Άλλαξε την εστίαση σου για να αλλάξεις τη ζωή σου

 Το βέλος σου θα καταλήξει στο σημείο που θα εστιάσεις!

Εάν θέλουμε να επιτυγχάνουμε τόσο αξιοσημείωτα αποτελέσματα στη ζωή μας όσο και πληρότητα τότε χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από ένα σύστημα διαχείρισης χρόνου. Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης. 

Χρειαζόμαστε ένα τρόπο που θα εστιάζει,  στα αποτελέσματα που είναι σημαντικά για τη ζωή μας. Ίσως θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε να ΜΗΝ εστιάζουμε στο τι χρειάζεται να κάνουμε, αλλά να εστιάζουμε στο τι πραγματικά θέλουμε.

Πρέπει να σκεφτόμαστε απ’ το  πλαίσιο ποια είναι τα αποτελέσματα που επιθυμούμε;

Μπορούμε να επιλέξουμε ν’ αλλάξουμε άμεσα τη συμπεριφορά μας. Απλά χρειάζεται να έχουμε διαρκώς  την εστίαση πάνω στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα και στόχο που επιθυμούμε.

Για παράδειγμα, μπορείς να θυμηθείς τη τελευταία φορά που διαφωνούσες με κάποιον;

Μπορείς να θυμηθείς ποιος ήταν ο λόγος της διαφωνίας σας;

Είμαι σίγουρος ότι δεν ξύπνησε κανένας από τους δυο σας το πρωί και είπε στον εαυτό του: «Τι ωραία μέρα! Σήμερα θα διαφωνήσω με αυτόν ή εκείνον».


Τι θα γινόταν εάν στη μέση της διαφωνίας ρώταγες τον εαυτό σου : «Τι αποτέλεσμα θα ήθελα να έχω μέσα από αυτή τη συζήτηση;» Θα συνειδητοποιούσες ότι ο στόχος δεν ήταν η διαφωνία. 

Στόχος είναι η δημιουργία λύσης ή απόφασης για κάτι άλλο. Αυτή η απλή αλλαγή της εστίασης θα οδηγούσε σε μια άμεση αλλαγή της ποιότητας της επικοινωνίας και θα σας μετέφερε από τη κατάσταση της διαφωνίας στην κατάσταση της λύσης και της δημιουργικότητας.


Η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται απ’ το σημείο που εστιάζεις. Εάν εστιάζεις στο γιατί έχεις τόσο πολλά προβλήματα στη ζωή σου, να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να γράψεις μια μεγάλη λίστα με αυτά. Εστίασε στ’ αποτελέσματα που είσαι δεσμευμένος και θα μείνεις θετικά εντυπωσιασμένος απ’ το πως συνεχώς μετακινείσαι προς τους στόχους που έχεις θέσει. 

Το εκπληκτικό είναι ότι πολύ συχνά θ’ ανακαλύψεις ότι πετυχαίνεις τους στόχους σου με λιγότερη προσπάθεια απ’ ότι περίμενες. Εάν θέλεις τρόπους ν’ αλλάξεις την εστίαση σου, συμπλήρωσε τη φόρμα κάνοντας κλικ ΕΔΩ, ώστε να γνωριστούμε κάνοντας και 30 λεπτά δωρεάν coaching – γνωριμίας – και το πρώτο σου βήμα προς τους στόχους που θέλεις!

Ο στόχος σου είναι το αποτέλεσμα. Ο στόχος σου είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, όχι η δραστηριότητα για να το αποκτήσεις.

Επίτευξη στόχων nlp μανωλης ισχακης holistic result coaching

Εσύ πως ξεπερνάς τα εμπόδια;


Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!