5 δικαιολογίες που «κλέβουν» την δύναμη σου

Μήπως είσαι παραπονιάρης; Είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που συνεχώς γκρινιάζουν και είναι ανικανοποίητοι; Μήπως νιώθεις συνέχεια ότι ο το σύμπαν μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια σου; 

Νιώθεις ότι οι άνθρωποι είναι εναντίον σου και υπονομεύουν τα όνειρα σου;  Έχεις ποτέ αναρωτηθεί  για μια στιγμή ότι ίσως να είσαι εσύ το πρόβλημα και απλά δεν θες να το  παραδεχτείς;

Παρακάτω θα διαβάσεις τα πέντε δημοφιλέστερα παράπονα – δικαιολογίες που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να  κλέβουν την δύναμη σου:


Αλήθεια; Δεν έχεις  χρόνο για εποικοδομητικές δραστηριότητες που καλυτερεύουν όχι μόνο την ποιότητα της ζωής σου, αλλά και εκείνους που συνδέονται με σένα;

Αν δεν έχεις χρόνο να καλυτερεύσεις την ποιότητα της ζωής σου, τότε για ποιο πράγμα μπορείς να έχεις χρόνο;

Δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με το σώμα σου, να μαγειρέψεις ένα καλό φαγητό, ή να δημιουργήσεις ουσιαστικές σχέσεις με τους νέους και συναρπαστικούς ανθρώπους;

Γιατί να  θες  να παίξεις βιντεο-παιχνίδια για κάποιες ώρες την ημέρα, ενώ μπορείς να πας έξω για μια βόλτα 30 λεπτών ή να τρέξεις;

Γιατί να θες να μείνεις αργά και να μιλήσεις με τους συναδέλφους σου για την κακή οικονομική κατάσταση, αντί να φτιάξεις και ευχαριστηθείς ένα νόστιμο δείπνο για τον εαυτό σου ή με τον σύντροφο σου;

Γιατί να θες να κάτσεις πολλές ώρες στο Facebook και να επικοινωνήσεις  εικονικά με τους ανθρώπους που ζουν δύο τετράγωνα κάτω από εσένα; – και μετά αναρωτιέσαι γιατί νιώθεις άδειος και μελαγχολικός τόσο συχνά;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Αυτό θα μπορούσε να είναι η μόνη ίσως πιο λογική δικαιολογία σε αυτή τη λίστα, αλλά και πάλι είναι μια δικαιολογία για πολλούς λόγους.

Πρώτα απ’ όλα, τα χρήματα είναι αυτά που ελέγχουν τη ζωή σου, σε όλες τους τομείς, μέχρι να μάθεις να αποσυνδεθείς συναισθηματικά και να αποστασιοποιηθείς από όλα εκείνα  που φαίνεται να σου εξασφαλίζουν. 

Αυτό σημαίνει την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι τα χρήματα δεν είναι αυτά που πραγματικά “αγοράζουν”, αλλά είναι η αξία που έχεις στην κοινωνία εκείνη που παράγει και παρέχει το εισόδημα σου. Η αξία αυτή είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνεις και σου παρέχει το εισόδημα σου.

Οι άνθρωποι που βρίσκουν αξία σε αυτό που κάνεις  σου δίνουν χρήματα. Η θέσεις εργασίας δεν δημιουργούν εισόδημα.  Η αξία σου δημιουργεί εισόδημα.

Τώρα, ένα βαθύτερο ερώτημα: είναι τα χρήματα ο κινητήριος μηχανισμός πίσω από την επιλογή της εργασίας σου;

Εάν τα χρήματα είναι το πρωταρχικό κίνητρο σου, τότε δεν χρειάζεται να απορείς γιατί μπορεί να νιώθεις ανικανοποίητος και ίσως δυστυχισμένος. Τα χρήματα από μόνα τους  είναι μια εξαιρετικά αδύναμη κινητήριος δύναμη. Γνωρίζεις  ότι αυτό είναι απολύτως αληθές, γιατί αν έχεις την επιλογή ανάμεσα σε δύο θέσεις εργασίας που σου δίνουν τα ίδια χρήματα, αλλά η μία είναι αυτή που πραγματικά θες με πάθος και σε ευχαριστεί, θα επιλέξεις αυτήν.

Το χρήμα είναι δευτερεύον μπροστά σε όλα εκείνα που πραγματικά θέλει η  καρδιά σου.

Αν θες λοιπόν να κερδίσεις  περισσότερα χρήματα, θα πρέπει να αρχίσεις  να παρέχεις περισσότερη αξία.

Κανείς δεν σε  εμποδίζει από το να πετύχεις σε αυτή τη ζωή. Εσύ και μόνο εσύ  είσαι το μεγαλύτερο περιουσιακό σου στοιχείο αλλά και η μεγαλύτερη ευθύνη σου. Όσο πιο καλά μαθαίνεις να ελέγχεις  τα περιουσιακά σου στοιχεία (όπως την επίγνωση του συνειδητού σου, την δύναμη της επιλογής σου, και την νοημοσύνη σου), τόσο καλύτερα και πιο ποιοτικά θα περάσεις στη ζωή σου.

Εάν εξακολουθείς να πιστεύεις  αυτό δεν είναι εφικτό, τότε 

συνέχισε να διαβάζεις …

 


Ο κόσμος δεν είναι άδικος.

Είσαι εσύ που δεν είσαι συνειδητά αρκετά ισχυρός για να αγκαλιάσεις τον τρόπο που οι φυσικές εξωτερικές αντιστάσεις είναι αναγκαίες για την εκπλήρωση της ανάπτυξης σου.

Ο κόσμος φαίνεται να είναι άδικος, διότι υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι, όλοι σε διαφορετικά επίπεδα επίγνωσης του συνειδητού τους, και όλοι να αγωνίζονται για διαφορετικούς στόχους με διαφορετικούς τρόπους.

Αυτό φυσικά οδηγεί σε περιπτώσεις όπου άτομα με περισσότερο θάρρος ή / και θράσος κάποιες φορές θα ολοκληρώσουν τους στόχους τους ενώ μερικοί άνθρωποι ίσως να μην το καταφέρουν ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια. Κανείς δεν εμποδίζει κανέναν στην ανέλιξη του στο σύνολο, ή από την προσωπική τους εξέλιξη κατακτώντας τους φόβους του.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που επιμένουν ότι τα πράγματα καταρρέουν αλλά αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι είναι σχεδόν πάντα οι άνθρωποι που συνεχίζουν να υπακούουν τυφλά στις μορφές εξουσίας, να συνεχίζουν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες που ενισχύουν την κοινωνική απαξίωση  και στη συνέχεια απλά να παραπονιούνται για τις καταστάσεις που δεν αλλάζουν ή που συνεχίζουν να επιδεινώνονται.

Μια συζήτηση που ασυνείδητα επιλέγεις να διαιωνίσεις.


Στην  εποχή της πληροφορίας, το «δεν ξέρω πώς» δεν μπορεί να είναι πλέον έγκυρη δικαιολογία.

Το πιθανότερο είναι να έχεις ένα τηλέφωνο στην τσέπη σου που είναι πιο ισχυρό από τον καλύτερο υπολογιστή του 1990. Έχεις μια φορητή μηχανή αναζήτησης για σένα  24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα…  και ακόμα  ρωτάς «δεν ξέρω πώς»;

Βρίσκοντας μια σύνδεση στο internet μπορείς  να μάθεις οτιδήποτε χρειάζεσαι για να υλοποιήσεις τον στόχο σου. Το internet είναι μια ανεξάντλητη πηγή γνώσης που με ένα καλό φιλτράρισμα μπορεί να δώσει λύσεις σε όλες σου τις πιθανές απορίες. 

Κανείς δεν σε εμποδίζει από το να αυξήσεις το  επίπεδο των γνώσεων σου, εκτός από τον εαυτό σου. Μπορείς να ρίξεις όλο το φταίξιμο  γύρω σου, αλλά τουλάχιστον να  είσαι αρκετά ώριμος να αναγνωρίσεις ότι αυτό δεν λύνει τίποτα.

Αλλά όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, υπάρχει πάντα η καλή, παλιά, αξιόπιστη δικαιολογία…

 


Μήπως το παραπάνω σου ακούγεται πολύ οικείο; Μοιάζει σαν μια συνωμοσία συνείδησης, στην οποία πάρα πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται.

Υπάρχει όντως μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά αυτή  δεν είναι από την κυβέρνηση, την κρίση, την κοινωνία, αλλά  από ΣΕΝΑ.

Αυτό είναι το υπ’ αριθμόν ένα παράπονο σε αυτή τη λίστα, επειδή οι άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι λογικό να προβάλουν τη δυσαρέσκειά τους από τη ζωή σε μια μορφή εξουσίας.

Αυτό είναι βολικό … γιατί σου επιτρέπει να αποφύγεις  να αναλάβεις την πλήρη ευθύνη για τη ζωή σου.

Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για τον κόσμο σαν να είναι ένας αγώνας πυγμαχίας που πρέπει να κερδίσουν,  είναι στην πραγματικότητα απολύτως τρομοκρατημένοι από τη δική τους εξουσία. Φοβούνται τη δική τους δύναμη, και οι ίδιοι είναι η αιτία όλων των συμπτωμάτων που δημιουργούν στον εαυτό τους.

Λύση

Υποσυνείδητα φοβάσαι  την αληθινή σου δύναμη και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο σου.

Ο ευκολότερος τρόπος για να χειριστεί οποιοδήποτε επίπεδο σκέψης είναι να την αποφύγεις εντελώς. Αυτή η αποφυγή είναι και ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι καταλήγουν κατάθλιψη, απάθεια, μη όρεξη και διάθεση απέναντι στη ζωή γενικότερα.

Το θέμα εδώ είναι ότι όσο πιο πολύ φοβάσαι τη δύναμή σου, τόσο περισσότερο θα προσπαθήσεις να εξορθολογήσεις τη μη ανάληψη δράσης και να ενδυναμώσεις αυτή την επιλογή – κατεύθυνση  της ζωής σου.

Η  αλλαγή του κόσμου βρίσκεται πρώτα στην αλλαγή του εαυτού σου. Εάν δεν δουλέψεις για τον εαυτό σου, για τη βελτίωση του,  τόσο εσύ όσο και η ανθρωπότητα στο σύνολό της, δεν θα μπορέσεις να ενεργήσεις για τη ζωή σου, και πάντα θα βρίσκεις δικαιολογίες και παράπονα για να αποφύγεις οποιεσδήποτε ενέργειες.

Εσύ λοιπόν τι περιμένεις; Προχώρα!

Nα θυμάσαι είσαι υπέροχος.!

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης