Τι γίνεται όταν η σκληρή δουλειά δεν φέρνει τα αποτελέσματα που θέλεις;

Τι γίνεται όταν η σκληρή δουλειά δεν φέρνει τα αποτελέσματα που θέλεις;

Η σκληρή δουλειά είναι κάτι αναγκαίο στην ζωή μας. Τόσο η σκληρή δουλεία στην εργασία μας όσο και στις σχέσεις μας. Για να πετύχεις κάτι μεγάλο και σημαντικό θα πρέπει να καταβάλεις την ανάλογη προσπάθεια, να παλέψεις γι’ αυτό. Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι αυτές που θα σε οδηγήσουν στα όνειρα σου! Παρόλα αυτά θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις απογοητευμένος και εξαντλημένος από την σκληρή δουλειά όταν δεν φαίνεται να φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εάν καταλαβαίνεις τι εννοώ και το έχεις ήδη βιώσει τότε χρειάζεται να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί άνθρωποι, μετά από σκληρή δουλειά, φτάνουν σε ένα σημείο να αναρωτιούνται “Μήπως είναι μάταιο όλο αυτό;” Αν έχεις κάνει κι εσύ την ίδια σκέψη δώσε προσοχή σε αυτό που θα σου πω: Μην εγκαταλείπεις! Η σκληρή δουλειά μπορεί αυτή την στιγμή να μην είναι αρκετή αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείς να κάνεις.

1. Η σκληρή δουλειά και η ανασκόπηση της

Ο σημερινός τρόπος ζωής μας και οι ρυθμοί που ακολουθούμε δεν μας αφήνει περιθώρια να σταματήσουμε λίγο, να καθίσουμε και να σκεφτούμε ήρεμα που είμαστε, προς τα που κατευθυνόμαστε και προς τα που θέλουμε να πάμε. Να δούμε αν ο δρόμος που ακολουθούμε μας, η πορεία της ζωής μας, μας φέρνει πιο κοντά στους στόχους μας ή μας απομακρύνει. Υπάρχουν εμπόδια στην ζωή που σε αποθαρρύνουν και σε οδηγούν σε αντίθετη κατεύθυνση από τα όνειρα σου; Ποσό καιρό έχεις εγκλωβιστεί σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που δεν σε οδηγεί στους στόχους σου; Η’ πόσο καιρό υπάρχει μια στασιμότητα στην ζωή σου;

Παρόλο που το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο, χρειάζεται να βρεις τον χρόνο για να σκεφτείς με ηρεμία τι είναι αυτό που μπορεί να είναι λάθος στην πορεία σου και δεν φέρνει τα αποτελέσματα που θέλεις. Όταν το ανακαλύψεις αυτό το επόμενο βήμα είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου τι χρειάζεται να κάνεις για να επαναφέρεις την πορεία σου στην σωστή πορεία προς τους στόχους σου. Βρες αυτόν τον χρόνο. Ίσως είναι λίγα λεπτά πριν κοιμηθείς. Ίσως λίγα λεπτά νωρίς το πρωί. Βρες είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος για εσένα και σκέψου που βρίσκεσαι, που θέλεις να πας και αν πηγαίνεις προς την κατεύθυνση που θέλεις. Χρειάζεται να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για αυτά.

2. Κατέγραψε τους στόχους σου

Η καταγραφή των στόχων σου μεγαλώνει την πιθανότητα να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί αυτό; Το να γράψεις τους στόχους σου σε κάνει να βλέπεις την κατάσταση και την διαδρομή που χρειάζεται να ακολουθήσεις πιο καθαρά. Επιπλέον, αν τους διαβάζεις κάθε μέρα, θα αισθάνεσαι μεγαλύτερη ενθάρρυνση για να τους κάνεις πραγματικότητα.

Πάρε ένα φύλλο χαρτί ή το σημειωματάριο σου και γράψε τα όνειρα και τους στόχους σου. Βάλε όσο πάθος, δύναμη και φαντασία επιθυμείς. Δεν υπάρχει τίποτα απαγορευτικό. Να θυμάσαι ότι αυτό είναι κάτι που το κάνεις για εσένα. Κάν’ το διασκεδαστικό. Βάλε χιούμορ! Κάνε τους στόχους σου ελκυστικούς. Να σε κάνουν να χαμογελάς όταν τους βλέπεις και να ονειρεύεσαι πως θα είναι όταν θα τους έχεις κατακτήσει. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να θυμάσαι πάντα που χρειάζεται να εστιάσεις την προσοχή σου και προς ποια κατεύθυνση να επικεντρώνεις την προσπάθεια σου και την σκληρή δουλειά.

3. Ευελιξία

Σίγουρα η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη. Είναι το ίδιο σημαντική με αξίες όπως η επιμέλεια, η υπομονή και η ευγνωμοσύνη. Εφόσον όμως η σκληρή δουλειά για κάτι είναι σημαντική, ο χρόνος που θα επενδύσεις για αυτήν είναι ακόμα πιο σημαντικός. Ψάξε για τα εργαλεία που θα ενισχύσουν την προσπάθεια σου ώστε να φέρεις τα αποτελέσματα που θέλεις σε λιγότερο χρόνο ή περισσότερα αποτελέσματα στον ίδιο χρόνο.

Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να δουλεύεις μόνο σκληρότερα αλλά αποτελεσματικότερα. Για να γίνει αυτός πρέπει να παρατηρείς την πορεία προς τους στόχους σου. Αν δεις ότι ο αρχικός σχεδιασμός που έχεις κάνει δεν αποδίδει πρέπει να έχεις την ευελιξία να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές για να βελτιώσεις την απόδοση σου και κατ’ επέκταση τα αποτελέσματα σου.

4. Ένα βήμα την φορά

Κάποιες φορές η σκληρή δουλειά δεν αρκεί για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Χρειαζόμαστε επίσης η ικανότητα να μπορούμε να δούμε αν κάνουμε κάτι λάθος και να το παραδεχτούμε στον εαυτό μας. Αυτό χρειάζεται για να μπορούμε να διορθώσουμε τυχόν λάθη που έχουμε κάνει στην διαδρομή και να μην εμμένουμε με πείσμα σε κάτι μη αποτελεσματικό.

Σκέψου ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και βρες λύσεις για αυτά. Εάν η σκληρή δουλειά και οι προσπάθειές σου δεν αποδίδουν δοκιμάστε κάτι άλλο! Κάτι διαφορετικό. Και αυτό κάνοντας μικρά βήματα κάθε φορά. 

Μη φοβηθείς να αλλάξετε την πορεία σου και τον αρχικό σου σχεδιασμό. Είσαι ο κυρίαρχος των ονείρων σου, ο κυρίαρχος της ζωής σου. Αν κάτι δεν λειτουργεί όπως θέλεις επανασχεδιάσε το.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Γιατί δεν είναι καλό να είσαι συνέχεια το καλό παιδί;

Πώς να ελέγξεις θετικά το μυαλό σου και τις σκέψεις σου;

Πώς να σταματήσεις την φασαρία μέσα στο μυαλό σου

Ένα Life Coaching πρόγραμμα για να διατηρήσεις την επιτυχία σου. Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

sistima-epitixias

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο