Κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα


Εδώ είναι μερικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν σε ένα νέο ξεκίνημα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις  είναι να επικεντρωθείς στην αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης:

Τι πρέπει να αλλάξει ή να αλλάξεις;
Τι έχει ήδη αλλάξει;
Πώς θα είναι τα πράγματα διαφορετικά;
Έχεις τον έλεγχο;

Με την απάντηση στα ερωτήματα αυτά θα καταλάβεις τι είδους νέο ξεκίνημα θα πρέπει να κάνεις.

Μην προσπεράσεις τις παραπάνω ερωτήσεις. Στο NLP λέμε πως αν κάτι δεν το γράψεις απλά δεν το έχεις κάνει. Άρχισε να επενδύεις με κατάλληλο τρόπο το χρόνο σου.

Online 3-ήμερο Βιωματικό Σεμινάριο. Κάνε κλικ μόνο αν είσαι 100% Δεσμευμένος πως θέλεις να πετύχεις.


Με το να αφήσεις πίσω το παρελθόν σου δεν εννοώ μόνο να το ξεχάσεις. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να επικεντρωθείς στο να αφήσεις ακόμα και τη νοσταλγία που συχνά σου φέρνει αυτό, στο παρασκήνιο. Το παρελθόν αξίζει και έχει νόημα εάν μάθεις από αυτό για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Απλά πρέπει να βεβαιωθείς ότι δε θα μεταφέρεις τις αποσκευές από το χθες στο μέλλον γιατί έτσι, ποτέ δε θα κάνεις μια πραγματική νέα αρχή.

Εκτός εάν είσαι από αυτούς που έχοντας τις αποσκευές των καλοκαιρινών διακοπών στη πλάτη τους μπορείς να είσαι παραγωγικός και ανάλαφρος στον καθημερινό σου στίβο.


Τι θα ήθελες να έχει συμβεί τώρα; Τι θες να κάνεις; Καθόρισε τους στόχους σου για το μέλλον σου και διασφάλισε ότι θα είναι θετικοί, συγκεκριμένοι, βασισμένοι και στις πέντε αισθήσεις σου (τι θα είσαι σε θέση να δεις, να ακούσεις και να αισθανθείς;), να είναι επωφελείς για σένα και τους άλλους, να αξίζουν τον κόπο σου σε μακροπρόθεσμη βάση καθώς και να είναι υπό τον έλεγχό σου.

Να προσέχεις οι στόχοι σου να είναι SMART, PURE, LEGAL. Όλοι οι πετυχημένοι σχεδιάζουν τους στόχους τους σύμφωνα με τα πρότυπα του NLP όπως σου ανέφερα και προηγουμένως. Γιατί όχι και εσύ;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου με το Online Πρόγραμμα 14+ Εβδομάδων!


Ο καλύτερος τρόπος για να δηλώσεις στον εαυτό σου ότι θες να κάνεις μια νέα αρχή είναι να καθαρίσεις τα πάντα στη ζωή σου, από το αυτοκίνητό σου, το σπίτι σου, το γραφείο σου, τα συρτάρια σου κ.ο.κ. Ταυτόχρονα να πετάξεις ή να χαρίσεις όλα τα αντικείμενα που σου είναι άχρηστα, αφήνοντας χώρο στη ζωή σου για νέα.

Όταν καθαρίζεις τα πράγματα, στέλνεις  σήμα στον εγκέφαλό σου που σου δημιουργεί μεγαλύτερη σαφήνεια ποιο είναι το είδος των συναισθημάτων που σου επιτρέπει να κάνεις μια νέα αρχή.


Υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που ξέρεις ότι θα είναι πιο πιθανό να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου.

Κάνε μια λίστα από αυτές τις συμπεριφορές και  ξεκίνα από τώρα και στο εξής να τις εφαρμόζεις στη ζωή σου. Εάν δεν έχεις  ή νομίζεις ότι δε γνωρίζεις τότε ψάξε να βρεις ποιος έχει και αντέγραψε τες.

Τώρα θες να κάνεις διαφορετικά, νέα πράγματα και είναι χρήσιμο για σένα να βεβαιωθείς ότι είσαι συνεχώς πειθαρχημένος σε όλα αυτά που πήρες απόφαση να κάνεις.

Να μην αφήνεις τον εαυτό σου να αλλάξει πορεία και να προσπαθήσεις με όλο σου το είναι για να κάνεις το σχέδιο σου πραγματικότητα.

Κάνε κάθε μέρα, κάθε φορά το καλύτερο που μπορείς.!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!