Πώς μπορεί το γέλιο να σου αλλάξει τη ζωή γρήγορα και απλά

Πώς μπορεί το γέλιο να σου αλλάξει τη ζωή γρήγορα και απλά

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

Πώς μπορεί το γέλιο να σου αλλάξει τη ζωή γρήγορα και απλά

Έχεις νιώσει ποτέ ότι έχεις χάσει το γέλιο από τα χείλη σου;

Έχεις νιώσει ποτέ πως η χαρά πλέον είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός;

Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι στην σημερινή εποχή έχουν μπει σε ένα γρήγορο μοτίβο κίνησης το οποίο πολλές φορές μας οδηγεί στο να χάνουμε την επίγνωση της καθημερινότητας και να μην μπορούμε να την απολαμβάνουμε.

Αυτό λοιπόν που σου ζητάω να κάνεις είναι να βάλεις στη ζωή σου αυτό που έκανες στο παρελθόν, να γελάς. Γιατί φαντάσου όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχεις στην ζωή σου, πως θα άλλαζαν εάν ήσουν χαρούμενος, εάν γελούσες με αυτά;

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Η έννοια της αυτοπεποίθησης και πώς να την αυξήσεις

Ένας εύκολος τρόπος για να ανακαλύψεις το ποιος είσαι πραγματικά

Θυμός! Ο Νο #1 λόγος που δυσκολεύει την ζωή των ανθρώπων

Το μυστικό για να γίνεις καλός στην επικοινωνία ακόμα και εάν δεν είσαι

Ποιος είναι ο Νο #1 παράγοντας που δεν σε αφήνει να πετύχεις οικονομικά;

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

drasi_nlp coaching

 

mellon_nlp

 

nea arxi_life coaching

 

xronos_life coaching

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

 

Πώς μπορεί το γέλιο να σου αλλάξει τη ζωή γρήγορα και απλά

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης! Αυτό που κάνω είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να δίνουν πνοή στο όνειρο τους χρησιμοποιώντας το WYS System και το VAR Protocol, το οποίο έχω δημιουργήσει για εκείνους που θέλουν και διψούν να πετύχουν σε προσωπικό, οικονομικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Έχεις νιώσει ποτέ ότι έχεις χάσει το γέλιο από τα χείλη σου;

Έχεις νιώσει ποτέ πως η χαρά πλέον είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός;

Έχεις νιώσει ποτέ αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι “Πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό”, “Όλα τα βλέπω βουνό”, “Όλα είναι δύσκολα”, “Δεν μπορώ να χαρώ με τίποτα στη ζωή μου”;

Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι στην σημερινή εποχή έχουν μπει σε ένα γρήγορο μοτίβο κίνησης το οποίο πολλές φορές μας οδηγεί στο να χάνουμε την επίγνωση της καθημερινότητας και να μην μπορούμε να την απολαμβάνουμε.

Γιατί η ζωή βρίσκεται στο τώρα, ούτε χθες, ούτε αύριο. Σήμερα ζούμε. Σήμερα απολαμβάνουμε στιγμές. Σήμερα, αν δεν παρατηρήσω την αίσθηση που έχω στο σώμα μου από αυτό που συμβαίνει, ακόμα και από το πιο απλό “Πλένω τα χέρια μου. Είναι ζεστό το νερό.” και να είμαι ευγνώμων που έχω ζεστό νερό.

Ή βλέπω αυτό το video και είμαι ευγνώμων που έχω laptop, έχω ρεύμα, έχω Internet, έχω όλα αυτά για να δω αυτό το video. Έχω όλα αυτά που χρειάζομαι για να πάρω την πληροφορία και την γνώση, να την εφαρμόσω και να αλλάξω τα αποτελέσματα στη ζωή μου.

Τι συμβαίνει όμως στην σύγχρονη εποχή;

Όμως δυστυχώς οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή, τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε... Ξυπνάμε με ένα ξυπνητήρι, τρέχουμε στην δουλειά μας, γυρνάμε από την δουλειά μας, τα κάνουμε όλα μηχανικά και στο τέλος της ημέρας τι; Κενό. Και δεν είναι αυτή η ζωή που σου αξίζει. Έτσι δεν είναι;

Έγινε ένα πείραμα πριν από πάρα πολλά χρόνια στο μετρό της Νέας Υόρκης. Ήταν ένας βιολιστής ο οποίος ήταν πολύ ακριβοπληρωμένος και την προηγούμενη μέρα ήταν πανάκριβο το εισιτήριο για να μπεις και να τον ακούσεις, να απολαύσεις την μουσική του. Πρόσεξε όμως. Την επόμενη ημέρα τον βγάλανε να παίξει στο μετρό. Ξέρεις τι έγινε; Μόνο ένας του άφησε λεφτά. Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε... και δεν παρατηρούμε.

Να γελάς

Αυτό λοιπόν που σου ζητάω να κάνεις είναι να βάλεις στη ζωή σου αυτό που έκανες στο παρελθόν, να γελάς. Γιατί φαντάσου όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχεις στην ζωή σου, πως θα άλλαζαν εάν ήσουν χαρούμενος, εάν γελούσες με αυτά; Τι κάνει λοιπόν το γέλιο; Το γέλιο καταρχήν γυμνάζει τους μυς του προσώπου. Όταν λοιπόν γυμνάζεις αυτούς τους μυς του προσώπου δίνεις ένα σήμα στον εγκέφαλο σου και του λες “Ουπς φίλε... Είμαι χαρούμενος. Είμαι εντάξει.” Μπορεί να μην ισχύει στο απόλυτο αλλά αυτό το σήμα παίρνει ο εγκέφαλος.

Για τον εγκέφαλο δεν υπάρχει πραγματικότητα όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε σε συνειδητό επίπεδο. Για παράδειγμα, αν τώρα θυμηθείς κάτι ευχάριστο θα χαρείς. Αν θυμηθείς κάτι δυσάρεστο θα λυπηθείς. Τόσο απλό. Δεν έχει αλλάξει ούτε το παρελθόν, ούτε το μέλλον, ούτε το παρόν. Αυτό που άλλαξε είναι το τι θυμήθηκες εσύ, άρα το τι εντολή έδωσες στον εγκέφαλο.

Άρα λοιπόν, όταν στον εγκέφαλο σου δίνεις αυτή την εντολή, της εκγύμνασης εκείνων των μυών που αντιπροσωπεύουν το γέλιο του στέλνεις το σήμα “Φίλε, είμαι πολύ καλά”. Και τότε ο εγκέφαλος σου αρχίζει να ανταποκρίνεται ανάλογα. Αυτό είναι το πρώτο καλό που γίνεται όταν αρχίζεις να γελάς.

Πως επηρεάζει το γέλιο την βιολογία του σώματος μας;

Το δεύτερο καλό που συμβαίνει είναι το εξής: Καταρχήν αλλάζει η αναπνοή σου, αρχίζεις να αναπνέεις διαφραγματικά, και σ΄αυτό να τονίσω ότι το 90% των ανθρώπων αναπνέουμε αν παρατηρήσεις από ψηλά στο στήθος που είναι ένα προϊόν του φόβου, του άγχους, του στρες, άρα της κορτιζόλης αν το δούμε βιολογικά στο σώμα.

Άρα βοηθάς τον εαυτό σου να αναπνέει σωστά. Αναπνέοντας σωστά τι άλλο δίνεις στον οργανισμό σου; Του αλλάζεις την βιοχημεία. Αλλάζοντας την βιοχημεία σου τι άλλο κάνεις; Βοηθάς στην κυκλοφορία του σώματος. Έτσι λοιπόν τι γίνεται, από την στιγμή που βοηθάς στην κυκλοφορία του σώματος βοηθάς στην καλύτερη οξυγόνωση όλων των κυττάρων. Αυτό ξέρεις τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει... ΖΩΗ !!!!

Παράδειγμα:

Κλείσε την μύτη και το στόμα σου για πέντε λεπτά... Πλάκα κάνω. Κλείσε τη μύτη και το στόμα σου για μερικά δευτερόλεπτα. Θα δεις ότι θα αρχίσεις να στρεσάρεσαι.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι χωρίς φαγητό μπορείς να αντέξεις για κάποιες μέρες. Χωρίς νερό το ίδιο αλλά χωρίς αναπνοή μόνο μερικά λεπτά. Φαντάσου λοιπόν ότι συνήθως στερούμε την αναπνοή, το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε οι άνθρωποι, από το σώμα μας πάρα πολλά χρόνια. Δεν έχουμε ολοκληρωμένη αναπνοή.

Άρα λοιπόν τι χρειάζεται να κάνεις; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις το γέλιο στην καθημερινότητα σου! Το βαθύ γέλιο. Αυτό το γέλιο που σε κάνει να θέλεις να κατουρηθείς. Πώς θα το κάνεις; Πολύ απλό. Βάλε λοιπόν έναν στόχο, δεσμεύσου κάθε φορά, κάθε μέρα να γελάς μερικές φορές. Δεν ξέρω πόσες θα είναι αυτές αλλά δεσμεύσου με τον εαυτό σου να γελάς. Πώς; Στην αρχή μπορείς να το κάνεις με το να προσποιηθείς κάτι. Μετά μπορεί να δεις κάτι ευχάριστο ή επέλεγε να μην είσαι σε τοξικά περιβάλλοντα.

Όπως και να έχει να θυμάσαι το εξής: Το γέλιο θα σε βοηθήσει να οξυγονώνεις καλύτερα το σώμα σου, στο κυκλοφορικό, στη διαφραγματική αναπνοή, και να γυμνάζεις τους μυς του προσώπου σου που αντιπροσωπεύουν την χαρά. Όλα αυτά θα τα πάρει ο εγκέφαλος και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δεις ότι αυθόρμητα χωρίς να το καταλάβεις θα είσαι πιο χαρούμενος. Και μάντεψε, όταν είσαι πιο χαρούμενος, όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση, πως θα αλλάξουν όλα τα γεγονότα; Απλά και γρήγορα!

Γιατί τελικά δεν είναι το γεγονός το πρόβλημα αλλά από ποια οπτική γωνία βλέπουμε εμείς αυτό το γεγονός.

Βάλε το γέλιο στην ζωή σου! Άρχισε να χαμογελάς! Να περνάς υπέροχα! Να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο