Σημάδια ότι το Εγώ σου μπορεί να είναι εκτός ελέγχου (και πώς να το «δαμάσεις»!)

Σημάδια ότι το Εγώ σου μπορεί να είναι εκτός ελέγχου (και πώς να το «δαμάσεις»!) nlp μανωλης ισχακης holistic result coaching

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Το να κατανοήσεις το «Εγώ» σου μπορεί να είναι δύσκολο, γι’ αυτό θα προσπαθήσω να το εξηγήσω απλά. Το Εγώ σου είναι η εικόνα του εαυτού σου, και σου δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίζεις από όλους τους υπόλοιπους. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω σου συνδέονται με το «εγώ» σου, γιατί μέσω αυτού σε αναγνωρίζουν. Δεν είναι η ψυχή σου, ούτε ο ανώτερος εαυτός σου, αλλά μια κάλυψη αυτών, στην φυσική πραγματικότητα που σου δίνει ταυτότητα. Επειδή το Εγώ σου καλύπτει με αγάπη τον ανώτερο εαυτό σου, μπορεί να μπλοκάρει κάποια συναισθήματα, με σκοπό να αποφύγει τον πόνο.  

Το Εγώ σου, έχει φτιαχτεί για να σε εξυπηρετεί, ένα ανεξέλεγκτο εγώ, μπορεί να σε παραπέμψει σε πράξεις και ενέργειες που σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν αγάπη και κάποιες φορές μπορεί να φανείς και αγενής.

Το να γνωρίζεις ότι το εγώ σου δεν είναι η αληθινή απεικόνιση της ψυχής σου, μπορεί να σε να σε βοηθήσει να το κάνεις λίγο πέρα και  να  μην βασίζεσαι σε αυτό. Εάν μπορέσεις να το παραμερίσεις λίγο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσεις την διαίσθηση σου και να οδηγηθείς από τον ανώτερο εαυτό σου με τέτοιο τρόπο ώστε να σε βοηθήσει να πάρεις αποφάσεις βασισμένες σε αγάπη και σε συμπόνια και όχι στα αρνητικά συναισθήματα σου. 

 


Σε παρακαλώ συνειδητοποίησε το, όλοι μας το παθαίνουμε κάποιες φορές και είναι εντάξει, εφόσον το συνειδητοποιούμε. 

Παρόλα αυτά, είναι καλή ιδέα να ξέρουμε τα σημάδια, ώστε όταν τα δούμε να μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε και να προσπαθούμε να βγούμε έξω από το Εγώ μας. Με την συναίσθηση, ένα μη ελεγχόμενο Εγώ, μπορεί να ελεγχθεί προς όφελος σου.

Ένα εκτός ελέγχου Εγώ:

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Όταν λοιπόν δεις αυτές τις συμπεριφορές στον εαυτό σου, είναι σημάδια ότι το Εγώ σου είναι εκτός ελέγχου και είσαι αποσυνδεμένος από τον ανώτερο εαυτό σου. Κάθε μία από αυτές τις ενέργειες, οδηγεί το εγώ στο συμπέρασμα, ότι είναι αποσυνδεδεμένο από οτιδήποτε άλλο στο σύμπαν.

Επειδή το Εγώ πιστεύει ότι είναι διαχωρισμένο από οτιδήποτε άλλο, συχνά νιώθει την ανάγκη να δικαιολογήσει την σημαντικότητα του στους άλλους. Το Εγώ στην ουσία φοβάται ότι αυτό που το κάνει διαφορετικό από τους υπόλοιπους  μπορεί το κάνει «εσφαλμένο».  Αυτό είναι το γιατί ένα εκτός ελέγχου Εγώ, μπορεί να είναι επιθετικό και εχθρικό. Θέλει να επιβεβαιώνει την αξία του και να είναι «σωστό».

Ο ανώτερος εαυτός δεν νιώθει την ανάγκη να επιβεβαιωθεί, να υπερασπιστεί ή να δικαιολογηθεί. Επικεντρώνεται στην διασύνδεση του με το υπόλοιπο σύμπαν, και όχι στον διαχωρισμό του από αυτό. 

Σαν αποτέλεσμα το άτομο παίρνει αποφάσεις βασισμένες στην αγάπη, την υπομονή και την συμπόνια, γιατί συνειδητοποιεί ότι είμαστε όλοι ένα. Γνωρίζει ότι το να βοηθήσει κάποιον άλλο είναι σαν να βοηθάει τον εαυτό του.

Γι’ αυτούς που ψάχνουν να έχουν πιο υγιείς σχέσεις με το Εγώ τους, καθημερινά καλό είναι να διαλογίζονται. Κατά την διάρκεια του διαλογισμού γίνεσαι ένα με τον ανώτερο εαυτό σου και μπορείς να παρατηρήσεις τις σκέψεις του Εγώ σου από μια διαφορετική οπτική.

Με τον διαλογισμό μπορείς να σιγάσεις  τις εξωτερικές σκέψεις και να συνδεθείς βαθύτερα με την ενότητα του σύμπαντος.  Όσο πιο πολύ εξοικειώνεσαι με τον διαλογισμό, βλέπεις πιο εύκολα το Εγώ σου και πως αυτό καλύπτει τον πραγματικό σου εαυτό. 

Με τον καιρό, η καταστροφική φλυαρία του εγώ σου θα αρθεί, και θα είσαι ικανός να μπορείς να ανακαλύπτεις εύκολα πότε παίρνεις αποφάσεις που είναι βασισμένες στο  Εγώ σου.

Για να είμαι σαφής, το Εγώ σου δεν είναι κάτι κακό για να το τιμωρήσεις, αλλά απλώς πρέπει να το ορίζεις και να του δίνεις λιγότερες  πρωτοβουλίες.  Αφήνοντας τον ανώτερο εαυτό σου να πάρει αποφάσεις, δημιουργείς υψηλότερα δονητικά επιλογές, που φέρνουν μόνο ευτυχία, υγεία και ευημερία.

Nα θυμάσαι είσαι υπέροχος.!

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!