Πως να δημιουργήσεις ένα δημιουργικό μυαλό ώστε να πετύχεις

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης, ιδρυτής του συστήματος επιτυχίας και συγγραφέας του βιβλίου: NLP! Το κλειδί του μυαλού μας.

  • Πραγματικά, έχεις νιώσει ποτέ να μην εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου;
  • Έχεις νιώσεις ποτέ να είσαι κολλημένος σε μια κατάσταση και να μην μπορείς να κάνεις κάτι;
  • Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να νιώθεις σαν «χαζός»;

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή μου ήταν αυτές. Υπήρχαν κάποιες φάσεις στη ζωή μου, που δεν μπορούσα να ξεκολλήσω. Ένιωθα ότι ο εγκέφαλος μου πάγωνε. Δεν υπήρχε καμία λύση, και απλά κλεινόμουν στον εαυτό μου, μετατρέποντας τη θλίψη σε κατάθλιψη, και τον πόνο της απογοήτευσης σε οργή.

Έτσι κάποια στιγμή συνειδητοποίησα, ότι είχα κάνει άχρηστο τον εγκέφαλο μου. Είχα σταματήσει να τον εξασκώ. Από το πιο απλό που ήταν να κάνω μια πρόσθεση με το μυαλό μου, μέχρι το πιο σύνθετο που ήταν να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη σκέψη μέχρι να βρω λύση ή μια εναλλακτική δράση.

Έτσι λοιπόν, εάν νιώθεις ότι θα χρειαζόσουν περισσότερη δημιουργικότητα για να αλλάξεις το επίπεδο της ζωής σου, τότε μπορείς να μελετήσεις και να εφαρμόσεις τα βήματα που ακολούθησα στο παρελθόν, και που ακολουθούν πολλοί άνθρωποι τώρα.


Είναι πολύ σημαντικό να μην αμφιβάλεις για σένα γιατί:


Χρειάζεται να μάθεις τον εαυτό σου. Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, αλλά όχι στη θεωρία και επιφανειακά αλλά στο βάθος της ψυχής σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις αυτό. Ο ένας είναι το personal NLP Life Coaching, ο άλλος είναι να μελετήσεις πολλά βιβλία και να παρακολουθήσεις αποτελεσματικά σεμινάρια, προκειμένου να αναπτύξεις ιδέες, γνώσεις και τεχνικές σχετικά με το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα σε σένα.

Αυτή η γνώση θα σου δώσει δύναμη, αυτοπεποίθηση και θα σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, γιατί πλέον θα ξέρεις πως ότι αρνητικό πίστευες για τον εαυτό σου, ήταν λάθος.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί εάν θέλεις να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου, χρειάζεται να σπάσεις τα δεσμά του παρελθόντος… που συνήθως αυτά είναι αντιλήψεις των ανθρώπων που μεγαλώσαμε, της κοινωνίας και αποφάσεις σε γεγονότα κλειδιά της ζωής μας.

Έτσι λοιπόν, σου ζητώ να εφαρμόσεις συνειδητά την τεχνική που εφάρμοζες ασυνείδητα. Για παράδειγμα:

Έστω ότι θέλεις να πας για τρέξιμο το πρωί. Εάν αρχίσει το μυαλό σου να ρωτάει εσένα:


Και αυτό το αύριο δεν έρχεται ποτέ. Τι θα γινόταν εάν αυτές τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις, τις έκανες σε αντιλήψεις που σε αποδυναμώνουν; Τι θα γινόταν εάν αποδυνάμωνες τις αποδυναμωτικές σκέψεις μέσα στο μυαλό σου;

Αυτό είναι η δεύτερη στρατηγική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις την κατάσταση του μυαλού σου, και να αντικαταστήσεις τις αποδυναμωτικές σκέψεις σε ενδυναμωτικές.


Όπως ένα αμάξι, όσο πιο ποιοτικά και πιο πολλά αξεσουάρ έχει τόσο ανεβαίνει και η αξία του, καθώς και η απόδοση του, έτσι και εσύ όσες πιο δημιουργικές και ενδυναμωτικές δεξιότητες έχεις, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η αξία σου, και τόσα πιο πολλά μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Μάθε πολλά και κράτησε αυτά που σου ταιριάζουν και γίνε ο καλύτερος σε αυτό που νιώθεις ότι είναι το δυνατό σου στοιχείο.


Σε ότι αντιστέκεσαι, αυτό μεγαλώνει και επιστρέφει, και κάποια στιγμή θα σε νικήσει. Να είσαι ευγνώμων για όλα όσα κάνεις. Να είσαι ευγνώμων για ότι συμβαίνει, και να προσπαθείς να γίνεσαι πιο δυνατός και να συνεχίζεις το ταξίδι της ζωής σου.

Ο Henry Ford, έλεγε πως κάθε φορά που αποτύγχανα, είχα άλλη μια ευκαιρία να προσπαθήσω ξανά ως καλύτερος από πριν. Δεν είναι τέλειο;

Γι’ αυτό δεν είναι θέμα τύχης η επιτυχία. Η επιτυχία είναι θέμα κατάστασης του μυαλού.

Έτσι λοιπόν αυτό που έχεις να κάνεις είναι:


Να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!