8 εύκολοι τρόποι για να βγεις από μια κατάσταση δυσφορίας

Όλοι έχουμε περάσει από εκείνες τις ημέρες που νιώθουμε πεσμένοι και αδύναμοι να σηκωθούμε. Όταν είσαι λοιπόν σε αυτή την κατάσταση, είναι σίγουρα δύσκολο να παραμείνεις θετικός  και εξίσου  εύκολο να παγιδευτείς σε μια χαμηλή ενέργεια γεμάτη δονήσεις που σε καταρρακώνουν και δεν σε αφήνουν να σηκωθείς. 

Ευτυχώς υπάρχουν μερικά εύκολα κόλπα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τραβήξεις τον εαυτό σου έξω από αυτό το συναίσθημα. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς λοιπόν στα κάτω σου, δοκίμασε μερικά από αυτά!


Η δραστηριοποίηση είναι θα σου δώσει ενέργεια. Εάν αισθάνεσαι στα κάτω σου, κάνε κάτι που συνεπάγεται κίνηση για να βελτιώσεις τη διάθεση σου. 

Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε που σου αρέσει και σε ενεργοποιεί όπως ποδηλασία, τρέξιμο ή περπάτημα . Όσο μεγαλύτερη είναι η ορμή σου, τόση περισσότερη ενέργεια θα σου δώσει.


Όταν είσαι πεσμένος, έχεις την τάση να μένεις με τις πιτζάμες όλη την ημέρα, να μην προσέχεις τον εαυτό σου και την εμφάνιση σου και γενικά να αφήνεσαι. 

Όταν θες να βγεις από αυτήν την κατάσταση, καλό είναι  να φτιαχτείς, να ντυθείς όμορφα και να αγαπήσεις τον εαυτό σου όσο περισσότερο μπορείς. Το συναίσθημα που θα νιώσεις είναι αυτό που θα συμβάλει στην ενίσχυση της θετικής σου ενέργειας.


Η καθαριότητα του σπιτιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγάλεις τον εαυτό σου από μια τέτοια κατάσταση. 

Το περιβάλλον σου συχνά αντανακλά αυτό  που συμβαίνει μέσα σου, και όταν είσαι σε κακή διάθεση, είναι πολύ πιο πιθανό να μην έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα πόσο μάλιστα τις δουλειές του σπιτιού, με αποτέλεσμα να τις αναβάλλεις συνεχώς για μια άλλη ημέρα. 

Αντί όμως να επιτρέψεις να συμβεί λοιπόν κάτι τέτοιο, σήκω  και τακτοποίησε το σπίτι σου. Θα αισθανθείς όμορφα στον χώρο σου και αυτό το συναίσθημα θα συμβάλει στη βελτίωση της ενέργεια σου.

Online Πρόγραμμα 14+ Εβδομάδων. Σφράγισε την επιτυχία που αναζητάς στη ζωή σου με αυτή τη μοναδική εκπαίδευση που λάτρεψα περισσότεροι από 500 εγγεγραμμένοι!


Αυτή είναι μια πολύ καλή συμβουλή για όταν δεν αισθάνεσαι  ιδιαίτερα καλά, επειδή μπορείς  να το κάνεις ακόμα και από τον καναπέ  σου, που συνήθως είναι αυτός που οι περισσότεροι από εμάς, μας  αρέσει να βρισκόμαστε όταν είμαστε πεσμένοι. 

Κάθε ταινία που μπορεί να σε κάνει  να χαμογελάσεις  ή να γελάσεις, θα βοηθήσει να βελτιώσεις τη διάθεση σου.

Όταν τελειώσεις με την ταινία, προσπάθησε να μην μείνεις στον καναπέ. Αντ’ αυτού, κάνε μια δραστηριότητα που θα σε βοηθήσει να κρατήσεις το συναίσθημα ευφορίας που ένιωσες όση περισσότερη ώρα γίνεται.


Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς  σε καταθλιπτικά  ακούσματα όταν είσαι στα κάτω σου, προσοχή  όμως γιατί μια  καταθλιπτική μουσική την ώρα που προσπαθείς να βγεις από μια άσχημη κατάσταση σίγουρα δεν σε βοηθάει καθόλου. 

Σε αντίθεση, μια αισιόδοξη ή χαρούμενη μουσική μπορεί να φτιάξει κατευθείαν την διάθεση σου.


Είναι πλέον γνωστό και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει ότι η άσκηση είναι πολύ σημαντική για την απελευθέρωση των ενδορφινών (“φυσικών φαρμάκων” του ανθρώπινου σώματος που το κάνει να νιώθει ευεξία). 

Όταν είσαι στα κάτω σου και νιώθεις κατάθλιψη, βγες και κάνε μια βόλτα, πήγαινε για τρέξιμο, ή  γυμναστήριο.


Ο διαλογισμός είναι εκπληκτικός για την ισορρόπηση της ενέργειας σου με την ενέργεια του σύμπαντος. Κάθισε ή ξάπλωσε για δεκαπέντε λεπτά, κλείσε τα μάτια σου και  επικεντρώσου μόνο στην αναπνοή σου. 

Αυτή η ενέργεια θα σε βοηθήσει να αισθανθείς μεγαλύτερη ηρεμία και γαλήνη. Για μερικές περισσότερες επιλογές διαλογισμού μπορείς και θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσεις μαζί μου.


Οι αγκαλιές απελευθερώνουν την ορμόνη ωκυτοκίνη  που σε κάνει να νιώθεις καλά. Δώσε το σύντροφο σου, τους φίλους σου ή τα παιδιά σου μια μεγάλη αγκαλιά για να σου επιστραφεί  με την μορφή μιας μεγάλης δόσης ωκυτοκίνης που μεταφράζεται φυσικά σε θετική ενέργεια και μεγάλη ευφορία.

Όπως μπορείς να δεις, υπάρχουν αρκετά πράγματα  που μπορείς  να κάνεις για να βγεις από μια κατάσταση δυσφορίας. Την επόμενη φορά που αισθάνεσαι στα κάτω σου ανέλαβε δράση και  άλλαξε τη διάθεση σου. Ακόμα και όταν τα πράγματα σου πάνε άσχημα και αισθάνεσαι απελπισία, εξακολούθησε να έχεις τη δύναμη μέσα σου με απλά πραγματάκια να αλλάξεις την ενέργεια σου.

Nα θυμάσαι είσαι υπέροχος.!

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!