#5 τρόποι για να μειώσεις την πιθανότητα να έρθεις αντιμέτωπος με κάποιο κίνδυνο

Την αντιμετώπιση και διαχείριση κινδύνων την συναντάμε παντού. Την συναντάμε τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Για την ακρίβεια είναι σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας μας. Γιατί; Γιατί κάθε επιλογή που κάνουμε έχει συνέπεια και ανταμοιβή.

Εσύ πως αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και τυχόν κινδύνους που σου παρουσιάζονται; Παγιδεύεσαι σε αυτούς ή τους αντιμετωπίζεις πριν καν δημιουργηθούν; Και αν προκύψουν τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις για να μπορέσεις να πάρεις τον έλεγχο, και να διαχειριστείς την κατάσταση;

Ας δούμε παρακάτω #5 απλούς τρόπους, για την διαχείριση κινδύνων:


Aν περιβάλλεις τον εαυτό σου με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι βοηθάς, στο να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο κάποιου κινδύνου στη ζωή σου, είτε στην επαγγελματική σου ζωή είτε στην προσωπική. Αμέσως τοποθετείς τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον ασφαλές που έχεις κάποιον έλεγχο αντί για κανέναν έλεγχο. Τοποθετείς τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον που οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν, θα νοιάζονται για το καλό σου και δεν θα σε θέτουν σε κίνδυνο. Αντίθετα θα σε προστατεύσουν από κάποιον ενδεχόμενο κίνδυνο και θα είναι δίπλα σου να τον αντιμετωπίσετε μαζί αν χρειαστεί.


Εάν είσαι ενήμερος για τους κινδύνους σε ότι κάνεις, τότε στην πραγματικότητα ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο, επειδή είναι λιγότερες οι πιθανότητες να πάρεις μια λάθος απόφαση. Δεν θα υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας αλλά ακόμα και αν συμβεί κάτι κακό θα έχεις την γνώση για να το διορθώσεις. Να θυμάσαι, συνήθως τα χειρότερα πράγματα συμβαίνουν όταν δεν ξέρεις τι κάνεις.


Αν θέλεις να γίνεις καλός πιανίστας, μην πηγαίνεις να ρωτήσεις σχετικά με αυτό κάποιον που δεν έχει παίξει ποτέ πιάνο στη ζωή του. Πήγαινε σε κάποιον που είναι ήδη εκεί που εσύ θέλεις να φτάσεις, και άφησε τον να σε διδάξει πώς να φτάσεις εκεί και τι χρειάζεται να προσέξεις. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο να παίρνεις συμβουλές από κάποιον που δεν το έχει κάνει ποτέ πριν.


Η ζωή είναι σαν την θάλασσα.. Σαν το κύμα.. Έχει τις καλές ημέρες, έχει και τις άσχημες. Είναι αναπόφευκτο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να μην  αφήσεις να σε σταματήσει και να διακόψει την πορεία σου, προς τα όνειρα και τους στόχους σου. Αν μπορέσεις να  αποδεχτείς ότι είναι ένα μέρος της ζωής σουθα ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο να πληγωθείς, να εγκαταλείψεις ή να πάρεις λάθος αποφάσεις.


Οι άνθρωποι πολλές φορές επικεντρώνονται σε κάτι και ξεχνούν να απολαύσουν τα μικρά πράγματα στη ζωή.
 Αυτός είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους, γιατί αν επικεντρωθεί ολόκληρη η ζωή σου στην εργασία σου για παράδειγμα, ίσως να καταλήξεις να χάσεις μια εκπληκτική ζωή γεμάτη αγάπη. Είναι σημαντικό να επιβραδύνεις λίγο κάποιες φορές και να απολαύσεις τα απλά καθημερινά πράγματα. Μην ξεχνάς ότι η ζωή μας είναι μία και δεν υπάρχει η δυνατότητα να την ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!