Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στη ζωή μας;

Ο στόχος είναι  τόσο σημαντικός στη ζωή σου όσο και εσύ!

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι, πρέπει να απασχολούμαστε με κάτι και αυτό είναι ο στόχος ή οι στόχοι που έχουμε στη ζωή μας. Εάν δεν το κάνουμε συνειδητά τότε θα το κάνουμε ασυνείδητα. Εάν δεν το κάνουμε με έναν ενδυναμωτικό τρόπο, τότε θα το κάνουμε με έναν αποδυναμωτικό τρόπο για τη ζωή μας.
Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, τα προβλήματα στις οικογένειες, πολλές φορές τα οικονομικά προβλήματα είναι συμπτώματα, που προκαλούμε ασυνείδητα για να γεμίσουμε το κενό που υπάρχει είτε μέσα μας είτε στη ζωή μας.
Τι εννοώ όταν λέω κενό;

Φαντάσου τη ζωή σου σαν έναν λευκό πίνακα. Έχεις δυο επιλογές. Η μια είναι να ζωγραφίσεις ότι θέλεις και αγαπάς, και η άλλη είναι να αφήσεις τον πίνακα κενό μέχρι να ζωγραφίσει κάποιος άλλο για σένα πάνω στον πίνακα ή ακόμη και να μαυρίσει από την αχρηστία.

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στη ζωή μας;

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να απασχολούμαστε με κάτι. Εάν δεν το κάνουμε συνειδητά, τότε θα το κάνουμε ασυνείδητα. Εάν δεν το κάνουμε με έναν ενδυναμωτικό τρόπο, τότε θα το κάνουμε με έναν αποδυναμωτικό τρόπο για τη ζωή μας.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, τα προβλήματα στις οικογένειες, πολλές φορές τα οικονομικά προβλήματα είναι συμπτώματα, που προκαλούμε ασυνείδητα για να γεμίσουμε το κενό που υπάρχει είτε μέσα μας είτε στη ζωή μας.

Τι εννοώ όταν λέω κενό;

Φαντάσου τη ζωή σου σαν έναν λευκό πίνακα. Έχεις δυο επιλογές. Η μια είναι να ζωγραφίσεις ότι θέλεις και αγαπάς, και η άλλη είναι να αφήσεις τον πίνακα κενό, μέχρι να ζωγραφίσει κάποιος άλλο για σένα πάνω στον πίνακα ή ακόμη και να μαυρίσει από την αχρηστία.

Μέσα από αυτό μπορούμε όλοι να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα στους ανθρώπους, δεν είναι ούτε οι κρίσεις πανικού, ούτε η κατάθλιψη, ούτε τα προβλήματα στην οικογένεια τους, ούτε και τα οικονομικά προβλήματα. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι είτε ξέχασες να ζωγραφίσεις τον πίνακα της ζωής σου, είτε φοβάσαι να τον ζωγραφίσεις είτε δεν ξέρεις πως να το κάνεις.

Το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό, γιατί εάν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, τότε είτε δεν θα το κάνεις, είτε θα σταματήσεις να το κάνεις και έτσι κάποια στιγμή θα βρεθείς στο ίδιο σημείο. Και ποιο είναι αυτό το σημείο; Είναι το σημείο που υπάρχει κενό και εκεί έρχoνται  να το γεμίσουν οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, τα προβλήματα στις οικογένειες ή στα οικονομικά.

Με λίγα λόγια αυτός ο πίνακας της ζωής σου διψάει να τον ζωγραφίσεις. Αυτοί είναι οι στόχοι σου. Τώρα λοιπόν, καταλαβαίνεις γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις στόχους.

Μια κοπέλα η Ελένη που είχε κρίσεις πανικού, όταν της ζήτησα να μοιραστεί μαζί μου τους στόχους της, τότε ανακάλυψε πώς δεν είχε. Όταν της ζήτησα να τους γράψει σε έναν προσωπικό ημερολόγιο, τότε μου είπε την επόμενη εβδομάδα που κάναμε coaching ότι κοιμόταν ήρεμη το βράδυ. Τη ρώτησα, τι πιστεύεις ότι άλλαξε; Πλέον έχω όμορφες εικόνες στο μυαλό μου…

Δεν είναι υπέροχο; Δεν είναι απλό; Δεν μπορείς να το κάνεις;

Είμαι σίγουρος ότι μπορείς. Είμαι σίγουρος ότι θα σε βοηθήσει. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα πετύχουμε τους στόχους σου. Πρόσεξε να δεις τι θα κάνουμε.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα εσύ; Ώρα για δράση:

Πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και σημείωσε τι θέλεις στη ζωή σου στους επόμενους μήνες, χρόνια και δεκαετίες. Άφησε το στυλό να γράφει χωρίς να κρίνεις τι, πως και γιατί. Είναι σημαντικό να αποδέχεσαι το πρώτο που σου έρχεται. Στα επόμενο videos που θα ακολουθήσουν, θα αναλύσω τα #5 συστατικά που θα καθορίσουν την επιτυχία αυτών που θα σημειώσεις εσύ τώρα. Για αυτό μόλις τελειώσει αυτό το video κάνε την εργασία σου.

Η επιτυχία αγαπάει την προετοιμασία. Ας προετοιμαστούμε μαζί για να πετύχεις ότι θέλεις και αξίζεις στη ζωή σου.

Ζήσε με Πάθος!

NLP Βιβλίο | Σύστημα Επιτυχίας

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!