Οι 10 πεποιθήσεις που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Τι είναι πεποίθηση; Είναι ένα αίσθημα βεβαιότητας για αυτά που πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε. 

Η πρόκληση είναι πως αυτές οι πεποιθήσεις είναι μια γενίκευση που αφορούν το παρελθόν, βασισμένες στην ερμηνεία του πόνου και της ευχαρίστησης.

Αυτό που χρειάζεται να κατανοήσουμε, είναι πως οι περισσότεροι από εμάς, δεν αποφασίζουμε συνειδητά τι να πιστέψουμε και τι όχι. Σε αντίθεση με αυτό, συχνά οι πεποιθήσεις μας είναι παρερμηνεία των παρελθοντικών γεγονότων. Πώς μετατρέπουμε τις ιδέες σε πεποιθήσεις; Φαντάσου μια φωτογραφική μηχανή πάνω σε ένα τρίποδο. Η βάση που πατάει η φωτογραφική μηχανή είναι η ιδέα και το τρίποδο είναι οι εμπειρίες που ενισχύουν την ιδέα και την μετατρέπουν σε πεποίθηση.

Για παράδειγμα εάν πιστεύεις πως έχεις αυτοπεποίθηση, πιθανόν να έχεις αρκετές μνήμες επιτυχίας ή ανθρώπους που να στο λένε. Αυτό ισχύει και αντίθετα. Το κλειδί σε αυτό είναι να αποφασίζουμε συνειδητά ποιες θα είναι οι πεποιθήσεις μας. Εάν είναι αποδυναμωτικές τότε χρειάζεται να τις αλλάξουμε.

Ένα βασικό μέρος στο personal WYS NLP Life Coaching είναι η αντικατάσταση των πεποιθήσεων. Η αντικατάσταση των πεποιθήσεων ανοίγει τις πόρτες σε νέες οπτικές γωνίες, νέες δυνατότητες. Δυνατότητες και ευκαιρίες που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν άγνωστες για την αντίληψη του συγκεκριμένου ατόμου. Αλλάζοντας τις πεποιθήσεις μας αλλάζουμε την κατεύθυνσή μας στη ζωή.

Εάν αναπτύξεις τη δεξιότητα να ελέγχεις συνειδητά τις πεποιθήσεις σου, σχετικά με τον εαυτό σου και τη ζωή τότε θα είσαι σε θέση να πετυχαίνεις πράγματα που οι άλλοι άνθρωποι δεν θα τολμούν να ξεκινήσουν ούτε στα όνειρά τους.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Αναφέρω λοιπόν τις δέκα πεποιθήσεις που θέλεις να υιοθετήσεις. Όπως γνωρίζεις τώρα αυτό είναι μια ιδέα. Εσύ καλείσαι να αναλάβεις δράση ώστε να αποκτήσεις εκείνες τις εμπειρίες ώστε να τις κάνεις πεποιθήσεις.

Ζήσε με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!