Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος και να απελευθερωθώ από αυτό

 

Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος; Είναι μια ερώτηση που κάνουν στον εαυτό τους, ίσως, οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας. Εάν κοιτάξεις γύρω σου ή και μέσα σου μπορεί να ανακαλύψεις ότι υπάρχει άγχος και stress. Μια εσωτερική ένταση που άλλες φορές υπάρχει λόγος και άλλες φορές όχι. Τουλάχιστον άλλες φορές γνωρίζεις τον λόγο και άλλες φορές όχι.

Είναι λογικό να αναρωτιέμαι πως να αντιμετωπίσω το άγχος;

Ναι, αλλά αυτό είναι το δεύτερο βήμα. Ίσως το πιο σημαντικό για να μάθεις πώς να αντιμετωπίσεις το άγχος είναι να αποκτήσεις επίγνωση σχετικά με το τι σου προκαλεί άγχος στη ζωή σου. Μέσα από την εμπειρία μου στο personal nlp life coaching έχω συγκεντρώσει μερικές κοινές αιτίες άγχους και stress.

 1. Πιεσμένο πρόγραμμα
 2. Κακή οργάνωση
 3. Ελλειπή προσωπική εκπαίδευση
 4. Έλλειψη εκπαίδευσης της συναισθηματικής νοημοσύνης
 5. Έλλειψη ορίων
 6. Υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό μας
 7. Προσδοκίες που αφορούν άλλους

Αυτές είναι μερικές από τις πολλές κοινές αιτίες που έχω συναντήσεις στους περισσότερους ανθρώπους.

Μόλις ανακάλυψα την αιτία! Τώρα;

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν ότι μας απασχολεί είναι η έλλειψη επικοινωνίας με τον ασυνείδητο νου. Όταν αποκαταστήσουμε αυτήν την επικοινωνία τότε όλα αλλάζουν και τα πράγματα είναι απλά. Για να δώσεις μια απάντηση στην ερώτηση : Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος χρειάζεται να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα :

 1. Κράτησε ένα στυλό και χαρτί
 2. Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα στον εαυτό σου
 3. Εστίασε σε αυτό που θέλεις
 4. Κάνε τις κατάλληλες ερωτήσεις στον εαυτό σου
 5. Απάντησε με ειλικρίνεια
 6. Δημιούργησε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης
 7. Δεσμεύσου να εφαρμόσεις αυτό που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή σου
 8. Οργάνωσε τον χρόνο σου

Εάν ακολουθήσω όλα τα παραπάνω βήματα τότε θα σταματήσει να με απασχολεί το πώς να αντιμετωπίσω το άγχος;

Αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Ο βαθμός της αποτελεσματικότητας των παραπάνω θα καθοριστεί από το χρόνο που θα αφιερώσεις, την ειλικρίνεια με τον εαυτό σου και τη δέσμευση σου να αλλάξεις αυτό που έκανες. Ο μεγαλύτερος εχθρός της ηρεμίας, της αγάπης και της χαράς είναι η φυλακή της συνήθειας. Εάν θέλεις να είναι η τελευταία φορά που ρωτάς τον εαυτό σου : Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος, τότε χρειάζεται να πάρεις μια μεγάλη απόφαση να ξεκινήσεις τώρα.

Δώσε ένα τέρμα στην ερώτηση πώς να αντιμετωπίσω το άγχος και ξεκίνα να ρωτάς πώς θα φέρω περισσότερη ηρεμία στη ζωή μου.

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο