Πώς μπορώ να βοηθήσω τους άλλους ανθρώπους να νιώσουν ευτυχία;


Εάν θέλεις να μάθεις τους τρόπους που θα μπορέσεις να μοιραστείς την ευτυχία που νιώθεις με τους άλλους ανθρώπους, τότε διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο…

Η ευτυχία όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο είναι εσωτερική υπόθεση. Η πιο βασική προϋπόθεση για να την μοιραστείς με τους άλλους ανθρώπους είναι να την νιώθεις εσύ. Αλήθεια, πώς θα μπορούσες να μοιραστείς ένα αγαθό όταν δεν το έχεις στα χέρια σου; Αφού λοιπόν την νιώθεις το αμέσως επόμενο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γνωρίζεις τους ανθρώπους που αγαπάς.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε τους ανθρώπους με την καρδιά μας αλλά με την λογική μας. Όπως αντιλαμβάνεσαι εάν θέλεις να νιώσεις την ευτυχία χρειάζεται να  συνδέεσαι με τους άλλους ανθρώπους με την καρδιά σου και όχι με το μυαλό σου. Εννοείται πως το μυαλό είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο για τον άνθρωπο αλλά μη ξεχνάς ότι δεν είναι το μόνο όργανο που πρέπει να χρησιμοποιούμε.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Το επόμενο βήμα είναι να οργανώσεις τον χρόνο σου με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να έχεις χρόνο να αφιερώσεις στους ανθρώπους που αγαπάς. Τα πάντα σε αυτήν την πλάση θέλουν πότισμα για να ανθίσουν. Έτσι ακριβώς, ο  πιο κατάλληλος τρόπος για να μοιράσεις την ευτυχία σου με τους άλλους ανθρώπους είναι να είσαι μαζί τους και να ζείτε στιγμές. Χρειάζεται να αποκτήσεις μνήμες μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Μια από τις μνήμες που θα μπορούσαν να έχουν οι άνθρωποι σου είναι η διαδικασία της ανακάλυψης ότι η ευτυχία εξαρτάται από αυτούς και όχι από εξωτερικούς παράγοντες. Ίσως να αναρωτιέσαι σε αυτό το σημείο : Πώς μπορώ να βοηθήσω τους άλλους να είναι ευτυχισμένοι; Η απάντηση είναι απλή : Με το να νιώσεις εσύ την ευτυχία μέσα σου. Αυτός που θα αποφασίσεις να είσαι θα έχει θετική επιρροή ή αρνητική επιρροή στους άλλους ανθρώπους. Άρα, επιλέγοντας την ευτυχία μπορείς να βοηθήσεις και τους άλλους ανθρώπους να την νιώθουν χωρίς να την αναζητούν από εξωτερικές πηγές.

Όταν ο άνθρωπος ευθυγραμμίζεται με το νόημα της ζωής του τότε η ευτυχία είναι μονόδρομος.  Γιατί όταν ζούμε για το όνειρο μας μπορούμε να την βιώσουμε πραγματικά.


Ότι και να κάνεις τη μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία θα την ανακαλύψεις κάθε φορά που βοηθάς τους άλλους. “Ναι, αλλά εγώ έχω βοηθήσει πολλές φορές και όχι δεν μου είπαν ευχαριστώ αλλά μου έκαναν παράπονα κιόλας” Μια φωνή λέει… Μπορείς να συμβεί και αυτό. Το πιο σημαντικό είναι να δώσεις και χωρίς να περιμένεις να πάρεις από εκεί που έδωσες! Να είσαι ανοιχτός να λάβεις από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Άρα το να βοηθάς άλλους ανθρώπους είναι ένας βασικός τρόπος για να νιώσεις την ευτυχία μέσα σου.


Στο NLP μελετάμε πάντα τον άνθρωπο μεμονωμένα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και για αυτό αποφεύγουμε τις γενικεύσεις. Συνήθως αυτό που λειτουργεί είναι να βρω την ευτυχία μέσα μου. Αυτό δεν αποκλείει το γεγονός να αντλήσουμε την πρώτη μας δύναμη, βοηθώντας τους άλλους ανθρώπους και ύστερα να συνεχίσουμε την εσωτερική διαδικασία, έτσι ώστε να την νιώσουμε και μετά να μπορούμε να τη μοιράσουμε με αφθονία με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Νιώσε την ευτυχία και μοίρασε την με τους ανθρώπους που αγαπάς! Είναι δώρο θεού…

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με πάθος.!  

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!