Πες όχι στον φόβο! Βρες το θάρρος να ζήσεις συνειδητά

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Η ασφάλεια είναι κυρίως δεισιδαιμονία. Δεν υπάρχει στη φύση, ούτε τα παιδιά ούτε οι ενήλικες τη βιώνουν. Το να αποφεύγεις τον κίνδυνο, είναι πιο επικίνδυνο από το να εκθέτεις τον εαυτό σου έξω από τη ζώνη άνεσης σου. Το να τοποθετούμε τον εαυτό μας μπροστά στις αλλαγές και να συμπεριφερόμαστε σαν ελεύθερα πνεύματα στο τώρα είναι η δύναμη του της ροής – Hellen Keller

Στην καθημερινή μας ζωή, η αρετή του θάρρος δε θέλει περισσότερη ενέργεια. Το θάρρος είναι η ποιότητα που προορίζεται στους στρατιώτες, τους πυροσβέστες και στους ακτιβιστές. Η ασφάλεια είναι αυτό που μετράει περισσότερο σήμερα. Ίσως να είχες  διδαχθεί ότι θα ήταν καλό να αποφύγεις να είσαι τόσο ισχυρός ή γενναίος. Είναι αρκετά επικίνδυνο. Μη παίρνεις ρίσκα που δε χρειάζονται. Μη τραβάς την προσοχή όταν είσαι σε δημόσιο χώρο. Να ακολουθείς τις παραδόσεις της οικογένειας σου. Μη μιλάς σε ξένους. Μη κοιτάς τους ύποπτους ανθρώπους. Μείνε ασφαλής.

Αλλά το αντίκτυπο αυτής της επιμονής στη σημαντικότητα της προσωπικής ασφαλείς στη ζωή σου, είναι η αιτία που μπορεί να είσαι αντιδραστικός. Αντί να θέσεις τους δικούς σου στόχους, να κάνεις σχέδια για να πετύχεις, και να κυνηγήσεις αυτά που αγαπάς, παίζεις το ένα και μοναδικό παιχνίδι που έχεις στα χέρια σου (της ζωής) σε ασφαλή επίπεδα. Συνέχισε να δουλεύεις σε μια σταθερή δουλειά ανεξάρτητα από το αν δε σε γεμίζει. Διατήρησε  δυσάρεστες σχέσεις ακόμη και εάν νιώθεις νεκρός μέσα σου με αυτές, αντί να νιώθεις πάθος. Ποιος είσαι που νομίζεις ότι μπορείς να σπάσεις το σύστημα; Αποδέξου τη ζωή όπως είναι και κάνε το καλύτερο και για αυτήν και για σένα. Εναρμονίσου με τη ροή και μη χτυπάς τη βάρκα στα βράχια. Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι αυτή η στιγμή της ζωής σου θα σε οδηγήσει σε ένα εξαιρετικό σημείο.


Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να αποφύγεις. Αλλά υπάρχει μια τεράστιο χάσμα μεταξύ απερισκεψίας και θάρρους. Δεν αναφέρομαι στο θάρρος των ηρώων που απαιτεί να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή, προκειμένου να σώσεις κάποιος από τη φωτιά.  Γράφοντας θάρρος, εννοώ την ικανότητα να αντιμετωπίσεις τους φανταστικούς σου φόβους και να αξιοποιήσεις τη δύναμη που έχεις μέσα σου, την οποία είχες αρνηθεί μέχρι τώρα. Φόβος της αποτυχίας. Φόβος της απόρριψης. Φόβος καταστροφής. Φόβος να μείνεις μόνος σου. Φόβος της ταπείνωσης. φόβος της δημόσιας ομιλίας. Φόβος να σε απορρίψει η οικογένεια σου. Φόβος να μετανιώσεις. Φόβος της επιτυχίας.

Πόσοι φόβοι από αυτούς σε κρατούν πίσω; Πώς θα ήταν η ζωή σου εάν δεν είχες κανέναν φόβο από αυτούς; Έχεις την εξυπνάδα και την κοινή λογική να οδηγήσεις τον εαυτό σου με ασφάλεια γύρω από κάθε κατάσταση, αλλά χωρίς να νιώσεις φόβο θα είσαι πολύ πιο πρόθυμος να πάρεις ρίσκα, ειδικά όταν συνειδητοποιήσεις ότι το χειρότερο σενάριο είναι που φαντάζεσαι ότι θα συμβεί, δε θα συμβεί ποτέ. Θα ήθελες να μιλάς περισσότερο; Να παίρνεις περισσότερα ρίσκα; Να ξεκινήσεις να δουλεύεις πάνω στα όνειρα σου; Τι θα συνέβαινε εάν μάθαινες να απολαμβάνεις τον τωρινό σου φόβο; Τι διαφορά θα έκανε αυτό στη ζωή σου;

BIΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Είχες αποδείξεις στο παρελθόν στον εαυτό σου ότι δε φοβάσαι πραγματικά για τίποτα; Ότι υπάρχουν αληθινοί λόγοι που δεν κάνεις συγκεκριμένα πράγματα; Θα ήταν αγενές να συστήσεις τον εαυτό σου σε έναν άγνωστο. Απλά μπορείς τώρα να επανεξετάσεις πόσο διαφορετική θα είναι η ζωή σου, εάν αποφασίσεις να δουλέψεις στο να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και το θάρρος σου για να κάνεις όλα όσα θέλεις χωρίς κανέναν φόβο.

Γιατί είσαι υπέροχος και μπορείς να το κάνεις!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!