5 κινήσεις για να έχεις μια υπέροχη ημέρα!

Ξύπνησες και είσαι έτοιμος  να σηκωθείς από το κρεβάτι σου και να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Αλλά περίμενε! 

Υπάρχει μια λίστα με πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, που θα σε βοηθήσουν να δεις τη ζωή με σύνεση. Αυτά τα πέντε πράγματα μπορούν να ενταχθούν πλήρως στη ζωή σου και στην καθημερινή ρουτίνα σου, επειδή είναι τόσο απλά, εύκολα και αποτελεσματικά. 

Σου δίνουν δύναμη και σε κάνουν να νιώθεις σαν να πρόκειται να επιτύχεις ό,τι σκέφτεσαι να κάνεις.


Κάθε νέα ημέρα είναι ένας τρόπος να πεις “ευχαριστώ” απλά και μόνο επειδή είσαι ζωντανός. Σκέψου το γεγονός ότι πέρα της επιβίωσης σου υπάρχει μια εμπειρία ζωής που σου δίνει μια καταπληκτική πραγματικότητα. 

Υπάρχει πάντα κάτι για να είσαι ευγνώμων, απλά πρέπει να κοιτάξεις γύρω σου και μέσα σου. Μέσω της ευγνωμοσύνης, αισθάνεσαι μια έκρηξη ευδαιμονίας και  συνειδητοποιείς πόσο τυχερός είσαι που έχεις όλα αυτά γύρω σου.

Μην σκέφτεσαι το τι δεν έχεις, γιατί αυτό θα σε οδηγήσει σε απογοήτευση και δυστυχία. Η κατάσταση της ζωής ίσως στα μάτια σου να μην είναι η ιδανική, αλλά σε κάποιο σημείο, πρέπει συνειδητά να σταματήσεις και να προσέξεις όλα εκείνα που εκτιμάς στη ζωή σου. 

Αισθάνεσαι ότι είναι δύσκολο να βρεις κάτι για να είσαι ευγνώμων; Μπορείς πάντα να ξεκινήσεις από τα βασικά … “Σε ευχαριστώ για αυτή την ανάσα που μου δίνει ζωή». Πες το ή αισθάνσου το, δεν έχει σημασία το πώς θα εκφράσεις την ευγνωμοσύνη, εφ’ όσον υπάρχει συνειδητή πρόθεση.


Αντιμετώπισε τις σκέψεις σου. Οι σκέψεις σου είναι αυτές  που διαμορφώνουν την πραγματικότητα σου. Αν θες να είσαι ευτυχισμένος, εσύ ξέρεις αυτό που θα σου φέρει την ευτυχία. 

Αν θες να βγεις από ένα σωματικά ή συναισθηματικά τοξικό περιβάλλον, εσύ ξέρεις  τα σχέδια για να φύγεις από εκεί. Χωρίς αυτή την αρχική ενέργεια για να αλλάξεις τα πράγματα προς μια νέα κατεύθυνση, η κατάστασή σου δεν θα μετακινηθεί ποτέ προς την αλλαγή.

Καθημερινά όταν είναι να σηκωθείς για να πας στην δουλειά σου, κάνεις μια σειρά από κινήσεις. Πριν κάνεις οποιαδήποτε από αυτές,  πες φωναχτά ή  γράψε, αυτό που σκοπεύεις για την ημέρα σου, αυτό που επιθυμείς να συμβεί. 

Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι συγκεκριμένο, όπως να πας για ψώνια, ή κάτι πιο ευρύ, όπως να μην πεις τίποτα που θα πληγώσει τον κόσμο που θα έρθω σε επαφή εκείνη την ημέρα.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Η αναπνοή είναι αυτό που σε κρατά ζωντανό. Αν σταματήσεις να αναπνέεις, η καρδιά σου θα σταματήσει  να χτυπά και δεν θα ζήσεις για να δεις την καινούργια μέρα. Η αναπνοή είναι απίστευτα ισχυρή και μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερβατικές καταστάσεις συνείδησης εκεί όπου γίνεσαι ο οδηγητής της εσωτερικής σου φωτιάς . 

Πολύ συχνά έχουμε μια ρηχή αναπνοή που μπορεί ναι μεν να συντηρήσει τη ζωή μας, αλλά σίγουρα δεν την  βελτιστοποιεί. Πέρνα λοιπόν στο επόμενο επίπεδο. Εισέπνεε και εξέπνεε βαθιά για όσο χρονικό διάστημα νιώθεις καλά … κάντο αργά. Θα πρέπει να νιώσεις το στρες και την ένταση σου να φεύγει μακριά. 

Αν θες πάρε κάποια αιθέρια έλαια, όπως ευκάλυπτο και πάρε βαθιές αναπνοές. Ξεκίνησε την ημέρα σου με ανανεωμένη διάθεση.


Το χαμόγελο είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν πράγματα της ζωής. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να μείνεις θυμωμένος ή να μην αισθανθείς καλύτερα όταν χαμογελάς; 

Η σεροτονίνη και όλες αυτές οι ενδορφίνες κατακλύζουν τον εγκέφαλο και χημικά θεραπεύουν την μελαγχολία. Σου δίνει ένα καλό ξεκίνημα για την καινούργια μέρα. Το χαμόγελο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Χαμογέλα και ανέβασε την διάθεση σου.


Μπορεί κανείς να πει ότι έχει μια «τέλεια» ζωή; Σπάνιο. Όλοι κάνουμε λάθη … ενέργειες ή αντιδράσεις που μετανιώνουμε αργότερα, διότι πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερα αν δεν το κάναμε. 

Η συγχώρεση σε ωφελεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μέσω της συγχώρεσης θα σταματήσεις να κρατάς την αιτία του πόνου σου και έτσι ο πόνος θα φύγει. Αναγνώρισε ότι έχεις κάνει λάθος και ενώ δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, μπορείς σίγουρα να δημιουργήσεις ένα νέο παρόν.

Όλα είναι σε μια συνεχή κατάσταση αλλαγής … Αλλάζεις  όλη την ώρα είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι. Δεν είσαι το ίδιο πρόσωπο που ήσουν χθες, πριν από ένα χρόνο, ή πριν από μια δεκαετία. Κουβαλώντας  κάτι που νιώθεις ότι είναι εναντίον σου  από το παρελθόν, αυτό θα δημιουργήσει μόνο περισσότερα δεινά. 

Έχεις υποφέρει αρκετά για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Ας μην προσθέσεις κανένα περιττό πόνο στη ζωή σου. Κοιτάξτε τις σκιές σου, αναγνώρισε την παροδική φύση τους και άφησε να φύγουν.

Nα θυμάσαι είσαι υπέροχος.!

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!