Απλοί κανόνες διατήρησης Κινήτρων


Μπορείς να ανεβάσεις τον εαυτό σου όσο εύκολα μπορείς και να τον ρίξεις. Είναι απλά μια επιλογή που πρέπει να κάνεις. Κάθε φορά που είσαι αντιμέτωπος με αυτή τη σύγκρουση επιλογών, να σκέφτεσαι τους παρακάτω απλούς κανόνες:


Όλα ξεκινούν με μικρές δικαιολογίες, όπως «δεν νιώθω ότι είμαι καλός», «δεν είμαι τόσο έξυπνος», «δεν έχω αρκετή πίστη στον εαυτό μου». Στη συνέχεια, αρχίζεις να πιστεύεις σε αυτές τις δικαιολογίες, και τότε αυτές γίνονται αρνητικές πεποιθήσεις, οι οποίες γίνονται ένα μέρος του συστήματός σου, ένα μέρος του εαυτού σου.

Σε ότι αντιστέκεσαι στην ζωή αυτό δεν φεύγει, εμμένει και επιμένει nlp μανώλης ισχάκης holistic result coaching

Τι σκέφτεσαι να κάνεις
για να καθαρίσεις
το τοπίο μέσα σου;


Κάθε φορά που ακούς αυτό το μέρος του εγκεφάλου σου να σου λέει πράγματα που μπορεί να σε ρίξουν, προσπάθησε να ακούσεις αυτή τη λιγότερο ισχυρή φωνή, που τις περισσότερες φορές αγνοείς και που σου λέει «μπορείς!».


Δεν έχει σημασία αν αποτύχεις, ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή σε αυτήν τη ζωή…  Αυτό που έχει σημασία είναι κάθε φορά που πέφτεις, να μπορείς να σηκώνεσαι, να αναδιοργανώνεσαι και να δημιουργείς έναν καλύτερο εαυτό.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Μπορείς είτε να αποφασίσεις να δραστηριοποιηθείς για κάτι είτε όχι, το οποίο σημαίνει ότι είτε μπορείς να είσαι ένα μέρος της επιτυχίας είτε όχι. Πάντοτε να παίρνεις εκείνη την επιλογή του μυαλού σου που πιστεύει σε σένα, που νοιάζεται για την ευημερία σου, και σε ωθεί να είσαι το πρόσωπο που προσπαθείς να είσαι. Προσπάθησε να κερδίζεις τη συζήτηση με τον εαυτό σου κάθε φορά. Να θυμάσαι ότι μερικές φορές, το να κάνεις κάτι δεν είναι πολύ δύσκολο. Είναι τα λίγα λεπτά της νοητικής συζήτησης που οδηγούν στην πράξη.


Δεν  υπάρχει τίποτα πιο ουσιαστικό στη ζωή, από αυτό που εσύ νιώθεις ότι είναι σημαντικό. Μερικοί άνθρωποι το αποκαλούν πάθος, άλλοι το αποκαλούν σκοπό. Εσύ πώς αποκαλείς το δικό σου;

Αιτία, πάθος ή ό,τι είναι αυτό που σε εμπνέει για να πετύχεις κάτι, είναι μια πολύ ισχυρή πηγή κινήτρου.

Ποτέ δεν στερεύει. Ρέει, όσο κρατάς ζωντανό αυτό που σε ενδιαφέρει. Μερικές φορές, είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να κάνουν το αδύνατο δυνατό, στην αντιμετώπιση των δύσκολων στιγμών. Και είναι αυτό που τους δίνει το θάρρος να αντιμετωπίσουν και να περάσουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής.


Τα μεγάλα όνειρα εμπνέουν. Κάνουν τους ανθρώπους να εργαστούν σκληρότερα, με ακόμη περισσότερο πάθος. Τι θα συμβεί με τους ανθρώπους, αν δεν έχουν τίποτα να τους κινητοποιήσει; Τίποτα. Αν δεν υπάρχουν Ολυμπιακά μετάλλια και αθλητές να ανταγωνιστούν, δεν θα υπάρξουν ποτέ πρωταθλητές και ολυμπιονίκες. Αν το Έβερεστ δεν ήταν το ψηλότερο βουνό, δεν θα υπήρχαν ορειβάτες και πεζοπόροι που αγωνίζονται καθημερινά για να φτάσουν στην κορυφή. Αν δεν κάνεις όνειρα μεγάλα, θα μείνεις για πάντα σε αυτή πλευρά του κόσμου, όπου τα πάντα είναι μέτρια, όπου η αίσθηση της επιτυχίας είναι μια αφηρημένη έννοια, και όπου η επιτυχία είναι σχεδόν ανύπαρκτη.


Ο ανταγωνισμός με τους άλλους είναι καλός, αλλά πολλές φορές είναι σίγουρος τρόπος για να αποθαρρυνθείς, γιατί θα αρχίσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους κάθε φορά. Βρες τον δικό σου τρόπο, τον προσωπικό σου αγώνα. Πόσες φορές έχεις ακούσει το ρητό «είσαι ο χειρότερος εχθρός σου»;

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!