Μερικά μυστικά για οικονομική ανάπτυξη και οικονομική ευημερία

Μερικά μυστικά για οικονομική ανάπτυξη και οικονομική ευημερία

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

Περίληψη:

Μερικά μυστικά για οικονομική ανάπτυξη και οικονομική ευημερία

Αυτή την εποχή όλοι οι άνθρωποι, πάνω κάτω, θα ήθελαν κάτι παραπάνω στην ζωή τους όσον αφορά το κομμάτι των οικονομικών. Τι γίνεται όμως και οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται;

Πάρα πολλοί άνεργοι, χαμηλοί μισθοί, επιχειρήσεις να κλείνουν, επιχειρήσεις κολοσσοί να συρρικνώνονται, επιχειρήσεις να μην μπορούν να αναπτυχθούν.

Είναι θέμα εποχής; Ή είναι κάτι άλλο το οποίο δεν το ακουμπούν οι άνθρωποι για οποιοδήποτε λόγο, προφανώς γιατί δεν το γνωρίζουν;

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στην ζωή μας;

Τι είναι οι κρίσεις πανικού και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Πώς να βγάλεις το άγχος από την ζωή σου αποκτώντας ηρεμία και ευτυχία

Πώς μπορείς να ορίσεις τι σημαίνει ευτυχία για εσένα;

Τα #11 μυστικά της Έλενας για μια ονειρεμένη σχέση

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

afthonia_life coaching

 

min egkataleipeis_nlp

 

oneira_nlp

 

tharros_life coaching

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

 

Μερικά μυστικά για οικονομική ανάπτυξη και οικονομική ευημερία

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να δίνουν πνοή στο όνειρο τους χρησιμοποιώντας το WYS System και το VAR Protocol τα οποία έχω δημιουργήσει για εκείνους τους ανθρώπους που διψούν πραγματικά να παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο!

Αυτή την εποχή όλοι οι άνθρωποι, πάνω κάτω, θα ήθελαν κάτι παραπάνω στην ζωή τους όσον αφορά το κομμάτι των οικονομικών και την οικονομική ανάπτυξη τους. Τι γίνεται όμως και οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται;

Πάρα πολλοί άνεργοι, χαμηλοί μισθοί, επιχειρήσεις να κλείνουν, επιχειρήσεις κολοσσοί να συρρικνώνονται, επιχειρήσεις να μην μπορούν να αναπτυχθούν. Είναι θέμα εποχής; Ή είναι κάτι άλλο το οποίο δεν το ακουμπούν οι άνθρωποι για οποιοδήποτε λόγο, προφανώς γιατί δεν το γνωρίζουν;

Άλλοι πετυχαίνουν και άλλοι όχι. Τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά;

Σκέψου, δεν θα ήταν παράλογο αν συμφωνούσαμε ότι αυτή την εποχή κανένας δεν έχει οικονομική ανάπτυξη με ρυθμούς που οι άλλοι θα έμεναν με το στόμα ανοιχτό; Αυτή την στιγμή που μιλάμε πάρα πολλές επιχειρήσεις αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς! Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνουν αυτές οι επιχειρήσεις και αυξάνονται τα οικονομικά τους και τι είναι αυτό που δεν κάνουν οι άλλες επιχειρήσεις που πέφτουν τα οικονομικά τους;

Θέλω να σημειώσω σε αυτό το σημείο το εξής: Είτε μιλάμε για επιχειρήσεις, είτε μιλάμε για ανθρώπους, πίσω από τα πάντα υπάρχει ένα πράγμα... η νοοτροπία! Η νοοτροπία του πώς θα χρησιμοποιήσω τις δεξιότητες μου και ποιες στρατηγικές θα εφαρμόσω προκειμένου να παράγω συγκεκριμένα αποτελέσματα στη ζωή μου.

Έτσι λοιπόν εάν θέλεις να αυξήσεις και να αλλάξεις την οικονομική σου κατάσταση και να βρεθείς σε οικονομική ανάπτυξη χρειάζεται να αλλάξεις τελείως τον τρόπο που σκέφτεσαι. Εάν είσαι υπάλληλος χρειάζεται να αναθεωρήσεις τα πάντα. Εάν είσαι επιχειρηματίας πρέπει να αναθεωρήσεις δέκα φορές τα πάντα που θα αναθεωρούσε ένας υπάλληλος. Γιατί ξέρεις είναι πάρα πολύ εύκολο να λέω ότι φταίει ο υπάλληλος, φταίει η κοινωνία, φταίει η κρίση, φταίνε οι νόμοι αλλά αυτό δεν είναι η αλήθεια. Γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε και 100% να πάει η εφορία υπάρχουν τρόποι να αναπτυχθείς στο μέγιστο, αρκεί να έχεις την γνώση. Τι είναι λοιπόν αυτό που χρειάζεται να κάνεις;

Τι χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις οικονομική ανάπτυξη;

Καταρχήν, να φέρω ένα άλλο παράδειγμα, συμφωνούμε πως αν είχες μια σχέση 10 ή 15 ή 20 χρόνων και κάποια στιγμή έβλεπες πως δεν είσαι καλά, πως δεν είσαι ευτυχισμένος μέσα σε αυτή την σχέση, κάποια στιγμή θα έδινες ένα τέλος; Αν λοιπόν αυτό ισχύει τότε δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο οι επιχειρηματίες μπορεί να έχουν ξεκινήσει μια δουλειά στα 18 τους ή στα 20 ή στα 25 τους, ή οι υπάλληλοι και δεν θέλουν ποτέ να την αφήσουν γιατί σου λένε “Εγώ αυτό έκανα και δεν θα το αλλάξω”, “Εγώ αυτό σπούδασα και δεν το αλλάζω”, “Εγώ αυτό...... ” κλπ. Αλλά αυτός είναι μη λειτουργικός σαν τρόπος σκέψης! Και αυτό είναι που έλεγα για τη νοοτροπία.

Χρειάζεται να ξέρεις το εξής: Υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι ή οι επιχειρήσεις που πάνε σφαίρα και υπάρχουν και οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις που κάθε μέρα πάνε και χειρότερα. Πτωχεύουν. Χρωστούν. Κλείνουν. Φεσώνουν άλλους. Ποια είναι η διαφορά; Εάν θέλεις να αποκτήσεις οικονομική ευημερία στην ζωή σου χρειάζεται να παρακολουθείς την αγορά και να δεις ποιες βιομηχανίες αναπτύσσονται. Π.χ. Αν ήμουν ο καλύτερος κατασκευαστής βινυλίου, πιστεύεις ότι θα είχα πολύ μεγάλο οικονομικό μέλλον αυτή την εποχή;

Επένδυσε στον εαυτό σου

Που θέλω να καταλήξω. Αυτή η εποχή δεν λέω ότι είναι τόσο ευνοϊκή όσο ήταν πριν από 10-15 χρόνια. Σε καμία περίπτωση. Όμως σε αυτή την εποχή υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες. Αρκεί να μπορούμε να τοποθετηθούμε σε αυτές. Και για να τοποθετηθούμε σε αυτές χρειάζεται να είμαστε εκπαιδευμένοι. Γι' αυτό Νο 1 να επενδύεις στον εαυτό σου, στις γνώσεις σου, σε αυτά που ξέρεις και σε αυτά που δεν ξέρεις και σε αυτά που δεν ξέρεις καν ότι υπάρχουν. Ρώτησε και μάθε γιατί δεν μπορεί να πάει καν το μυαλό σου τι δυνατότητες και επιλογές έχεις αυτή την στιγμή.

Αξιολόγησε την επιχειρηματική σου δραστηριότητα

Νο 2 αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αξιολογήσεις αν η επιχειρηματική σου δραστηριότητα αυτή την στιγμή θα μπορούσε να πάρει μια ανοδική φορά. Πάρα πολλές επιχειρήσεις μου λένε “Μάνο, θέλεις να έρθεις να μας κάνεις coaching;” Γιατί; Γιατί βλέπουν ότι η τροχιά της δικής μου επιχείρησης είναι ανοδική. Επίσης βλέπουν ότι είναι αυτή η τροχιά όλων των επιχειρήσεων στις οποίες έχω αναλάβει να κάνω coaching.

Όμως θέλω να ξέρεις και κάτι ακόμα. Δεν κάνω σε όλες τις επιχειρήσεις coaching. Προτού κάνω coaching σε μια επιχείρηση ξέρεις τι κάνω; Και αυτό είναι από τα πολύ δυνατά μυστικά που έχω και θα το μοιραστώ μαζί σου με πάρα πολύ χαρά. Πηγαίνω λοιπόν σε μία επιχείρηση, μιλάω με τον επιχειρηματία ή με τους επιχειρηματίες, βλέπω το όραμα τους και μετά παίρνω τα δεδομένα και τα αξιολογώ.

  1. Αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, στην αγορά στην οποία απευθύνεται, μπορεί να αναπτυχθεί;

  2. Εάν δεν μπορεί, μπορεί σε κάποια άλλη; Μπορούν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις;

Και μόνο τότε ξεκινάω coaching. Γιατί θα είναι εξαιρετικά τρελό να πουλάς αυτή την στιγμή κασέτες και να περιμένεις να ταΐσεις την οικογένεια σου ή να ζήσεις αξιοπρεπέστατα.

Έτσι λοιπόν:

  1. Να επενδύεις στον εαυτό σου. Να εκπαιδεύεσαι.

  2. Να αξιολογείς αν η επιχειρηματική σου δραστηριότητα στην οποία βρίσκεσαι μπορεί να είναι σε ανάπτυξη.

Και τώρα αν είσαι υπάλληλος μπορεί να αναρωτιέσαι “Μάνο, εγώ είμαι υπάλληλος. Γιατί με αφορούν αυτά;” Σε αφορούν γιατί όταν πηγαίνεις και αναζητάς εργασία σε επιχειρήσεις που ασχολούνται πάνω σε βιομηχανίες οι οποίες είναι σε πτώση τι περιμένεις; Ποιο θα είναι το οικονομικό σου μέλλον; Είναι τόσο απλό! Όλα είναι μια αλυσίδα. Και χρειάζεται να τη βλέπουμε συνολικά.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο