξω κάτι τότε δεν ευθύνομαι και τότε για μάντεψε; Δεν αποτυγχάνω! 

Τι ωραία που είναι να μην μπορώ να αποτύχω ποτέ, έτσι δεν είναι;  Στην ουσία κρατώντας αυτή τη στάση ζωής όχι μόνο αποτυγχάνουν αλλά θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο όχι μόνο τα όνειρά τους αλλά και την επιβίωση τους.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διατηρείς την γαλήνη μέσα σου, είναι πρώτα να βγάλεις τη μάσκα του φαίνεστε,  και να αρχίζεις να γνωρίζεις τον εαυτό σου. Είναι απαραίτητο να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να τον αποδεχθείς όπως είναι και όπως δεν είναι. Είναι ανάγκη να αγαπήσεις και το φως και το σκοτάδι που έχεις μέσα σου. Εάν δεν αποφασίσεις να το κάνεις τότε θα παλεύεις μια ζωή με τους “δαίμονες” που έχεις μέσα σου και όλα θα σου φταίνε.

Στη συνέχεια θέλεις να αποκτήσεις επίγνωση της πραγματικής κατάστασης που ζει μέσα σου. Απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις και είμαι σίγουρος πως η ένταση του θυμού θα μειωθεί τόσο σύντομα όσο σύντομα νιώθεις άνετα να τον ελευθερώσεις.

Πότε θυμώνεις;

Τι είναι αυτό που πυροδοτεί το θυμό μέσα σου;

Τι σου δίνει ο θυμός; Για ποιο λόγο θυμώνεις;

Πώς αυτό που σου δίνει ο θυμός θα μπορούσες να το δώσεις στον εαυτό σου με έναν άλλο πιο ενδυναμωτικό τρόπο;

Πως αλλιώς θα μπορούσες να αντιδράσεις;

Τι χρειάζεται να κάνεις τώρα;

Άρχισε να καταγράφεις καθημερινά μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά σου και να θυμηθείς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη που μπορεί να φέρει.

Να είσαι σε εγρήγορση. Να παρατηρείς τι αλλάζει στον εαυτό σου και να το ενισχύεις. Όλα είναι θέμα εξάσκησης. Όσο πιο πολύ  επαναλαμβάνεις μέσα στην ημέρα την παραπάνω διαδικασία τόσο πιο εύκολα σε σαράντα ημέρες από τώρα θα νιώθεις όλο και πιο ήρεμος/η.

Εάν είναι σημαντικό για σένα να είσαι ήρεμος και υγιής τότε να είσαι συνεπής στις παραπάνω ερωτήσεις.

Εάν νιώσεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια τότε μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου. Θα χαρώ να βοηθήσω!

Να θυμάσαι είσαι υπέροχος .!

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με πάθος.!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!