Συντροφικότητα


Αν ρίξεις μια ματιά γύρω σου, θα παρατηρήσεις είτε γυναίκες μόνες τους, είτε άντρες μόνους τους. Και αν ακόμη παρατηρήσεις ζευγάρια, συνήθως θα συνειδητοποιήσεις γιατί βλέπεις τους άντρες και τις γυναίκες μόνους τους.

Τελικά τι είναι σχέση; Τι είναι συντροφικότητα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και προτού ξεκινήσω θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις:

Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ποια είναι η πραγματική σου αξία; nlp μανώλης ισχάκης holistic result coaching

Γεννήθηκες για να είσαι
Ευτυχισμένος.
Όχι για να Υποφέρεις...


Μπορείς να ζητάς όλα τα παραπάνω ή μερικά από αυτά και είναι λογικό. Το κακό δεν είναι ότι επιθυμείς ή έχεις απαιτήσεις από τον σύντροφό σου. Το πρόβλημα είναι ότι αν έχεις κάποια από τις παραπάνω επιθυμίες, στην ουσία βάζεις την υπογραφή σου για τη φθορά της σχέσης σου.

Για την ακρίβεια, βάζεις σε κίνδυνο όχι μόνο τη σχέση σου αλλά και την προσωπική σου ευτυχία και την επαγγελματική.

Όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα σήμα που στάλθηκε δεν είναι ένα σήμα που ελήφθη. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές απαιτούμε να μαντέψει ο άλλος αυτό που θέλουμε ή νιώθουμε. Από την άλλη, πέφτουμε στην παγίδα ότι εμείς γνωρίζουμε τι θέλει ο άλλος και τι νιώθει.

Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν λειτουργεί και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις συντροφικές σχέσεις.

Τι θα έλεγες αν αντί να κάνεις, είτε εσύ είτε ο άλλος, το μάντη, ρωτούσες τον σύντροφό σου τι θέλει, τι αισθάνεται και κάνοντας μια ειλικρινή και δημιουργική συζήτηση, να κάνατε το καλύτερο δυνατό με στόχο να καλύψετε και οι δύο τις ανάγκες σας;

Επίτρεψε μου να γνωρίσω τι σκέφτεσαι και γράψε από κάτω το σχόλιό σου ώστε να ξεκινήσουμε ένα δημιουργικό διάλογο! 

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!