Πώς θα μπορούσες να βελτιώσεις την επικοινωνία σου

 

Περίληψη :

Πιστεύω ότι η επικοινωνία… ή αλλιώς ο βαθμός δεξιότητας της επικοινωνίας σου θα καθορίσει την ευτυχία, ηρεμία και επιτυχία σου. Αν το σκεφτούμε καλά, όλοι οι άνθρωποι καθημερινά επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους.

Κάνε όλα αυτά και άρχισε να παρατηρείς πως αλλάζει η αίσθηση σου σχετικά με την επικοινωνία αλλά και πόσο την απολαμβάνεις. Παρατήρησε κάνοντας όλα αυτά πως αλλάζει η σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους

Η επικοινωνία και η ποιότητά της ζωής σου είναι δυο αλληλένδετες έννοιες ωστόσο τι σημαίνει αυτό για σένα?

Σημαίνει ότι η ποιότητα της επικοινωνίας σου με τους άλλους ανθρώπους εξαρτάται από την ποιότητα της εσωτερικής σου φωνής ή της δικής του εσωτερικής φωνής.

Ο τρόπος που θα το κάνουμε θα καθορίσει και την επιτυχία μας. Αυτός ο τρόπος με μια λέξη ονομάζεται επικοινωνία.

[Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορώ και διατηρώ αυτό το blog και όλα τα podcast και videos χωρίς διαφημίσεις, τελείως δωρεάν, επειδή μοιράζεσαι τις σκέψεις και πληροφορίες μου με τους φίλους σου! Θέλεις να εμβαθύνεις στην εκπαίδευση; Κάνε κλικ εδώ για να λάβεις μια δωρεάν εκπαίδευση 120′ που θα σε μάθεις πώς να πάρεις πίσω την χαμένη σου δύναμη και πώς να πετύχεις τους στόχους σου]

 

1_nlp_agwnia_teleiothta_prwino_life coaching_manolis_ischakis 2_nlp_agwnia_teleiothta_prwino_life coaching_manolis_ischakis3_nlp_agwnia_teleiothta_prwino_life coaching_manolis_ischakis4_nlp_agwnia_teleiothta_prwino_life coaching_manolis_ischakis

Σενάριο Video :

Πως θα μπορούσες να βελτιώσεις την επικοινωνία σου με τους συνανθρώπους σου

Πιστεύω ότι η επικοινωνία… ή αλλιώς ο βαθμός δεξιότητας της επικοινωνίας σου θα καθορίσει την ευτυχία, ηρεμία και επιτυχία σου. Αν το σκεφτούμε καλά, όλοι οι άνθρωποι καθημερινά επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε την ανάγκη μας, την ιδέα μας, την υπηρεσία μας ή κάτι που είναι σημαντικό για εμάς, στους άλλους ανθρώπους.

Ο τρόπος που θα το κάνουμε θα καθορίσει και την επιτυχία μας. Αυτός ο τρόπος με μια λέξη ονομάζεται επικοινωνία. Άρα, εάν γίνουμε ειδικοί σε αυτήν, τότε θα κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Αλλά, εάν η επικοινωνία δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια να μεταφέρω μια δική μου σκέψη στους άλλους ανθρώπους τότε γιατί να είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που υπάρχουν σε αυτή τη ζωή;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μια φωνή μέσα μας που έχει άποψη για τα πάντα. Μερικοί αυτή την φωνή την ονομάζουν σκέψη. Αν τώρα, αναρωτιέσαι μα τι λες βρε Μανώλη; Εγώ δεν έχω αυτή τη φωνή… Μα, για αυτή τη φωνή μιλάω.

Το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσεις επίγνωση αυτής της φωνής και ύστερα να αποκτήσεις επίγνωση ότι η ποιότητα αυτής της φωνής είναι ανάλογη των πεποιθήσεων, των αξιών σου, των αναμνήσεων σου, των μεταπρογραμμάτων σου και άλλων πολλών παραγόντων.

Τι σημαίνει αυτό για εσένα και την επικοινωνία σου με τους άλλους ανθρώπους;

Όταν ένας άνθρωπος σου πει κάτι τότε εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι αυτά που σου λέει, αλλά αυτά που σου λέει η δικιά σου φωνή. Και αντίστροφα, όταν λες εσύ κάτι στους άλλους ανθρώπους τότε αυτοί αντιλαμβάνονται αυτό που τους λέει η φωνή τους.

Η επικοινωνία και η ποιότητά της ζωής σου είναι δυο αλληλένδετες έννοιες ωστόσο τι σημαίνει αυτό για σένα?

Σημαίνει ότι η ποιότητα της επικοινωνίας σου με τους άλλους ανθρώπους εξαρτάται από την ποιότητα της εσωτερικής σου φωνής ή της δικής του εσωτερικής φωνής.

Μια χαρά ως εδώ αλλά έχουμε μια πρόκληση σε αυτό το σημείο. Εντάξει με την δική μου εσωτερική φωνή αλλά τι μπορώ να κάνω με τη φωνή του άλλου ανθρώπου που θα με βοηθήσει στην κατάλληλη επικοινωνία μαζί του ώστε να έχω ευτυχισμένες και αγαπημένες σχέσεις;

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να βελτιώσεις τη δική σου φωνή αλλά πως;

  1. Αλλάζοντας τις πεποιθήσεις σου
  2. Διαγράφοντας παλιές εικόνες και μνήμες από το μυαλό σου
  3. Έχοντας ξεκάθαρα θέλω
  4. Γνωρίζοντας ουσιαστικά εσένα

Αυτά θα σου επιτρέψουν να αποκτήσεις ένα ικανοποιητικό βαθμό επίγνωσης και διαχείρισης της φωνής που έχεις μέσα σου. Όταν το κάνεις αυτό, τότε η επικοινωνία σου με τους άλλους ανθρώπους θα μεταφερθεί από αυτά που λες, στο να αρχίσεις να κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στο να ξεκλειδώσεις τον άλλον αλλά και να ευθυγραμμίσετε τις φωνές σας ώστε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά.

Θα ήθελα μόνο να προσέξεις κάτι. Οι πολλές ερωτήσεις ορισμένες φορές μπορούν να δώσουν την αίσθηση της ανάκρισης ή να νιώσει πίεση ο συνομιλητής σου. Για αυτό να προσέχεις στο πως νιώθει ο συνομιλητής σου ώστε η επικοινωνία σας να είναι αποτελεσματική και όχι να απομακρυνθεί από εσένα.

Λοιπόν, ας συνοψίσω σχετικά με την αποτελεσματική επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους :

  1. Βελτιώνεις την ποιότητα της δικής σου φωνής
  2. Αποκτάς έλεγχο πάνω στη δική σου εσωτερική φωνή και μαθαίνεις να τη διαχειρίζεσαι
  3. Κάνε τις κατάλληλες ερωτήσεις στον άλλον
  4. Αποκτάς επίγνωση σχετικά με την ποσότητα των ερωτήσεων που κάνεις στους άλλους ανθρώπους.

Κάνε όλα αυτά και άρχισε να παρατηρείς πως αλλάζει η αίσθηση σου σχετικά με την επικοινωνία αλλά και πόσο την απολαμβάνεις. Παρατήρησε κάνοντας όλα αυτά πως αλλάζει η σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους…

Και για φαντάσου αν εάν εφαρμόζοντας όλα αυτά και αλλάξεις τη σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους τότε πώς θα αλλάξει και η ποιότητα της ζωής σου.

Είσαι υπέροχος! Είσαι εξαιρετικός! Είσαι μοναδικός άνθρωπος…

Ζήσε με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο