Εγώ και η οικονομική μου κατάσταση από τι επηρεαζόμαστε;

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Εάν η οικονομική ευημερία έχει σχέση με τις διαπροσωπικές σχέσεις και αν οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι ανάλογες με τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, τότε κάνοντας έναν καλό έλεγχο στα οικονομικά σου, ποια θα έλεγες ότι είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου;

Τις πιο πολλές φορές, όλοι οι άνθρωποι αναζητούν την αιτία μιας κατάστασης. Αυτή η αιτία μπορεί να είναι είτε στις συνθήκες είτε στην κοινωνία είτε στην οικογένεια είτε οπουδήποτε αλλού. Το αποτέλεσμα είναι να περνούν τα χρόνια και να γυρίζουν σαν το σκύλο γύρω απ’ την ουρά του. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Αλλά δεν είναι λειτουργικό και στερεί τη δυνατότητα όχι μόνο της επιτυχίας αλλά και της ευτυχίας.

Έτσι λοιπόν, πού βρίσκεται η πραγματική αιτία μιας κατάστασης; Μέσα μας. Είμαι σίγουρος ότι το έχεις ακούσει αυτό ξανά. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο «γνωρίζω» και το «συνειδητοποιώ».

Και αυτό που θα κάνω τώρα είναι να μοιραστώ μαζί σου τους λόγους για να συνειδητοποιήσεις το εξής:  Aλλάζοντας τη σχέση με τον εαυτό σου, μπορείς να αλλάξεις την οικονομική σου κατάσταση.


Λέγοντας σχέση με τον εαυτό σου, εννοώ την επικοινωνία που έχεις μ’ εσένα. Γνωρίζουμε όλοι οι άνθρωποι ότι η επικοινωνία ποικίλλει σαν έννοια. Υπάρχει τόσο η ποιοτική όσο και η χαοτική. Πώς μπορείς να γνωρίζεις τι είδους επικοινωνία έχεις μ’ εσένα; Είναι απλό. Στρέψε την προσοχή σου σ’ εσένα και παρατήρησε ποιο είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στην καθημερινότητά σου και πώς αντιδράς στις καταστάσεις. Καλύτερα θα ρωτούσα: Αντιδράς στις καταστάσεις ή αλληλεπιδράς με αυτές;

Για φαντάσου. Εάν γνώριζες πραγματικά το ποιος είσαι, ποιος είναι ο προορισμός σου, εάν πίστευες στον εαυτό σου, έκανες το καλύτερο που μπορούσες και πετύχαινες τους στόχους σου, τότε θα ένιωθες μια εσωτερική γαλήνη και ευτυχία, δεν θα ένιωθες;

Τώρα, όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση, τι είναι αυτό που θα μπορούσε να συμβεί; και που θα ήταν ικανό να σε κάνει ν’ αποφασίσεις ότι πρέπει να θυμώσεις ή να κάνεις πίσω;

Μπορείς να θυμηθείς μία φορά που ένιωθες τόσο υπέροχα, π.χ. που ήσουν ερωτευμένος και πίστευες ότι μπορείς να κατακτήσεις όλο τον κόσμο και ότι τίποτε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία σου;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου με το Online Πρόγραμμα 14+ Εβδομάδων


Είναι λογικό αυτό και συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Όταν κάποιος φοβάται, είτε δεν κάνει αυτό που γνωρίζει ότι πρέπει να κάνει, είτε το κάνει διστακτικά, με αποτέλεσμα στην ουσία να μην το κάνει. Από την άλλη, όταν ένας άνθρωπος είναι μέσα στον ενθουσιασμό και την έμπνευση, όχι μόνο αναλαμβάνει δράση αλλά και παρασύρει και τους ανθρώπους που συναναστρέφεται.

Όλοι έχουμε βρεθεί είτε πρόσφατα είτε παλιότερα σ’ κάποιο πάρτι. Επίσης, φαντάζομαι ότι οι πιο πολλοί έχουμε ακούσει την έκφραση, την ώρα που μπαίνει κάποιος στο πάρτι, «αυτός έχει πολύ καλή αύρα» ή το αντίθετο.

Στην ουσία, τι έχει αυτός ο άνθρωπος; Ένα θετικό συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που θα θέλαμε να το έχουμε όλοι. Ένα συναίσθημα που μαγνητίζει τους ανθρώπους.

Αλήθεια, εσύ με ποιον άνθρωπο θα ήθελες να περάσεις τις διακοπές σου; Με έναν χαρούμενο ή με έναν καταθλιπτικό;

Έτσι, λοιπόν, τώρα αναρωτιέμαι:

Εάν η σχέση με τον εαυτό μου είναι υπεύθυνη για το πώς θα αισθάνομαι και εάν το πώς αισθάνομαι είναι υπεύθυνο για τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους, και εάν οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους είναι η αιτία για μια όχι μόνο δημιουργική αλλά και αποτελεσματική επαγγελματική συνεργασία, είτε πρόκειται για συνεργάτες είτε για πελάτες, τότε μήπως αντί να εστιάζω στο πόσα χρήματα έχω στην τσέπη μου, θα ήταν πιο αποτελεσματικό να εστιάζω στη σχέση μου μ’ εμένα;

Εάν είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν οι ίδιοι αιτία της οικονομικής τους ανάπτυξης, τότε παρατήρησε ποιο είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που έχεις και πώς αυτό επηρεάζει τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους.

Όταν γίνεις γνώστης της πραγματικής αιτίας, πάρε μια απόφαση τώρα να γνωρίσεις εσένα, να σε φροντίσεις και να πιαστείτε χέρι χέρι σε αυτό το όμορφο ταξίδι της ζωής!

Να θυμάσαι ότι αξίζεις να παραγγέλνεις σ’ ένα εστιατόριο όχι από τη δεξιά πλευρά του καταλόγου αλλά από την αριστερή.

Εάν βρήκες αξία σε αυτό το άρθρο, πάτα το «μου αρέσει» και μοιράσου το με τους φίλους σου.

Επίσης, εάν θέλεις να είσαι από τους πρώτους που θα λαμβάνεις αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες, συνδέσου με την ιστοσελίδα www.manolisischakis.gr και από εκεί κάνε like στο fb και subscribe στο youtube, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε και να δημιουργούμε δυνατότητες, τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους ανθρώπους, που ακόμη δεν συμμετέχουν σε αυτόν το διάλογο.

Ξεκίνα από τώρα να είσαι ενεργός σε αυτό που συμβαίνει. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι θεατής της ζωής!

Περιμένω το σχόλιό σου ώστε να ξεκινήσουμε διάλογο…

Να θυμάσαι κάθε λεπτό, κάθε στιγμή,

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης