Συντροφική σχέση και ποιότητα ζωής

Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή!

Mahatma Gandhi

Αποδεχόμαστε την αγάπη που νομίζουμε ότι αξίζουμε…

Όπως λέει ένα τραγούδι : “Η αγάπη είναι πολλά υπέροχα πράγματα”. Επίσης η αγάπη μπορεί να είναι κάτι σύνθετο. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε στο μυαλό μας μερικές ιδέες σχετικά με το πώς θα έπρεπε να ήταν οι σχέσεις μας. Επιπλέον, ενώ πολλές φορές γνωρίζουμε ότι είμαστε κολλημένοι σε μια σχέση που δεν μας ευχαριστεί, παραμένουμε εκεί. Πολλές φορές νιώθουμε ότι είμαστε με το λάθος πρόσωπο.

Δεν θυμάμαι ποιος το είπε, αλλά εάν βρεις κάποιον που καλύπτει πάνω από το 80% των επιθυμιών και των αναγκών τότε “παντρέψου τον” επειδή το πιο πιθανόν είναι να μη βρεις κάποιον που να τις καλύπτει στο 100%.
Αυτό μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Ωστόσο ποτέ μη δεχτείς να είσαι με έναν άνθρωπο που καλύπτει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του λιγότερο από το 80%. Μα ποτέ, όμως!
Εκτός εάν πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι λιγότερο από το 80%. Τι είναι αυτό που σε οδηγεί στο να παίρνεις αποφάσεις σχετικά με τις σχέσεις σου; Μπορεί να είναι η αγάπη. Μπορεί και να μην είναι. Μπορεί να είναι μια απλή συμφωνία που είτε τη γνωρίζεις συνειδητά, είτε όχι.

Οι αποφάσεις σου για τις σχέσεις μπορούν να οδηγούνται από το φόβο. Πολλοί φοβισμένοι άνθρωποι ζουν τα γηρατιά μόνοι τους ή μένουν μόνοι σε όλη τους τη ζωή με αποτέλεσμα να αρπάζουν το πρώτο πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά τους σαν να είναι ο άνθρωπος της ζωής τους. Σου θυμίζει κάτι;

Ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας για τις αποφάσεις σου στις συντροφικές σου σχέσεις μπορεί να είναι η πίεση της οικογενείας σου ή της κοινωνίας π.χ. μην παντρευτείς κάποιον εάν δεν έχει τη καταξίωση που απαιτεί η κοινωνία, πρόσεχε γιατί ο γάμος είναι ένα συμβόλαιο και να θυμάσαι πως ο έρωτας φεύγει, μην ζεις στο κόσμο σου και είσαι ρομαντικός… Αυτά δεν υπάρχουν. Βρες ένα καλό παιδί ή μια καλή σύντροφο και παντρέψου κ.ο.

Ή οι αποφάσεις σου μπορεί να καθορίζονται από τα επίπεδα της αυτοεκτίμησής σου.
Η αλήθεια είναι ότι θα έχεις την ποιότητα της σχέσης που αντέχεις και νομίζεις ότι αξίζεις. Αυτό που ανέχεσαι είναι ανάλογο με αυτό που πιστεύεις ότι αξίζεις.

Πιστεύεις στην αξία σου;

• Παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή σου;
• Φροντίζεις να καλύπτεις τις ανάγκες σου;
• Προσβάλεις τον εαυτό σου είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο;
• Σέβεσαι τον εαυτό σου;
• Υποστηρίζεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου;
• Είσαι με έναν άνθρωπο που σε, και τον υποστηρίζεις;
• Κάνεις εκπτώσεις στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου;

Πρόσεξε καλά τι θέλεις και τι πιστεύεις ότι αξίζεις, γιατί μπορεί να μην σχετίζονται. Μπορεί να θέλεις κάποιον που να είναι επικοινωνιακός, ευγενικός, σέξυ, χαμογελαστός, έξυπνος αλλά οι προσδοκίες σου να είναι λιγότερο από αυτά γιατί νομίζεις ότι δεν το αξίζεις. Εάν αναρωτιέσαι εάν είσαι με το κατάλληλο άνθρωπο μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου γιατί είσαι με αυτόν τον άνθρωπο.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να αυξήσεις το βαθμό της αντοχής σου και της πίστης σου για το τι αξίζεις μέσα από το WYS NLP Life Coaching.

Μέσα από το WYS NLP Life Coaching μπορείς να αυξήσεις την αυτοεκτίμησή σου. Ωστόσο προτού πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις να κάνεις Personal WYS NLP Life Coaching μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου λέγοντας συνέχεια από μέσα σου :

Αγαπώ τον εαυτό μου!

Μπορείς να το λες συνέχεια και παντού. Αντί να λες δεν μπορώ.. Δεν είμαι για αυτά… Δεν γίνεται.. Μπορείς να λες :

Αγαπώ τον εαυτό μου!

Ίσως να χρειαστείς λίγο χρόνο για να αρχίσεις να νιώθεις άνετα με αυτό. Όσο πιο πολύ το κάνεις τόσο πιο εύκολα και πιο γρήγορα θα το κατακτήσεις. Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή μπορείς να λες στον εαυτό σου :

Αγαπώ τον εαυτό μου!

Το μυστικό είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου ολοκληρωτικά και άνευ όρων, εάν θέλεις να ανοίξεις συναισθηματικά ώστε να λάβεις και να δώσεις την αγάπη που πραγματικά αξίζεις μέσα σε μια συντροφική σχέση. Αγαπώντας τον εαυτό σου, τότε και μόνο τότε, θα μπορείς να αποκτήσεις την ιδανική σχέση που πάντα ονειρευόσουν χωρίς να αναρωτιέσαι εάν είσαι με το σωστό άνθρωπο.
Έτσι λοιπόν να επαναλαμβάνεις συχνά από μέσα σου ή από έξω σου :

Αγαπώ τον εαυτό μου!

Να σου θυμίσω πως θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις σκέψεις σου από κάτω στα σχόλια.

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο