Οι 10 πεποιθήσεις που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Τι είναι πεποίθηση; Είναι ένα αίσθημα βεβαιότητας για αυτά που πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε. Η πρόκληση είναι πως αυτές οι πεποιθήσεις είναι μια γενίκευση που αφορούν το παρελθόν, βασισμένες στην ερμηνεία του πόνου και της ευχαρίστησης.

Αυτό που χρειάζεται να κατανοήσουμε είναι πως οι περισσότεροι από εμάς δεν αποφασίζουμε συνειδητά τι να πιστέψουμε και τι όχι. Σε αντίθεση με αυτό, συχνά οι πεποιθήσεις μας είναι παρερμηνεία των παρελθοντικών γεγονότων. Πώς μετατρέπουμε τις ιδέες σε πεποιθήσεις; Φαντάσου μια φωτογραφική μηχανή πάνω σε ένα τρίποδο. Η βάση που πατάει η φωτογραφική μηχανή είναι η ιδέα και το τρίποδο είναι οι εμπειρίες που ενισχύουν την ιδέα και την μετατρέπουν σε πεποίθηση.

Για παράδειγμα εάν πιστεύεις πως έχεις αυτοπεποίθηση πιθανόν να έχεις αρκετές μνήμες επιτυχίας ή ανθρώπους που να στο λένε. Αυτό ισχύει και αντίθετα. Το κλειδί σε αυτό είναι να αποφασίζουμε συνειδητά ποιες θα είναι οι πεποιθήσεις μας. Εάν είναι αποδυναμωτικές τότε χρειάζεται να τις αλλάξουμε.

Ένα βασικό μέρος στο personal WYS NLP Life Coaching είναι η αντικατάσταση των πεποιθήσεων. Η αντικατάσταση των πεποιθήσεων ανοίγει τις πόρτες σε νέες οπτικές γωνίες, νέες δυνατότητες. Δυνατότητες και ευκαιρίες που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν άγνωστες για την αντίληψη του συγκεκριμένου ατόμου. Αλλάζοντας τις πεποιθήσεις μας αλλάζουμε την κατεύθυνσή μας στη ζωή.

Εάν αναπτύξης τη δεξιότητα να ελέγχεις συνειδητά τις πεποιθήσεις σου σχετικά με τον εαυτό σου και τη ζωή τότε θα είσαι σε θέση να πετυχαίνεις πράγματα που οι άλλοι άνθρωποι δεν θα τολμούν να ξεκινήσουν ούτε στα όνειρά τους.

Παρακάτω θα αναφέρω τις δέκα πεποιθήσεις που θέλεις να υιοθετήσεις. Όπως γνωρίζεις τώρα αυτό είναι μια ιδέα. Εσύ καλείσαι να αναλάβεις δράση ώστε να αποκτήσεις εκείνες τις εμπειρίες ώστε να τις κάνεις πεποιθήσεις.

 1. Το παρελθόν δεν είναι ίδιο με το μέλλον.
 2. Εάν δεσμευτώ, υπάρχει πάντα τρόπος.
 3. Δεν υπάρχει αποτυχία αλλά μόνο αποτέλεσμα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα μη επιθυμητά αποτελέσματα για να μάθω.
 4. Εάν δεν μπορώ, ΠΡΕΠΕΙ. Εάν πρέπει, ΜΠΟΡΩ.
 5. Τα πάντα συμβαίνουν για ένα λόγο που με εξυπηρετεί.
 6. Βρισκώ χαρά σε μικρά πράγματα στη ζωή μου… στο χαμόγελο… σε μια αγκαλιά… έναν καλό λόγο… τη θάλασσα… τη φύση…
 7. Δίνω περισότεραα από τον εαυτό μου στους άλλους από ότι προσδοκούν οι άλλοι και δεν περιμένω ανταπόκριση από αυτούς. Το κάνω για εμένα.
 8. Δημιουργώ τη δική μου πραγματικότητα και είμαι υπεύθυνος για ότι δημιουργώ.
 9. Εάν βρίσκομαι σε σύγχυση, είμαι έτοιμος να μάθω κάτι.
 10. Κάθε μέρα πάνω από τη ΓΗ, είναι μια υπέροχη μέρα.

Ζήσε με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

1 Σχόλιο

  Αφήστε το μήνυμά σας

  * Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο