5 τρόποι να διαχειριστείς και να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο

#5 τρόποι για να μειώσεις την πιθανότητα να έρθεις αντιμέτωπος με κάποιο κίνδυνο

Την αντιμετώπιση και διαχείριση κινδύνων την συναντάμε παντού. Την συναντάμε τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Για την ακρίβεια είναι σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας μας. Γιατί; Γιατί κάθε επιλογή που κάνουμε έχει συνέπεια και ανταμοιβή.

Εσύ πως αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και τυχόν κινδύνους που σου παρουσιάζονται; Παγιδεύεσαι σε αυτούς ή τους αντιμετωπίζεις πριν καν δημιουργηθούν; Και αν προκύψουν τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις για να μπορέσεις να πάρεις τον έλεγχο και να διαχειριστείς την κατάσταση;

Ας δούμε παρακάτω #5 απλούς τρόπους για την διαχείριση κινδύνων:

1. Χρειάζεται να περιβάλλεις τον εαυτό σου με τους κατάλληλους ανθρώπους

Αν περιβάλλεις τον εαυτό σου με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι βοηθάς στο να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο κάποιου κινδύνου στην ζωή σου, είτε στην επαγγελματική σου ζωή είτε στην προσωπική. Αμέσως τοποθετείς τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον ασφαλές που έχεις κάποιον έλεγχο αντί για κανέναν έλεγχο. Τοποθετείς τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον που οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν θα νοιάζονται για το καλό σου και δεν θα σε θέσουν σε κίνδυνο. Αντίθετα θα σε προστατεύσουν από κάποιον ενδεχόμενο κίνδυνο και θα είναι δίπλα σου να τον αντιμετωπίσετε μαζί αν χρειαστεί.

webinar_online

2. Πριν κάνεις κάτι ενημερώσου για τους κινδύνους

Εάν είσαι ενήμερος για τους κινδύνους σε ότι κάνεις, τότε στην πραγματικότητα ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο, επειδή είναι λιγότερες οι πιθανότητες να πάρεις μια λάθος απόφαση. Δεν θα υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας αλλά ακόμα και αν συμβεί κάτι κακό θα έχεις την γνώση για να το διορθώσεις. Να θυμάσαι, συνήθως τα χειρότερα πράγματα συμβαίνουν όταν δεν ξέρεις τι κάνεις.

3. Άκουσε μόνο τους ανθρώπους που έχουν αυτό που θέλεις

Αν θέλεις να γίνεις καλός πιανίστας, μην πηγαίνεις να ρωτήσεις σχετικά με αυτό κάποιον που δεν έχει παίξει ποτέ πιάνο στην ζωή του. Πήγαινε σε κάποιον που είναι ήδη εκεί που εσύ θέλεις να φτάσεις και άφησε τον να σε διδάξει πώς να φτάσεις εκεί και τι χρειάζεται να προσέξεις. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο να παίρνεις συμβουλές από κάποιον που δεν το έχει κάνει ποτέ πριν.

4. Αποδέξου ότι δεν μπορείς να έχεις το καλό χωρίς το κακό

Η ζωή είναι σαν την θάλασσα.. Σαν το κύμα.. Έχει τις καλές ημέρες, έχει και τις άσχημες. Είναι αναπόφευκτο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μην το αφήσεις να σε σταματήσει και να διακόψει την πορεία σου προς τα όνειρα και τους στόχους σου. Αν μπορέσεις να το αποδεχτείς ότι είναι ένα μέρος της ζωής σου, θα ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο να πληγωθείς, να εγκαταλείψεις ή να πάρεις λάθος αποφάσεις.

5. Θυμήσου να απολαύσεις τα μικρά πράγματα στη ζωή

Οι άνθρωποι πολλές φορές επικεντρώνονται σε κάτι και ξεχνούν να απολαύσουν τα μικρά πράγματα στην ζωή. Αυτός είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους γιατί αν επικεντρωθεί ολόκληρη η ζωή σου στην εργασία σου για παράδειγμα, ίσως να καταλήξεις να χάσεις μια εκπληκτική ζωή γεμάτη αγάπη. Είναι σημαντικό να επιβραδύνεις λίγο κάποιες φορές και να απολαύσεις τα απλά καθημερινά πράγματα. Μην ξεχνάς ότι η ζωή μας είναι μία και δεν υπάρχει η δυνατότητα να την ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω όταν κάποιος με διακόπτει;

#3 μυστικά για να ενδυναμώσεις και να βάλεις γερά θεμέλια στην σχέση σου

Αν θέλεις να γίνεις μεγάλος ηγέτης μην ξεχνάς το όραμα σου

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο