6 βήματα για αυτο-βελτίωση των «κακών» συνηθειών σου

Σε γενικές γραμμές, οι συνήθειες είναι όλα εκείνα τα πράγματα με τα οποία νιώθεις άνετα. Είναι οικείες σε σένα. Ακόμα κι αν δεν είναι ωφέλιμες για σένα, τις κρατάς γιατί είσαι εξοικειωμένος και άνετος με αυτές. 

Ξέρεις τι να περιμένεις. Ένα τσιγάρο, για παράδειγμα, είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος για τον καπνιστή, είναι πάντα εκεί σε στιγμές ανάγκης, πάντα εκεί όταν χρειάζεσαι μια βαθιά ανάσα, ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Αλλά η συνήθεια αυτή και αρκετές ακόμη, μπορεί να είναι αυτοκαταστροφικές. Δεν έχει σημασία πόσο κακή είναι η παρούσα κατάσταση ή η συνήθεια σου, το να εγκαταλείψεις μια συνήθεια είναι σαν τα ανεξερεύνητα νερά του αγνώστου, στον εγκέφαλο, φαντάζουν πολύ πιο επικίνδυνα. 

Προσπαθώντας να αλλάξεις τις κακές συνήθειες, είναι ένα σήμα κινδύνου για τον εγκέφαλο μετακίνησης από το οικείο έδαφος σε άγνωστα, μη οικεία εδάφη. Ως εκ τούτου, ασχέτως πόσο σκληρά προσπαθείς, το  μυαλό σου αυτόματα σε φέρνει στιγμιαία πίσω στην “ασφάλεια”.


Εδώ είναι μερικές απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις  καθημερινά και διαρκούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα.


Καθώς δημιουργείς την νέα σου αυτή συνήθεια, να απεικονίσεις τον εαυτό σου να μην ζει σε μια ανεπιθύμητη συνήθεια, αυτόματα ο εγκέφαλος σου θα αρχίσει να σε βοηθά να την πολεμάς  ή και να εγκαταλείπεις την παλιά κακή συνήθεια, και όσο γίνεσαι όλο και πιο εξοικειωμένος, πιο άβολη, ξένη, και  πιο άγνωστη θα σου φαίνεται η παλιά κακή συνήθεια, κατά συνέπεια και επικίνδυνη.

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις  με Πάθος.!

 

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!