Διαζύγιο… Και τώρα τι;

Το διαζύγιο είναι μία δύσκολη και συναισθηματικά έντονη διαδικασία και επηρεάζει όχι μόνο το ίδιο το ζευγάρι αλλά και την οικογένεια και τους φίλους σου. Eίναι μία απόφαση που συχνά φέρνει ένα μίγμα λύπης ανακούφισης και αβεβαιότητας σε αυτούς που επηρεάζονται.

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσω κάποια από τα κοινά θέματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου και θα παρέχω μερικές συμβουλές για το πώς να διαχειριστείς αυτή τη δύσκολη στιγμή .

Η απόφαση ενός διαζυγίου δεν είναι ποτέ εύκολη και υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε μία τέτοια απόφαση ένα ζευγάρι και να λήξουν τον γάμο τους. Πολλές φορές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα κακής επικοινωνίας, έλλειψης φροντίδας ή ακόμη και οικονομικών δυσκολιών, μη εμπιστοσύνης η θεμάτων γονεϊκότητας.
Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για ένα διαζύγιο είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι μπορεί να είναι μία ευκαιρία να ξεκινήσει κάτι νέο και να γίνει μία θετική αλλαγή στη ζωή σου.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να σκεφτείς όταν περνάς ένα διαζύγιο είναι η καλή ζωή των παιδιών πού βρίσκονται ανάμεσα. Τα παιδιά ενδέχεται να επηρεαστούν έντονα από ένα διαζύγιο και είναι σημαντικό να τα υποστηρίζεις συναισθηματικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει να τους μιλάς ανοιχτά και ειλικρινά για το διαζύγιο και να τους επιτρέπεις να εκφράζουν τα συναισθήματά τους χωρίς καμία κριτική μπορεί επίσης να σημαίνει το να ψάξεις επαγγελματική βοήθεια για αυτά είτε αυτή μπορεί να είναι μέσω συμβουλευτικής, θεραπευτικής η οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας υποστήριξης.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας ενός διαζυγίου είναι η διαχείριση των νομικών και οικονομικών διαδικασιών του χωρισμού. Αυτό ίσως να σημαίνει αναζήτηση βοήθειας ενός δικηγόρου ο οποίος θα σε καθοδηγήσει στη διαδικασία του διαχωρισμού των θεμάτων και οποιωνδήποτε νομικών προκλήσεων που μπορεί να προκύψουν. Είναι σημαντικό να κάνεις πρόληψη στη διαχείριση των νομικών θεμάτων ενός διαζυγίου για να αποφύγεις μακροπρόθεσμες διαδικασίες ή αρνητικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά τώρα την συναισθηματική διαχείριση ενός διαζυγίου είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι ο κάθε ένας αντιδρά διαφορετικά. Κάποιοι μπορεί να νιώσουν συναισθήματα ενoχής, θλίψης, θυμού ή ανακούφισης. Είναι σημαντικό να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο και χώρο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και να αναζητήσεις υποστήριξη από φίλους οικογένεια ή ακόμη και έναν επαγγελματία, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Επίσης θα ήταν βοηθητικό να βρεις υγιείς τρόπους να εκφράζεις τα συναισθήματά σου όπως μέσω της άσκησης, κάποιου χόμπι ή άλλων δραστηριοτήτων που σου δίνουν χαρά.

Τέλος, να θυμάσαι ότι η ίαση είναι μία διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Ένα διαζύγιο μπορεί να είναι δύσκολο και θα είναι χρονοβόρο να βρεις ξανά τα πατήματά σου. Επίτρεψε στον εαυτό σου να θρηνήσει και να διαχειριστεί τις αλλαγές στη ζωή σου αλλά να θυμάσαι επίσης ότι μπορείς να προχωρήσεις μπροστά και να βρεις ξανά την ευτυχία.

Εν κατακλείδι μπορεί το διαζύγιο να είναι μία δύσκολη διαδικασία αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι μπορεί να είναι μία ευκαιρία για ανάπτυξη και θετικές αλλαγές. Εστίασε στην ευεξία σου και στην ευεξία των παιδιών σου , αναζήτησε επαγγελματική νομική και οικονομική βοήθεια και επίτρεψε στον εαυτό σου να θεραπευτεί και να διαχειριστεί τα συναισθήματα του. Με χρόνο και υπομονή μπορείς να προχωρήσεις μπροστά και να βρεις ξανά τη χαρά.

Να ζεις με πάθος!

Μανώλης

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης