10 τρόποι για να μείνεις Θετικός παρά τις κακές ειδήσεις

10 τρόποι για να μείνεις Θετικός παρά τις κακές ειδήσεις life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching


Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο, προσπαθείτε να ζήσετε μια θετική ζωή και να περιβάλλεται τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους κάνοντας  θετικές σκέψεις. Αλλά τι γίνεται όταν συμβεί κάτι φαινομενικά κακό, είτε στα οικονομικά σας, ή στην υγεία σας, ή στις σχέσεις σας; Όλη αυτή η θετικότητα μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τα δάχτυλά σας πολύ γρήγορα.

Εγκαταλείποντας την θετική στάση ζωής μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που θα παγιώσει τη δυσκολία. Έτσι, πώς μπορεί κανείς να παραμείνει θετικός στις δύσκολες στιγμές;


Αλήθεια, πόσο κλισέ; Αυτό δεν λέει ο καθένας; Αλλά μάντεψε τι; Όταν διώξεις τη μανία του παρελθόντος και το αίσθημα λύπης, θα φύγει ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους σου. Όταν αρνηθείς να προσπαθείς να προβλέψεις το μέλλον, η αγωνία του αγνώστου εξασθενίζει. Αυτή την στιγμή, τώρα, είσαι πλήρως ζωντανός. Είναι σημαντικό να βαδίσεις στιγμή προς στιγμή, λαμβάνοντας αργά, σταθερά βήματα και να μην σκέφτεσαι πάρα πολύ που αυτά σε οδηγούν. Γιατί αν αυτά τα βήματα είναι σταθερά, με αυτοπεποίθηση, οι σημερινές προκλήσεις θα είναι μόνο αναμνήσεις όταν οι στιγμές προστεθούν στο μέλλον.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Είναι πολύ φυσικό να χάνεις την πίστη σου, όταν τα πράγματα δεν πάνε με τον τρόπο που θες. Είτε πιστεύεις σε  μια υπερφυσική δύναμη, ή μια πηγή ενέργειας, ή στον Θεό, ή στην εσωτερική δύναμη σου, όταν κάτι πάει στραβά στη ζωή σου, είναι η προεπιλεγμένη αντίδραση του εγκεφάλου σου να αμφιβάλλει για όλες τις προηγούμενες πεποιθήσεις. Ξεκίνησε όμως να παρατηρείς τις μικρές συμπτώσεις που συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή, αυτό που εγώ αποκαλώ Καθημερινή Μαγεία. Αναγνώρισε την. Κράτα σημειώσεις και μοιράσου τες με ανθρώπους. Μπορεί να είναι κάποιος άλλος, που επίσης κρατάει. Ψάξε και ζήτα από τους άλλους να μοιραστούν την δική τους, μαζί σου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να επιβεβαιωθεί ότι κάτι μεγαλύτερο συμβαίνει πέρα από τις φυσικές μας αισθήσεις.


Όταν ξυπνάς κάθε πρωί, υπάρχει ένα μικρό παράθυρο του χρόνου κατά τον οποίο ξεχνάς ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν αυτό το παράθυρο κλείνει, ο εγκέφαλος σου  θυμίζει γρήγορα τον “κίνδυνο” που βρίσκεσαι. Αν το παράθυρο είναι ανοιχτό, ρώτησε τον εαυτό σου, “Τι πρόκειται να κάνω σήμερα, για να γιορτάσω τη ζωή;” Με τα μάτια κλειστά, φαντάσου τον εαυτό σου χαμογελαστό και χαρούμενο . Κράτησε αυτό το παράθυρο ανοιχτό για όσο διάστημα μπορείς. 


Αντιμετωπίζεις κάποιες προκλήσεις στην ζωή σου και βάση αυτών προσδιορίζεις τον εαυτό σου βάζοντας του ένα χαρακτηρισμό. Με αυτό τον τρόπο κλειδώνεις σε μια αυτο-γνωμοδότηση που έχεις στο μυαλό σου, και ωθείσαι προς την κατεύθυνση να  την αποδείξεις. Αυτοί οι αυτο-ορισμοί μπορεί εύκολα να γίνουν η συγκεκριμένη πραγματικότητα σου, αντί της προσωρινής πρόκλησης από την οποία μπορείς να μάθεις πως θα γίνεις ακόμη καλύτερος καλύτερα.


Όπως λέει και η παροιμία, «Η μιζέρια θέλει συντροφιά». Όχι ότι όλοι οι άνθρωποι θα ενεργήσουν με σκοπό να σε βλάψουν, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που θα καταλήξουν να κάνουν σχόλια ή να σου δίνουν συμβουλές που είναι περισσότερο σχετικές με την ανασφάλειά τους παρά με την τη δική σου ανησυχία. Θα υπάρξουν κάποιοι που θα νοιαστούν πραγματικά και ίσως ακόμη και να είναι σε θέση να σε βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να είσαι επιλεκτικός για να αναγνωρίσεις ποιοι είναι.


Όταν είσαι αντιμέτωπος με μια πρόκληση, το άγχος μπορεί να σε οδηγήσει σε ανθυγιεινές και ενίοτε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Παρά την πρόκληση, είναι σημαντικό να τρως καλά, να συνεχίσεις την άσκηση και την αποφυγή δυνητικά επιβλαβών ουσιών. Παραμένοντας δυνατός μπορεί να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να βρεις ιδέες για νέες πιθανές λύσεις.


Δήλωσε κάθε μέρα … «Όσο είμαι ζωντανός, σκοπεύω να ζήσω την καλύτερη ζωή που μπορώ.” Ή,  “εγώ θα βρίσκω πάντα τον τρόπο και ένας τρόπος θα βρίσκει πάντα εμένα.” Δημιούργησε τη δική σου επιβεβαίωση ή ψάξε τα social media για αυτούς. “Like” μόνο σε θετικές σελίδες στο Facebook ή άλλα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Συνδέσου με την εσωτερική σου καθοδήγηση. Είναι πεποίθηση μου ότι το μυαλό μας είναι η πύλη προς την δυναμική μας, την προσωπική μας δύναμη, την θεία φύση μας. Μπορεί να πιστεύεις ή όχι στο Θεό, ή μπορεί να έχεις ένα πολύ αυστηρό ορισμό του ποιος ή τι είναι ο Θεός σου. Δεν έχει σημασία. Η αποδοχή ότι υπάρχει πραγματικότητα και αλήθεια έξω από ό, τι το μυαλό σου μπορεί να κατανοήσει και τι οι πέντε αισθήσεις σου μπορούν να εκτιμήσουν, είναι αρκετή για να ανοίξει τη δυνατότητα του ανεξήγητου. Με τη δυνατότητα αυτή έρχεται αιώνια ελπίδα. Όπως μια αγαπημένη παροιμία, “Όταν προσευχόμαστε μιλάμε στον Θεό. Όταν διαλογιζόμαστε, μας μιλάει ο Θεός.” Άρχισε να μιλάς και να ακούς αυτή την εσωτερική καθοδήγηση. Θα αρχίσεις να βρίσκεις μια διέξοδο.


Δεν έχει σημασία πόσο άκεφος είσαι, τόνωσε τον εαυτό σου και να κάνε τον να χαμογελάσει όσο το δυνατόν περισσότερο… Πάρε τον έλεγχο της αναπνοής σου Πάρε βαθιές και αργές αναπνοές. Χαμογέλα…


Οι άνθρωποι έλκονται από το δράμα και αυτό είναι ακριβώς που η τηλεόραση κυρίως, αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης έχουν ως στόχο να προσφέρουν. Αλλά το δράμα μπορεί να σας βοηθήσει μόνο στο να σε ρίξει σε μεγαλύτερη απελπισία.

Όταν εμφανίζονται προκλήσεις, το άγχος ακολουθεί. Συχνά είναι πολύ δύσκολο να ζήσεις μια ευτυχισμένη, με νόημα, και παραγωγική ζωή, ενώ αντιμετωπίζεις προβλήματα οικονομικά, υγείας, ή σχέσεων. Η εφαρμογή αυτών των δέκα στρατηγικών θα σε βοηθήσει να ζήσεις με πάθος, έτσι θα είσαι σε θέση να δεις πιο καθαρά ότι η πρόκληση δεν είναι το τέλος της ιστορίας σου, αλλά η αρχή μιας πιο όμορφης δημιουργικής ζωής!

Ζήσε με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Το δωρο μου που εισαι εδω

holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης

Διάλεξε Κατηγορία

Σεβασμός και εμπιστοσύνη, απαραίτητες αξίες ενός αποτελεσματικού ηγέτη. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Από μία καινούργια παρέα, μέχρι ένα νέο φλερτ ή ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, οι σκέψεις που θα κάνουμε μετά την πρώτη γνωριμία …

Πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση; Σκέψου αυτά τα 3 πράγματα πρώτα! life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Συμβουλές που θα σε καθοδηγήσουν προς την σωστή κατεύθυνση.Rebecca Muller, Συντάκτρια Thrive Global Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις: -Πόσο σε επηρεάζουν οι …

Επικοινωνούμε ανταλλάσσοντας μηνύματα, ας τα αποκωδικοποιήσουμε. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Η επικοινωνία είναι μία θεμελιώδης ικανότητα του ανθρώπου.  Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει ζωή. Επικοινωνούμε μεταξύ μας με την έννοια του ότι δείχνουμε στάσεις …

Τί είναι η ευκαιρία ζωής; Δίνει η ζωή δεύτερες ευκαιρίες; life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Έχουμε την ευλογία κάθε μέρα  να αντικρίζουμε τον ήλιο που ανατέλλει.  Είμαστε βέβαιοι ότι κάπου σε αυτόν τον κόσμο ένα λουλούδι θα …