Η δύναμη της πρακτικής

Η επιτυχία, η εσωτερική ολοκλήρωση και η ευτυχία δεν συμβαίνουν έτσι απλά.

Αυτά είναι τα καλύτερα στοιχεία της ζωής σου και τα δημιουργείς εσυ. Συχνά βλέπεις ανθρώπους στην ζωή σου που καταφέρνουν τους στόχους τους και τους θεωρείς απλά τυχερούς. Αυτό που δεν βλέπεις  είναι η τεράστια  αφοσίωση και η πειθαρχία που έχουν όταν βρίσκονται αντιμέτωποι  με τις  έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να τους ανατρέψουν τα σχέδια. Εσύ βλέπεις μόνο το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό που εννοώ είναι ότι η προσωπική και η επαγγελματική επιτυχία θέλει δουλειά. Για να πετύχεις τα όνειρα σου ίσως να χρειάζεται να κάνεις κάποιες θυσίες και πληρώσεις  το τίμημα από την πλευρά της αφοσίωσης και του αυτο-ελέγχου. Είναι ο καλύτερος μεταξύ μας που το κάνει να φαίνεται εύκολο. Είναι σαν τους κύκνους που τους βλέπεις να διασχίζουν αβίαστα και ακοπίαστα σε απόλυτη σειρά, ο ένας πίσω από τον άλλον, αλλά αυτό που δεν μπορείς να δεις είναι η προσπάθεια που καταβάλουν κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις  εντυπωσιακά αποτελέσματα στους πιο σημαντικούς τομείς της ζωής σου είναι η καθημερινή πρακτική. Πολλές είναι οι φορές στη ζωή θα σου κτυπήσουν την πόρτα απροσδόκητες προκλήσεις, αλλά πάλι, έτσι είναι η ζωή. Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μια σειρά από πρακτικές θα σε κρατήσουν σε μια θετική κατάσταση, ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Πρακτικές που θα σε έχουν στην καλύτερη κατάσταση σου, περιλαμβάνουν μια πρωινή καταγραφή των συναισθημάτων σου, των σκέψεων σου, και της ευγνωμοσύνης σου για όλα αυτά που έχεις στην ζωή σου. Να παίρνεις ένα καλό πρωινό, να ακούς καλή μουσική που όχι μόνο σε ενεργοποιεί, αλλά κάνει την καθημερινότητα και την ζωή σου πιο όμορφη. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στον στόχο σου. Όποιος και να είναι αυτός, μικρός ή μεγάλος.

Η επιτυχία η χαρά και η εσωτερική γαλήνη δεν εμφανίζονται απλά από μόνες τους. Χρειάζεται να τις δημιουργήσεις. Βρες τις δικές σου πρακτικές και μείνε συνεπής σε αυτές. Έπειτα βγες στον όμορφο κόσμο και ΛΑΜΨΕ!

Να σου θυμίσω πως θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις σκέψεις σου από κάτω στα σχόλια.

Γράψε τη γνώμη σου

2 Σχόλια

  • Ανδρέας

    Απάντηση Απάντηση 31 Μαρτίου 2015

    Καλημέρα , θαυμάζω το πάθος σου για την δουλειά σου. Θα ήθελα όμως να ξέρω σε τι έχεις πετύχει εσύ ? δεν ρωτάω ειρωνικά, φιλικά.

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο