Υπνοθεραπεία  


Η υπνοθεραπεία ασχολείται με την αξιοποίηση του ασυνείδητου νου σχετικά με πληροφορίες που αφορούν ένα συγκεκριμένο γεγονός καθώς και το πώς μπορεί να τις  χρησιμοποιήσει προς όφελος του ο  θεραπευόμενος, για την επίτευξη της επίλυσης ενός προβλήματος.

Το ασυνείδητο είναι εκείνο το μέρος του μυαλού μας που ασχολείται με τις λειτουργίες αυτοσυντήρησης μας και πολλά άλλα. Επίσης στο ασυνείδητο υπάρχουν σκέψεις που όταν κριθεί ότι είναι ασφαλές για το άτομο περνούν στο συνειδητό νου. Η σκέψη, αν και είναι αντιληπτή μερικές φορές, σπάνια συμβαίνει με συνειδητή δράση. Στην πραγματικότητα, συνειδητοποιούμε τις σκέψεις που έρχονται ως αποτέλεσμα μιας ασυνείδητης διαδικασίας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα νευρολογικά πειράματα που αποδεικνύουν το γεγονός ότι σε ορισμένες περιστάσεις  θα μπορούσαμε να είμαστε συνειδητοποιημένοι για  όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας και οποιαδήποτε από τις αναμνήσεις μας θα μπορούσε να μας καθοδηγήσει συνειδητά όταν κριθεί απαραίτητο.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Από καταστάσεις του παρελθόντος, το ασυνείδητο περιέχει πολύτιμες πληροφορίες, μαθήματα, δεδομένα  που χρειαζόμαστε στη καθημερινότητα μας. Πραγματικά θεωρείται ένα θησαυρός με πολύτιμες εμπειρίες και πληροφορίες για κάθε άτομο.

Η ύπνωση είναι το μέσο με το οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο ασυνείδητο νου. Η ύπνωση αντιπροσωπεύει μια κατάσταση της συνείδησης, όπου η εστίαση της προσοχής είναι στραμμένη στο εσωτερικό του υπνωτιζόμενου. Δεδομένου ότι της εσωτερικής εστίασης, μειώνεται η προσοχή που υπάρχει για τον εξωτερικό κόσμο. Η ύπνωση είναι η βαθιά κατάσταση και κατά τη διάρκεια της ύπνωσης ο εξωτερικός κόσμος δεν υπάρχει πια ή θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν εστιάζουμε τόσο σε αυτόν όσο να μας απασχολεί, ενώ ο εσωτερικός κόσμος, είναι γεμάτος με μαθήματα, πληροφορίες και δεδομένα που εάν αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο τότε μπορεί ένας άνθρωπος να μεταμορφώσει τη ζωή του.

Δημοφιλείς μύθοι για ανθρώπους που υπνωτίστηκαν και «προγραμματίστηκαν»… Απλά παραμένουν μύθοι. Η ύπνωση δεν μπορεί να ελέγξει κανέναν παρά τη θέλησή του και δεν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να κάνει κάτι που είναι ενάντια στην ηθική και τις αξίες του. Η ύπνωση είναι μία κατάσταση του μυαλού που βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν για τον εαυτό τους, να βελτιώσουν ή να διαχειριστούν καταστάσεις και προβλήματα που τους στερούν τη ζωή που τους αξίζει.

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης