Πως μπορείς να ορίσεις τι σημαίνει ευτυχία για εσένα;

[video_player type=”youtube” youtube_remove_logo=”Y” width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]aHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vd2F0Y2g/dj1WS2tmeFcwM255TQ==[/video_player]

[button_1 text=”%CE%97%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20mail%20%CF%83%CE%BF%CF%85″ text_size=”20″ text_color=”#FDF7EA” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”N” styling_width=”100″ styling_height=”15″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#188691″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://www.manolisischakis.gr/simvouli-imeras/” new_window=”Y”/]

 

Περίληψη :

Πως μπορείς να ορίσεις τι σημαίνει ευτυχία για εσένα;

[ TN IN ] Τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι ευτυχισμένος;

Υπάρχουν καταστάσεις, που απομακρύνουν έναν άνθρωπο από την ευτυχία, και αυτές είναι καταστάσεις ψευδής αντίληψης, του νου για την πραγματικότητα. Ανάλογα με τις εικόνες που εκτίθεται το μυαλό μας, συν τις εικόνες που θα επιλέξουμε να αποθηκεύσουμε στον “σκληρό μας δίσκο” ,θα καθορίσει τις εικόνες που θα βλέπει το μυαλό μας σε ένα ασυνείδητο επίπεδο, και αυτό θα καθορίσει την ευτυχίας μας ή το βαθμό της ευτυχίας μας.

Για αυτό το λόγο ανεξάρτητα από το πως ορίζεις εσύ την ευτυχία σουΕυτυχία είναι η ποιότητα της επικοινωνίας που έχεις με τον εαυτό σου!

Να θυμάσαι ότι όλα αλλάζουν. Αυτό δεν είναι μόνο προσωπική άποψη αλλά το έχει αποδείξει η νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου. Ζωγράφισε την εικόνα της δικής σου ευτυχίας…όσο πιο ζωηρή και ζωντανή γίνεται τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι!

Αυτός είναι ένας πρώτος απλός τρόπος, για να φτιάξεις ένα καινούργιο αρχείο μέσα στον σκληρό σου δίσκο, και να δημιουργήσεις ένα album χαράς, ευτυχίας και ονειρεμένης ζωής!

[Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορώ και διατηρώ αυτό το blog και όλα τα podcast και videos χωρίς διαφημίσεις, τελείως δωρεάν, επειδή μοιράζεσαι τις σκέψεις και πληροφορίες μου με τους φίλους σου! Θέλεις να εμβαθύνεις στην εκπαίδευση; Κάνε κλικ εδώ για να λάβεις μια δωρεάν εκπαίδευση 120′ που θα σε μάθεις πώς να πάρεις πίσω την χαμένη σου δύναμη και πώς να πετύχεις τους στόχους σου]

[button_1 text=”Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ” text_size=”20″ text_color=”#FDF7EA” text_font=”Open Sans;google” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”N” styling_width=”100″ styling_height=”15″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#188691″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://goo.gl/T8NexA” new_window=”Y”/]

1_pws orizeis thn eytyxia_life coaching_manolis_ischakis 2_pws orizeis thn eytyxia_life coaching_manolis_ischakis3_pws orizeis thn eytyxia_life coaching_manolis_ischakis4_pws orizeis thn eytyxia_life coaching_manolis_ischakis

Σενάριο Video :

Πως μπορείς να ορίσεις τι σημαίνει ευτυχία για εσένα;

Πως ορίζεις την ευτυχία;

Έχεις νιώσει ποτέ ότι δεν έχεις νιώσει το συναίσθημα της ευτυχίας;

Έχεις νιώσει ποτέ ότι δεν μπορείς να αποφύγεις τη θλίψη και το θυμό;

Έχεις νιώσει ποτέ ότι η ευτυχία είναι θέμα χρημάτων;

Όλες αυτές οι καταστάσεις, που απομακρύνουν έναν άνθρωπο από την ευτυχία, είναι καταστάσεις ψευδής αντίληψης, του νου για την πραγματικότητα. Ο νους είναι σαν έναν υπολογιστή. Εάν σε έναν υπολογιστή του βάλεις όμορφες εικόνες, όπως τις πιο όμορφες διακοπές που είχες πάει ή μια αναμνηστική φωτογραφία από μια πετυχημένη τελετή ή την ημέρα που ζήτησες να σε φωτογραφίσει κάποιος όταν είχες πάει διακοπές με τον αγαπημένο σου άνθρωπο τότε, κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή θα νιώθεις χαρούμενος/η, ευτυχισμένος ή ευτυχισμένη, μια γλυκιά ανάμνηση ή οτιδήποτε άλλο σου προκαλεί ευτυχία εσένα προσωπικά.

Εάν από την άλλη πλευρά βάλεις εικόνες πολέμου και καταστροφής ή ανθρώπων που τσακώνονται τότε κάθε φορά που τις βλέπεις θα νιώθεις δυστυχισμένος ή θυμωμένος ανάλογα με το τι θα σου πυροδοτούν μέσα σου αυτές οι εικόνες.

Φαντάσου τώρα ότι οι εικόνες αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο ή αλλιώς ασυνείδητος νους. Όπου και να μεταφέρεις τον υπολογιστή σου ή ότι και να αλλάξει στο εξωτερικό περιβάλλον οι εικόνες που θα βλέπεις όταν ανοίγει ο υπολογιστής σου θα είναι συγκεκριμένες.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το μυαλό του ανθρώπου. Ανάλογα με τις εικόνες που εκτίθεται το μυαλό μας, συν τις εικόνες που θα επιλέξουμε να αποθηκεύσουμε στον σκληρό μας δίσκο, θα καθορίσει τις εικόνες που θα βλέπει το μυαλό μας σε ένα ασυνείδητο επίπεδο και αυτό θα καθορίσει την ευτυχίας μας ή το βαθμό της ευτυχίας μας.

ευτυχία

Για αυτό το λόγο ανεξάρτητα από το πως ορίζεις εσύ την ευτυχία σου… Ευτυχία είναι η ποιότητα της επικοινωνίας που έχεις με τον εαυτό σου!

Βέβαια, τώρα εσύ μπορεί να σκέφτεσαι : “Καλά μας τα λες βρε Μανώλη… Αλλά αυτά δεν τα ήξερα και κάποια στιγμή στη ζωή μου είδα πράγματα, έζησα πράγματα που αυτή τη στιγμή οι εικόνες τους έχουν χαραχτεί μέσα μου και καθορίζουν όχι την ευτυχία μου αλλά τη δυστυχία μου και κατά συνέπεια την ποιότητα της ζωής μου.”

Να θυμάσαι ότι όλα αλλάζουν. Αυτό δεν είναι μόνο προσωπική άποψη αλλά το έχει αποδείξει η νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Όπως χαράχτηκαν αυτές οι εικόνες έτσι ακριβώς μπορείς να χαράξεις τις χαρακιές και να σταματήσουν να υπάρχουν μέσα στο μυαλό σου. Ναι, έτσι ακριβώς. Σταμάτα για λίγο τώρα! Σκέψου το αυτό… Φαντάσου τις χαρακιές μιας εικόνας που θα ήθελες να μην υπάρχει στη ζωή σου, και καθώς φαντάζεσαι αυτές τις χαρακιές φαντάσου να παίρνεις για λίγο μια αιχμηρή βελόνα και χάραξε τες ξανά και ανάποδα με έναν τέτοιο τρόπο… τον δικό σου τρόπο… που θα σβήσεις τώρα την παλιά εικόνα! Και με το άλλο χέρι πάρε έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο… ξέρεις από αυτούς που δεν σβήνουν ποτέ και άφησε την φαντασία σου να ζωγραφίσει την εικόνα που θα σε κάνεις να νιώθεις ευτυχισμένος/η.

Ζωγράφισε την εικόνα… Άφησε μερικά δευτερόλεπτα να στεγνώσει το μελάνι και μείνε για λίγο εκεί, απολαμβάνοντας την αίσθηση της ευτυχίας! Και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επαναλάβεις… και να περάσεις ξανά και ξανά με μελάνι από πάνω αυτήν την νέα εικόνα τόσες φορές μέχρι να νιώθεις απόλυτα ευτυχισμένος. Όσο τη ζωγραφίζεις τόσο πιο ζωντανή και πιο ζωηρή γίνεται… και όσο πιο ζωηρή και ζωντανή γίνεται τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι!

Αυτός είναι ένας πρώτος απλός τρόπος, για να φτιάξεις ένα καινούργιο αρχείο μέσα στον σκληρό σου δίσκο, και να δημιουργήσεις ένα album χαράς, ευτυχίας και ονειρεμένης ζωής!

Ζήσε με Πάθος![ TN OUT ] 

Συμπληρωματικά άρθρα και videos:

Πώς το χαμόγελο και η θετική σου διάθεση σε οδηγεί στην ευτυχία

Πώς συνδέεται η έκφραση της αγάπης με την ευτυχία

Τι είναι ευτυχία και πώς μπορεί να γίνει τρόπος ζωής

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου. Δες περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ
pos-na-ziseis,
Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης