Πώς να νιώθεις ευτυχία ακόμα κι όταν όλα γύρω σου ναυαγούν

Νιώθεις ευτυχία ή νομίζεις ότι είναι ένας είδος πολυτελείας; Πόσοι άνθρωποι δε ζουν μια ζωή προσπαθώντας να αγγίξουν αυτό το πολύτιμο αγαθό; 

Πόσοι άνθρωποι δεν ζουν μια ζωή χωρίς να καταφέρουν να νιώσουν αυτό το υπέροχο συναίσθημα; Κάποιοι πιστεύουν, ότι για να νιώθεις ευτυχία μέσα σου, πρέπει να έχεις χρήματα ή μια όμορφη συντροφική σχέση ή πολλούς φίλους και να ταξιδεύεις  πολύ. Αυτό που ρωτώ των εαυτό μου είναι το εξής : 

Πόσοι άνθρωποι  έχουν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις αλλά την ίδια στιγμή δεν νιώθουν ευτυχία; Αν θα μπορούσα να προσθέσω, κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι, ότι η ευτυχία εξαρτάται από την ποιότητα της επικοινωνίας που έχεις με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Σαν ακούω μια φωνή να γεμίζει όλο σου το μυαλό λέγοντας :

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Πώς γίνεται να είναι ευτυχισμένος;

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι εξωτερικές συνθήκες κάποιες φορές έχουν τη δύναμη να μας επηρεάσουν, αλλά…


Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Σημαίνει ότι : Ναι, μπορεί να στεναχωρηθείς, μπορεί να απογοητευτείς αλλά αυτό που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό συμβαίνει μια φορά αλλά αυτό που επαναλαμβάνεις. Η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. 

Η ζωή δε χρωστάει σε κανένα. Πρέπει να τη διεκδικήσουμε. Αυτό σημαίνει πως δεν παίζει ρόλο πόσες φορές θα πέσεις και θα γονατίσεις. 

Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή σου είναι να μάθεις να σηκώνεσαι πολύ γρήγορα και με το μικρότερο κόστος για σένα τη δεδομένη στιγμή αλλά και για το μέλλον σου.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Καταρχήν, όπως μπορείς να καταλάβεις όσο και δίκιο να έχεις κάποιος, εάν δεν μπορεί να γλιστρήσει από την μιζέρια, τη θλίψη και την απογοήτευση τότε θα μπει σε έναν ατέρμονο φαύλο κύκλο. 

Για αυτό τον λόγο, το  πρώτο που απαιτείται να κάνεις είναι να βελτιώσεις την επικοινωνία με τον ίδιο σου τον εαυτό έτσι ώστε να μπορείς να πατήσεις γρήγορα στα πόδια σου, να νιώθεις την ευτυχία να σε πλημμυρίζει, να ζεις μέσα στην έμπνευση για να μπορείς να κάνεις το πρώτο βήμα.

Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνεις είναι αρχίζεις να κάνεις ποιοτικές ερωτήσεις στον εαυτό σου. Οι ερωτήσεις που κάνεις θα κατευθύνουν την εστίαση σου και όπου εστιάσεις εκεί θα πας. Δεν είναι λογικό;

Αυτό που έχεις να κάνεις τώρα είναι :

Η ποιότητα των ερωτήσεων εξαρτάται αποκλειστικά από σένα, έτσι δεν είναι;

Επίλεξε την ευτυχία και σύντομα θα ανταμειφθείς για την επιλογή σου

 Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με πάθος..!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!