Κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα

Κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα

Εδώ είναι μερικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν σε ένα νέο ξεκίνημα.

 1) Εκτίμησε τη σημερινή σου κατάσταση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις  είναι να επικεντρωθείς στην αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης. Τι πρέπει να αλλάξει ή να αλλάξεις; Τι έχει ήδη αλλάξει; Πώς θα είναι τα πράγματα διαφορετικά; Έχεις τον έλεγχο; Με την απάντηση στα ερωτήματα αυτά θα καταλάβεις τι είδους νέο ξεκίνημα θα πρέπει να κάνεις.

Μην προσπεράσεις τις παραπάνω ερωτήσεις. Στο NLP λέμε πως αν κάτι δεν το γράψεις απλά δεν το έχεις κάνει. Άρχισε να επενδύεις με κατάλληλο τρόπο το χρόνο σου.

2) Άφησε πίσω σου το παρελθόν.

Με το να αφήσεις πίσω το παρελθόν σου δεν εννοώ μόνο να το ξεχάσεις. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να επικεντρωθείς στο να αφήσεις ακόμα και τη νοσταλγία που συχνά σου φέρνει αυτό, στο παρασκήνιο. Το παρελθόν αξίζει και έχει νόημα εάν μάθεις από αυτό για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Απλά πρέπει να βεβαιωθείς ότι δε θα μεταφέρεις τις αποσκευές από το χθες στο μέλλον γιατί έτσι, ποτέ δε θα κάνεις μια πραγματική νέα αρχή.

Εκτός εάν είσαι από αυτούς που έχοντας τις αποσκευές των καλοκαιρινών διακοπών στη πλάτη τους μπορείς να είσαι παραγωγικός και ανάλαφρος στον καθημερινό σου στίβο.

3) Επικεντρώσου στα αποτελέσματα.

Τι θα ήθελες να έχει συμβεί τώρα; Τι θες να κάνεις; Καθόρισε τους στόχους σου για το μέλλον σου και διασφάλισε ότι θα είναι θετικοί, συγκεκριμένοι, βασισμένοι και στις πέντε αισθήσεις σου (τι θα είσαι σε θέση να δεις, να ακούσεις και να αισθανθείς;), να είναι επωφελείς για εσένα και τους άλλους, να αξίζουν τον κόπο σου σε μακροπρόθεσμη βάση καθώς και να είναι υπό τον έλεγχό σου.

Να προσέχεις οι στόχοι σου να είναι SMART, PURE, LEGAL. Όλοι οι πετυχημένοι σχεδιάζουν τους στόχους τους σύμφωνα με τα πρότυπα του NLP όπως σου ανέφερα και προηγουμένως. Γιατί όχι και εσύ;

4) Καθάρισε τα πάντα

Ο καλύτερος τρόπος για να δηλώσεις στον εαυτό σου ότι θες να κάνεις μια νέα αρχή είναι να καθαρίσεις τα πάντα στη ζωή σου, από το αυτοκίνητό σου, το σπίτι σου, το γραφείο σου, τα συρτάρια σου κ.ο. Ταυτόχρονα να πετάξεις ή να χαρίσεις όλα τα αντικείμενα που σου είναι άχρηστα, αφήνοντας χώρο στην ζωή σου για νέα. Όταν καθαρίζεις τα πράγματα, στέλνεις  σήμα στον εγκέφαλό σου που σου δημιουργεί μεγαλύτερη σαφήνεια ποιο είναι το είδος των συναισθημάτων που σου επιτρέπει να κάνεις μια νέα αρχή.

5) Βρες νέες συμπεριφορές που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις το στόχο σου.

Υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που ξέρεις ότι θα είναι πιο πιθανό να σε βοηθήσου να πετύχεις τους στόχους σου. Κάνε μια λίστα από αυτές τις συμπεριφορές και  ξεκίνα από τώρα και στο εξής να τις εφαρμόζεις στη ζωή σας. Εάν δεν έχεις έχεις ή νομίζεις ότι δε γνωρίζεις τότε ψάξε να βρεις ποιος έχεις και αντέγραψε τες.

6) Παρατήρησε τον εαυτό σου και προσπάθησε να είσαι πειθαρχημένος.

Τώρα θες  να κάνεις διαφορετικά, νέα πράγματα και είναι χρήσιμο για εσένα να βεβαιωθείς ότι είσαι συνεχώς πειθαρχημένος σε όλα αυτά που πήρες απόφαση να κάνεις. Να μην αφήνεις τον εαυτό σου να αλλάξει πορεία και να προσπαθήσεις με όλο σου το είναι για να κάνεις το σχέδιο σου πραγματικότητα. Κάνε κάθε μέρα, κάθε φορά το καλύτερο που μπορείς.

Να σου θυμίσω πως θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις σκέψεις σου από κάτω στα σχόλια.

Πώς να ζήσεις μια αυτυχισμένη ζωή… Κάνε κλικ εδώ για να λάβεις μια δωρεάν εκπαίδευση!

 

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο