Πώς να σταματήσεις να ενεργείς αυτόματα όπως ένα ρομπότ

Με μια πρώτη απλή σκέψη και κουβέντα, θα σου έλεγα απλά.. restart & reboot.

Εάν ήσουν ένα ρομπότ, ενδεχομένως να ήταν και πιο εύκολο να αλλάξεις..

Το μόνο που θα χρειάζονταν, θα ήταν ένα τσιπάκι με μια απλή εφαρμογή και [τόσο απλά] όλα θα ήταν καλύτερα [μάλλον].

Η αλήθεια είναι, πως στις μέρες μας και όσο προχωράμε στο μέλλον, τα πάντα γύρω μας είναι, και γίνονται ακόμα περισσότερο, αυτοματοποιημέναΑπλά.. με το πάτημα ενός κουμπιού..

Αλήθεια όμως, θα ήθελες, οι σκέψεις σου, οι κινήσεις σου, οι αντιδράσεις σου να ήταν αυτοματοποιημένες; Θα ήθελες να ενεργείς σαν ένα ρομπότ;

Εδώ πολύ εύκολα θα μου απαντήσεις..

Μα, φίλε Μάνο, από την ώρα που θα ξυπνήσω μέχρι την ώρα που θα κοιμηθώ ξανά, λειτουργώ σαν ένα ρομπότ..” Και η αλήθεια είναι πως θα συμφωνήσω μαζί σου..

Από την ώρα που θα ξυπνήσουμε, μέχρι ότι ώρα ξαπλώσουμε ξανά για ύπνο, ακολουθούμε κάποιες κινήσεις οι οποίες πραγματικά θυμίζουν αυτοματοποιημένες κινήσεις ενός ρομπότ. Ξύπνημα, βασικές κινήσεις, ίσως πρωινό, μετά δουλειά, υποχρεώσεις, εργασία, υποχρεώσεις, επιστροφή, δουλειές, υποχρεώσεις, ίσως φαγητό, βασικές κινήσεις, κούραση.. ύπνος.. και ξανά..!

Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία της καθημερινότητας.. κάνουμε πράγματα, παίρνουμε εντολές να κάνουμε κάτι, ακολουθούμε ότι μας λένε χωρίς να το σκεφτόμαστε, εφαρμόζουμε πρακτικές γιατί.. έτσι πρέπει και έτσι απλά ζούμε μια “αυτοματοποιημένη πραγματικότητα”..


Θυμήσου όμως κάτι.. Έχεις δύο βασικά χαρακτηριστικά που κανένα ρομπότ ΔΕΝ έχει:

Εάν όλες αυτές οι αυτοματοποιημένες κινήσεις σου, φαντάζουν ρομποτικές, τότε βάλε αυτά τα δύο μοναδικά χαρακτηριστικά να δουλέψουν υπέρ σου.. Κάνε το restart & reboot..

Είναι πολλές οι φορές, που αυτές οι αυτοματοποιημένες ενέργειες έχουν “καταγραφεί τόσο βαθιά στο σκληρό σου δίσκο” που ακόμα και ο πιο δυνατός hacker είναι αδύνατο να τις σπάσει..

Είναι τόσο βαθιά ριζωμένες μέσα σου.. που ξέχασες να κάνεις αναβάθμιση..

Είναι τόσο βαθιά μέσα σου.. που ξέχασες τις επιθυμίες και τα θέλω σου..

Είναι τόσο βαθιά μέσα σου.. που σιγά – σιγά, χάνεις την ατομικότητα και τη μοναδικότητά σου..


Σταμάτα να ενεργείς αυτοματοποιημένα
 και να ακολουθείς απόψεις, πεποιθήσεις, πρακτικές χωρίς να κάνεις μια παύση και να σκεφτείς με κριτική σκέψη και με το χέρι στη καρδία αν αυτά που κάνεις σε εξελίσσουν..

Αν σε φέρνουν ακόμα πιο κοντά στα δικά σου θέλω και τις επιθυμίες.

Αν έχουν αξία για σένα..

Αν είναι απλά μια ρουτίνα ή μια συνειδητή επιλογή ενός σωστά δομημένου προγράμματος..

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Σταμάτα λοιπόν να ενεργείς σαν ένα ρομπότ, και άρχισε να παίρνεις τις 
δικές σου αποφάσεις και ακολούθησε τα δικά σου θέλω και επιθυμίες.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι να μην διστάζεις να είσαι ο εαυτός σου.

Φτιάξε το δικό σου μονοπάτι με τα δικά σου “θέλω”, αντί να περπατάς σε μονοπάτια που έχουν φτιάξει άλλοι με τα δικά τους όνειρα και “θέλω”. Και όταν θα συμβεί να ακολουθήσεις το μονοπάτι κάποιου άλλου να είναι μετά από κριτική σκέψη συνειδητά αποφασισμένο.

Όταν θα σταματήσεις να ενεργείς σαν ρομπότ, θα δεις τη ζωή μέσα από το πρίσμα μιας ευρύτερης προοπτικής, με απεριόριστες δυνατότητες. Θα δεις τη ζωή όπως είναι πραγματικά και θα αναγνωρίσεις τις πραγματικές (για σένα) ευκαιρίες, ώστε έτσι θα μάθεις ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσεις και ποια να αποφύγεις.

Είναι σημαντικό να κρατάς ανοιχτό το μυαλό σου, χωρίς φόβο, προκαταλήψεις και περιορισμούς.

Όταν δεν περιορίζεις την σκέψη σου, δεν θα φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις και δεν θα φοβάσαι να λάβεις απαντήσεις, έτσι θα αναπτύξεις την συνειδητότητα σου.

Οπότε.. reboot & restart.. Καρδία και Μυαλό

Αγαπημένο μου ρομπότ, είναι καιρός για μία.. απελευθερωτική αναβάθμιση..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς μπορείς να κάνεις ευκολότερη την λήψη αποφάσεων;

Ο σίγουρος τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα σου

Οι #10 Συμβουλές παραγωγικότητας εξαιρετικά πολυάσχολων ανθρώπων

Πώς να πετύχεις ό,τι θέλεις τόσο γρήγορα όσο δε φανταζόσουν ποτέ… Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ
Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!