Μπορείς ν’ αλλάξεις την ζωή σου, αλλάζοντας την εστίαση σου

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

 Εάν θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας όχι μόνο εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά και πληρότητα τότε δεν  αρκούν ούτε εκατό υπέρ υπολογιστές. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης. Είναι απαραίτητο να εστιάζουμε συνεχώς στον πιο σημαντικό στόχο της ζωής μας. Έτσι, αντί να εστιάζουμε στο τι χρειάζεται να κάνουμε πρέπει να εστιάζουμε στο τι θέλουμε πραγματικά στη ζωή μας.

Είναι απαραίτητο να έχουμε στο μυαλό μας όχι μόνο τον στόχο αλλά το τελικό αποτέλεσμα αυτού. Χρειαζόμαστε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα που θα είναι η απόδειξη μας ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί. Π.χ. Θέλω να ταξιδέψω στην Ασία. Για κάποιους η απόδειξη ότι πέτυχαν τον στόχο τους μπορεί να είναι η πληρωμή τους από την εργασία τους διότι σκέφτονται πως εφ’ όσον έχω τα χρήματα είναι σίγουρο το ταξίδι. Για άλλους είναι να μπουν μέσα στο αεροπλάνο, γι’ άλλους να πατήσουν στο πόδι της στην Ασία κ.ο. Η ουσία είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ένα δικό του μοναδικό τρόπο που μπορεί να νιώσει σίγουρος ότι ο στόχος του έχει επιτευχθεί πλήρως.

Ο συνδυασμός της ακριβής απόδειξης ότι θα έχει υλοποιηθεί ο στόχος μας και της συχνής εστίασης σε αυτό, αλλάζει τη συμπεριφορά μας.

Π.χ. Μπορείς να θυμηθείς μια φορά που θύμωσες και τσακώθηκες μ’ έναν άνθρωπο που αγαπάς; Για ποιο λόγο συνέβη; Έχεις ξυπνήσει ποτέ ένα πρωινό εσύ ή κάποιος άλλος και είπες στον εαυτό σου : Τι ωραία μέρα! Σήμερα θα τσακωθώ με τον τάδε ή την τάδε! 

Όχι βέβαια. Ο λόγος που ένας άνθρωπος θυμώνει ή τσακώνεται είναι γιατί ή δεν έχει λόγο που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται ή ξεχνάει αυτόν τον λόγο. Με άλλα λόγια οι άνθρωποι ξεχνάμε τον προορισμό μας και εκεί αρχίζει το δράμα της ζωής.

Για σκέψου τι θα γινόταν εάν στη μέση της διαφωνίας ρωτούσες τον εαυτό σου : Γιατί είμαι εδώ; Για να θυμώσω ή να ηρεμήσω ή κάτι άλλο;

Αυτή η απλή ερώτηση θ’ αλλάξει την εστίαση σου και αυτή τη συμπεριφορά σου και θα μπεις σε μια δημιουργική κατάσταση που θα σε οδηγήσει στο αποτέλεσμα που θέλεις.

Προσοχή : Η εμπειρία σου είναι ανάλογη της εστίασης σου. Εάν εστιάζεις στα προβλήματα, θα έχεις προβλήματα. Εάν εστιάζεις στις δραστηριότητες που σε απασχολούν, δεν θα έχεις χρόνο ούτε στην τουαλέτα να πας. Εάν εστιάζεις στα αποτελέσματα που θέλεις, θα πετύχεις τόσο γρήγορα όσο δεν φανταζόσουν ποτέ.

φόβος ξεπερνάω Μανώλης Ισχάκης nlp life coach coaching hrc manolis

Ο βαθμός της επιθυμίας σου
θα καθορίσει το βαθμό
της επιτυχίας σου!


Πάρε στυλό και χαρτί. Αφιέρωσε όσο χρόνο χρειάζεται. Παρέμεινε σ’ ένα ήσυχο χώρο ώστε να μπορείς να σκεφτείς και απάντησε στις παρακάτω ρωτήσεις.


Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο μπορείς να κάνεις like και να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Επίσης θα μου άρεσε εάν μοιραζόσουν μαζί μου τις σκέψεις σου στα σχόλια από κάτω ώστε να συζητήσουμε!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!