Είσαι υπεύθυνος για αυτό που δημιουργείς

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι ο κόσμος, όπως είναι, δεν είναι μια μόνιμη πραγματικότητα, αλλά είναι ένα προσωρινό προϊόν των επιλογών σου αφού εσύ είσαι  ο δημιουργός. 

Στέκεσαι  πάνω σε μια τεράστια πολιτιστική και ιστορική πυραμίδα συσσωρευμένων παρανοήσεων, ψεμάτων και μύθων, χτισμένα το ένα πάνω από το άλλο. Κάθε σύμβολο, λέξη, έννοια, είναι μόνο μια προσωρινή στάση ανάπαυσης στην λεωφόρο της ανακάλυψης. 

Η λεωφόρος  της ανθρώπινης δυνατότητας επεκτείνεται σε άγνωστα εδάφη, τα οποία δεν έχουμε ακόμη φανταστεί. Υπάρχουν δυνατότητες πέρα από το σημερινό σου “γνωσιακό πεδίο” και για να τις  δεις , πρέπει να εγκαταλείψεις αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής. 

Η ανακάλυψη απαιτεί θάρρος και αποδοχή ότι δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο πάντα,  καθώς και ότι το μέλλον είναι αβέβαιο.  Ο κόσμος θέλει ηγέτες που δεν φοβούνται να απομυθοποιήσουν τις περιοριστικές πεποιθήσεις που μας κρατούν αιχμάλωτους του παρελθόντος.


Ένα κόσμο με περισσότερη αρμονία και καλή θέληση. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι ασφαλείς και να αισθάνονται ότι αγαπιούνται. Το ήθος του κόσμου αλλάζει μπροστά στα μάτια μας, και έχει έρθει η ώρα για εμάς να αναλάβουμε την ευθύνη ο ένας για τον άλλον. 

Ως κυρίαρχο είδος αυτού του πλανήτη, μπορείς να βελτιώσεις τις συνθήκες για όλους και να έχεις  μεγαλύτερο σεβασμό για τους άλλους. Είναι υποχρέωση για όλους η επιλογή της κατανόησης της μη  χαλιναγώγησης από το φόβο, να προχωρήσεις  μπροστά και να ανοίξεις  τον δρόμο, να καθοδηγήσεις. Και πως καθοδηγείς; 

Καθοδηγείς με το να κάνεις πράγματα,  με το να είσαι αυθεντικός. Ο μόνος τρόπος είναι να διδάξεις με αγάπη, η οποία πέρα από την τεράστια αξία της απαιτεί, να θυμάσαι ότι εσύ δημιουργείς  με τις αποφάσεις σου.

Ο καθένας που έχει σεβασμό για την ιερότητα της ζωής πρέπει να προωθήσει την μη-βία και την ασφάλεια για τους ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Είσαι ο κόσμος, τόσο ο καλός όσο και ο κακός. 

Είσαι υπεύθυνος για αυτό που δημιουργείς. Φοράς τον μανδύα της ευθύνης στους ώμους σου, και το πιο μεγαλειώδες πράγμα για να αισθάνεσαι ανθρώπινο όν, είναι ότι σου έχει δοθεί η δύναμη της επιλογής.  

Μπορείς  να αλλάξεις τον κόσμο με μια σκέψη σε μια στιγμή, ένα παιδί, μια οικογένεια, μια κοινότητα, μια πόλη, ένα κράτος και μια χώρα απλά σε μια στιγμή. Ας αρχίσει η αλλαγή με τις επιλογές σου τούτη τη στιγμή. Δημιούργησε μέσα από τις επιλογές σου, ακόμα και τώρα. Επέλεξε με σύνεση.

Nα θυμάσαι είσαι υπέροχος.!

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.!

 

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!