Τι είναι ευτυχία και πώς μπορεί να γίνει τρόπος ζωής

Τι είναι ευτυχία και πώς μπορεί να γίνει τρόπος ζωής

 

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

Τι είναι ευτυχία και πώς μπορεί να γίνει τρόπος ζωής

Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Υπάρχουν τόσα βιβλία που αφορούν την ευτυχία αλλά την ίδια στιγμή ο ένας στους δέκα πεθαίνει από κατάθλιψη και σε μερικά χρόνια από τώρα θα πεθαίνει ο ένας στους δύο. Για ποιο λόγο;

Για ποιο λόγο εάν η ευτυχία μένει μέσα μας, κατοικεί μέσα μας, εάν έχουμε πρόσβαση τόσο γρήγορα στην ευτυχία, για ποιο λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να τη νιώσουν; Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Ένας εύκολος τρόπος για να ανακαλύψεις το ποιος είσαι πραγματικά

Το μυστικό για να γίνεις καλός στην επικοινωνία ακόμα και εάν δεν είσαι

Έχω δύο εαυτούς (αντικρουόμενα μέρη)! Ο ένας θέλει και ο άλλος φοβάται.

Πώς μπορείς να πετύχεις όταν δεν έχεις τους πόρους;

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να γίνεις ο Life Coach του εαυτού σου;

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

 

Eytyxia - Nlp

 

Eytyxia-Life Coaching

 

Eytyxia-nlp Coaching

 

Eytyxia-nlp

 

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

 

Τι είναι ευτυχία και πώς μπορεί να γίνει τρόπος ζωής

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να απολαμβάνουν την στιγμή ώστε να ζήσουν μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Υπάρχουν τόσα βιβλία που αφορούν την ευτυχία αλλά την ίδια στιγμή ο ένας στους δέκα πεθαίνει από κατάθλιψη και σε μερικά χρόνια από τώρα θα πεθαίνει ο ένας στους δύο. Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο εάν η ευτυχία μένει μέσα μας, κατοικεί μέσα μας, εάν έχουμε πρόσβαση τόσο γρήγορα στην ευτυχία, για ποιο λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να τη νιώσουν;

Το κυνήγι της ευτυχίας

Ήμουν ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Για πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσα να ζήσω ευτυχισμένος, να νιώσω ευτυχισμένος αλλά δεν τα κατάφερνα. Μερικές φορές πίστευα ότι πρέπει να κάνω λεφτά. Δούλευα πάρα πολύ να κάνω πολλά λεφτά για να νιώσω ευτυχισμένος. Έβγαζα λεφτά... μάταιο. Έλεγα “Α! Τελικά πρέπει να πάρω μια μηχανή”, έπαιρνα την μηχανή... μάταιο. Μετά μου ερχόταν μια άλλη ιδέα που έλεγε “Α! Θα πάω να κάνω ελεύθερη πτώση.” Έκανα ελεύθερη πτώση... 50 δευτερόλεπτα ευτυχία και μερικές μέρες λιγότερη ευτυχία και μετά... μάταιο. Πήγαινα σε σεμινάρια. Έλεγα “Αυτό είναι. Πρέπει να πάω στο σεμινάριο.” και μετά από λίγο καιρό... μάταιο.

Και τελικά πήρα μια απόφαση και έλεγα “Μήπως τελικά δεν υπάρχει ευτυχία; Μήπως η ευτυχία είναι μια προσωρινή κατάσταση; Μήπως η ευτυχία είναι στιγμές;” Και αν παρατηρήσεις οι πιο πολλοί άνθρωποι κάτι τέτοιο πιστεύουν. Απ' το “Δεν υπάρχει ευτυχία” μέχρι το “Η ευτυχία είναι στιγμές”. Κάποιοι είναι ονειροπόλοι και λένε “Ναι υπάρχει ευτυχία.” αλλά δεν ξέρουν πώς να τη νιώσουν. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκεις αλλά σε όποια και αν ανήκεις θέλω να ξέρεις ότι η ευτυχία είναι μια κατάσταση που ναι μεν κατοικεί μέσα μας αλλά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην λειτουργία του εγκεφάλου που δεν της επιτρέπουν να εμφανιστεί.

ευτυχία

Πώς αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος μας την ευτυχία

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Καταρχήν ο εγκέφαλος είναι ένα προϊόν αν θέλεις, το οποίο κατασκευάστηκε εδώ και πάρα πολλά χρόνια πίσω, για την ακρίβεια περίπου στα 2.000.000 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο υπέροχος εγκέφαλος κατασκευάστηκε όχι για να είμαστε ευτυχισμένοι αλλά για να μπορούμε να επιβιώνουμε. Άρα λοιπόν, η ευτυχία, σε προτεραιότητα έρχεται δεύτερη. Τι σημαίνει αυτό; Ο εγκέφαλος πρώτα θα κοιτάξει και θα φροντίσει να καλύψει όλα αυτά για τα οποία εσύ του έχεις δώσει εντολή ότι είναι σημαντικά για την επιβίωση σου και την ασφάλεια σου, όπως είναι τα χρήματα, η αγάπη των άλλων ανθρώπων, η επιτυχία, όπως είναι όλα αυτά τα πράγματα τα οποία θέλουμε οι άνθρωποι στην καθημερινότητα μας. Και μετά θα σου δώσει την ευτυχία. Γι' αυτό και για πάρα πολλούς ανθρώπους η ευτυχία είναι στιγμές.

Έτσι λοιπόν αν θέλεις πραγματικά να νιώσεις ευτυχισμένος, εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος στην καθημερινότητα σου, που στο τέλος της ημέρας είναι και το πιο σημαντικό απ' όλα, αλλά και το πιο σημαντικό για να πετύχεις αυτό που θέλεις στην ζωή σου. Χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις το πως δουλεύει ακριβώς ο εγκέφαλος σου. Φαντάσου το λοιπόν, σαν να θέλεις να κάνεις διάρρηξη σε ένα σπίτι που έχει συναγερμό. Για να τα καταφέρεις χρειάζεται να ξέρεις ακριβώς πως λειτουργεί ο συναγερμός, να ξέρεις την δομή του. Αφού ξέρεις την δομή μετά μπορείς να σπάσεις τον συναγερμό, να σπάσεις τον κώδικα και μετά να μπεις μέσα στο σπίτι.

Σπάσε τον κώδικα και ανακάλυψε την ευτυχία

Αν λοιπόν αυτός είναι ο εγκέφαλος σου, τότε χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις ακριβώς πως σκέφτεται ο εγκέφαλος σου, να σπάσεις αυτή την λειτουργία, να μάθεις τους κώδικες αυτούς, να μάθεις ακριβώς πως σκέφτεται προκειμένου να σου δίνει την ασφάλεια που χρειάζεσαι για να μπορείς να επιβιώσεις και να μεταφέρεις αυτόν τον τρόπο λειτουργίας στην ευτυχία και να μπορείς να απολαμβάνεις την ευτυχία σαν κάποιο αγαθό, σαν κάτι που πραγματικά υπάρχει μέσα σου και μπορείς να έχεις πρόσβαση κάθε στιγμή. Για την ακρίβεια όχι να έχεις πρόσβαση, απλά να ζεις ευτυχισμένος στην καθημερινότητα σου.

Άρα:

  1. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου να δεις πως του δίνεις την ασφάλεια που χρειάζεται και πως αντιλαμβάνεται την ασφάλεια ο εγκέφαλος σου.

  2. Πάμε να γίνουμε χάκερ του εγκεφάλου μας. Αφού μάθεις λοιπόν πώς λειτουργεί και πώς αντιλαμβάνεται την ασφάλεια, πάρε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας και τοποθέτησε τον στην ευτυχία.

Αφού το κάνεις αυτό μετά η ευτυχία θα είναι τρόπος ζωής στην καθημερινότητα σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Και να θυμάσαι πως η γνώμη σου είναι πάρα πολύ σημαντική και για εμένα και για όλους τους ανθρώπους που βρισκόμαστε εδώ και παρακολουθούμε αυτό το video. Έτσι λοιπόν γράψε την γνώμη σου, γράψε τα σχόλια σου... Αλλά επίσης να θυμηθείς να κάνεις like και να μεταφέρεις αυτό το video σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάς! Μοιράσου το και κάνε subscribe αν βρίσκεσαι στο Youtube. Αν είσαι στο Facebook ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος, ότι είσαι πάρα πολύ σημαντικός και για εσένα και για τους ανθρώπους που αγαπάς αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

 

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο