Εσύ δημιουργείς τη συμπεριφορά του άλλου


Οι ενέργειές σου επηρεάζουν τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων, χωρίς να κάνεις κάτι συνειδητά. Ο τρόπος που κάποιος σου απαντά είναι απλώς μια αντίδραση του πώς συμπεριφέρεσαι απέναντί του. Αν είσαι εχθρικός ή εχθρική, στην πραγματικότητα ενθαρρύνεις  μια ανάλογη συμπεριφορά. Είναι πολύ πιθανό να δράσουν και οι άλλοι  με παρόμοιο τρόπο προς εμάς.

Όταν έχεις θετική συμπεριφορά προς τον κόσμο, είναι πιθανό να λάβεις θετική απάντηση, απλώς και μόνο επειδή κρατάς θετική στάση. Ομοίως, αν σου αρέσει ή εμπιστεύεσαι κάποιον, οι πιθανότητες να είσαι και εσύ συμπαθής ή να σε εμπιστευτούν είναι μεγάλες.  Αυτό ισχύει επίσης για τον τρόπο που αισθάνεσαι για κάποιον. Αν δεν είσαι  ενθουσιασμένος με έναν άνθρωπο, δεν πρόκειται να είναι ούτε και αυτός ενθουσιασμένος με σένα. Οι άνθρωποι γνωρίζουν πότε δεν είναι αρεστοί  ή αποδεκτοί, και αυτό είναι εμφανές στη συμπεριφορά τους.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Οι πεποιθήσεις σου καθορίζουν τη στάση σου, η οποία με τη σειρά της καθορίζει τη συμπεριφορά σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι για τους άλλους ανθρώπους. Σχεδόν πάντα η αντίληψη ή εσφαλμένη εκτίμησή σου διαμορφώνει τις πεποιθήσεις σου. Αυτό οδηγεί στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι προς τους άλλους  και κατά συνέπεια με τη σειρά του καθορίζει πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι σε εμάς. Μερικές φορές, μπορείς να γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι κάποιος σου αρέσει, όπως και εκείνος για σένα. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι απαραίτητο από την πλευρά σου να ανταποδώσεις, δείχνοντας την εκτίμησή σου.

Οι προσδοκίες σου είναι πάρα πολύ σημαντικές. Όταν περιμένεις μια συγκεκριμένη απόκριση από το άλλο άτομο και αυτό δεν συμβαίνει, ή όταν η συμπεριφορά του είναι αντίθετη με τις προσδοκίες σου, το συναίσθημά σου αλλάζει. Η προσδοκία καθορίζει τη στάση σου και η στάση σου καθορίζει τη συμπεριφορά σου προς τους άλλους ανθρώπους. Η συμπεριφορά σου προς τους άλλους λειτουργεί σαν απάντηση.

Τα παιδιά διαμορφώνουν τη συμπεριφορά τους «μοντελοποιώντας» τους γονείς τους. Μιμούνται τον τρόπο των γονιών τους με την παρατήρηση. Ως εκ τούτου, οι γονείς έχουν την ηθική υποχρέωση να διασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους μαθαίνουν το σωστό είδος συμπεριφοράς. Αν οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να έχουν, ας πούμε, κατανόηση, τότε μπορούν να εκφράσουν, σκόπιμα, μια συμπεριφορά με κατανόηση, ώστε αυτή να χρησιμεύσει ως πρότυπο για τα παιδιά, τα οποία και τους αντιγράφουν.

Μόλις φτάσεις να κατανοήσεις ότι είναι η συμπεριφορά σου αυτή που προκαλεί τους άλλους ανθρώπους να υιοθετήσουν παρόμοια συμπεριφορά, τότε θα αλλάξει ο τρόπος  με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι  τους άλλους και τη συμπεριφορά τους.

Ανακάλυψε Τον Κώδικα του Μυαλού

Πολλαπλασίασε τα επίπεδα χαράς και μεγιστοποίησε τα μετρήσιμα αποτελέσματά σου έως και 88% ώστε να μεταμορφώσεις την καθημερινότητά σου σε μια εξαιρετική εμπειρία ζωής χωρίς άγχος, φόβο & απογοήτευση σε 90 ημέρες.

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!